Avengers

The Avengers
2012
7,5 348 tys. ocen
7,5 10 1 347956
6,8 61 krytyków
Avengers
powrót do forum filmu Avengers

Piszę prezentacje maturalną z polskiego na temat herosów współczesnych( filmowych,
literackich) a ich mitologicznych pierwowzorów. Chce oczywiście przedstawić porównania
superbohaterów i antycznych herosów. Mam już oczywiście swoje kilka zestawień, ale chciałbym
się dowiedzieć kogo Wy byście porównali i czy zgadzałyby się one z moimi;) Za wszelkie sugestie
z góry dzięki.

bezimienny24

Ja mam sugestie. Wiozłeś się za to gościu o pół roku za późno.

Nimfadora01

No nie wiem. Ja tam napisałem 2 tygodnie przed maturą i zdałem na maxa. Literaturę dobrałem sobie 1.5 miesiąca wcześniej.

neo_angin

znam takich co w weekend przed ustną napisali i zdali, ale ok. Porównania mam już napisane tylko miałem nadzieje na jakąś dyskusje i ewentualnie mógł bym coś dodać.

ocenił(a) film na 8
Nimfadora01

Bzdura, ja swoją pracę napisałem dosłownie trzy dni przed egzaminem. Jak się wie, o czym się pisze, to nie ma problemu.

ocenił(a) film na 8
bezimienny24

Może Hulk- Herakles? Obaj miewali napady szału, obaj chcieli ze sobą skończyć. Superman i Herakles też mają sporo wspólnego.
Dedal- Stark- geniusze, wynalazcy, realiści.

Madoq

Dokładnie takie same porównania zrobiłem. Hulk-Herakles - napady szały i ojcowie chcieli dla nich nieśmiertelności i wiemy jak to się skończyło. Supermana akurat porównałem z Achillesem, głównie ze względu na piętę-kryptonit i nie chciałem się powtarzać. Dedal i Stark - genialni wynalazcy, "śmiertelnicy" i sam motyw ucieczki z niewoli. Szukam jeszcze kogoś do Batmana, może Hektor?- obrońca własnego miasta, gotowy się dla niego poświęcić.