Jako wielki fan tego filmu chciałbym oficjalnie bardzo podziękować tym, którzy nie przestają go krytykować. Zauważyłem pewną zależność na forum. Coraz częściej znajdują się na nim wpisy typu: "Po tych negatywnych komentarzach myślałem, że film będzie słaby albo przeciętny a tu miłe zaskoczenie". Dlatego jeśli dziwicie się, dlaczego film ma tak wysoką średnią to nie jest to zasługa tylko filmu (wszak nie każdemu musi się podobać) ale też w dużej mierze wasza. Bo ktoś kto spodziewał się po waszych komentarzach dać 6-7 po obejrzeniu filmu daje 8-9 bo jest mile zaskoczony. Dlatego dziękuję wam za dobrą robotę i pozdrawiam! :)
Popieram i codziennie (fanatycznie już wręcz) sprawdzam czy spada ocena...
Jak narazie powoli,ale liczę że spadnie conajmniej do 6...
musi spaść poniżej 8 (na pewno spadnie). JA wiem, głupie rankingi i tak dalej, ale Avengers w pierwszej setce? W pierwszym tysiącu????
swiadomie filmy ogladam jakies 25 lat, mam ponadprzecietna (podobno ;) ) podbudowe teoretyczna, widzialem ludzi takich jak Ty traktujacych w taki sam sposob Star Wars i Indiana Jones. jesli nie widzisz jakosci kazdego elementu rzemiosla plus czegos wyjatkowego, pewnej subtelnosciw tym filmie to mysle, ze to dobry czas na... ksiazki i rozszerzenie horyzontow
Nie mów że masz więcej niż 30 lat O_0 bo nie uwierzę (??!!!!)
Skąd ty masz zatem tyle czasu żeby tak aktywnie grasować po forum?? Wygrałeś w totka i nie musisz chodzić do robótki?
Porównujesz Avengers do Star Wars? Akurat w Avengers widzę tylko i wyłącznie sprawne rzemiosło - oprócz niego nic, ani dobrego aktorstwa, ani scenariusza, ani muzyki, ani pięknych zdjęć... Typowa wydmuszka. W jaki sposób książki pomogą mi docenić takie filmy? I skąd w tobie taka postawa, że patrzysz z góry na kogoś, kto nie lubi tego filmu? Przecież to typowy filmowy fast food, może się podobać, ale arcydzieło to nie jest.
Ależ oczywiście, że spadnie. Wystarczy zauważyć, że jest to średnia arytmetyczna. Wielu ludzi uzna go za film przeciętny dając 5-6, wielu też uzna go za gniot i walnie 1. Te wszystkie oceny wpłyną na średnią. Ale póki co, film trzyma się bardzo dobrze i ma powiększającą się grupkę fanów.
On Cię popiera? Odnoszę dziwne wrażenie, że z całej Twojej wypowiedzi przeczytał tylko tytuł.
Najwidoczniej. Nie oczekujmy zbyt wiele od człowieka, którego jednym głównych celów w życiu jest sprawienie, by Avengers miało średnią 6.
Mam dla ciebie poważną propozycję. Załóż może osobny temat i skoro masz taką fanatyczną zajawkę, faktycznie odnotowuj codziennie zmiany w średniej ocen + zmiany ilości oceniających. Naprawdę mogło by to być ciekawe, i pokazało by czy dzisiejsza ocena to ocena na dłuższą perspektywę, czy tylko wynik pierwszej fali po premierze, kinowej mody na ten film. Jestem ciekaw czy tak samo będzie ten film oceniany już na chłodno, kiedy przebrzmi kinowe szaleństwo. Hm, z drugiej strony jednak jak ktoś tego w kinie nie obejrzy to potem siłą rzeczy raczej nie będzie miał okazji do obiektywnej okazji fefektów specjalnych, no chyba że posiada odtwarzacz BlueRay. Hm, tak więc dopóki BlueRay nie będzie w pełni rozpowszechnione w Polsce to siłą rzeczy ocena filmu raczej będzie spadać na razie. No ale i tak zrób takie zestawienie póki jeszcze masz zapał :D
Tylko że średnią sprawdzaj w rankingu światowym a nie na stronie filmu, bo w rankingu jraz że jest średnia ważona a nie arytmetyczna a dwa że w rankingu jest średnia z dokładnością do trzech miejsc po przecinku jeśli kumasz co mam na mysli. Można więc mieć bardziej wymierne statystyki z rankingu światowego :)
To jak będzie piszesz się na to??
sliczna,wszedlem na jej profil na fb,ale trzeba dodac do ziomkow zeby byl widoczny caly...
ale jest na prwade ladna,moj typ;]
Bo to jest miss FW, jak już wejdzie to klękajcie narody :))
... Nie wytrzymałem i właśnie wysłałem jej posta na priv...
Też bym tak zrobił na twoim miejscu ale to się nie opłaca. Sam jak ją wyłowiłem na którymś forum po raz pierwszy to nie wytrzymałem. Nawet nie wiem o czym pisała ale była tak łądna że musiałem się zafunflować :D