Mam pytanie czy jest możliwość że ten film wyjdzie z lektorem tak jak w przypadku Real Steal
który w kinach był z dubbingiem a na dvd wyszedł z lektorem?
DVD/Blu Ray "Gigantów ze stali" wyszło z polskim dubbingiem, jak w kinach. Lektor był jak dotąd tylko w HBO, z "Avengers" będzie zapewne podobnie, ale bez obaw film poleci z Knapikiem czy innym Borowcem w telewizji pewnie nie raz, bo nie od dzisiaj wiadomo, że nasza telewizja jest łasa na pieniadze. Rozumiem, ze nie emituje się kiepskich dubbingów, ale jak taka stacja jak TVN lektoruje coś co miało dosyć dobry dubbing w kinach np. "Złoty kompas", to juz wiadomo, że chodzi o skąpstwo, bo stać ich na emitowanie dubbingów, ale najważniejsze jest to, że dubbing jest dostępny w wydaniu DVD/Blu Ray i jest łatwo dostępny. Ja i tak od lat nie oglądam Polszmatów czy TVN'ów (za wyjątkiem serwisów informacyjnych) bo nie znoszę nachalnych reklam. Prawdę mówiąc oglądam głównie Canal+ i od czasu do czasu HBO i Ale Kino gdzie reklam nie ma.
Nie licz na to.
Jedyna szansa na lektora to TV - i dobrze byłoby go wtedy nagrać, a potem ścieżkę audio dopasować do obrazu z DVD jeśli się chce oglądać z lektorem o dowolnej porze dnia i nocy. Ja co prawda preferuję napisy, ale jak się trafi okazja żeby zaopatrzyć się w ścieżkę lektorską to też chętnie skorzystam.