Avengers

The Avengers
2012
7,5 348 tys. ocen
7,5 10 1 347889
6,8 61 krytyków
Avengers
powrót do forum filmu Avengers

Film

ocenił(a) film na 10

Właśnie obejrzałem i powiem , że był super.10/10.Najlepsze jest to , że każda postać miała swoje 5 minut i nikt nie był na drugim planie.Kapitan Ameryka i playboy Ironman wymiatają! :)

ocenił(a) film na 10
Pysio674

odniosłam dokładnie takie samo wrażenie na temat braku faworyzacji postaci. kłótnie Ironman'a z... praktycznie wszystkimi były najlepszymi scenami, a już w szczególności jego walka z Thorem

użytkownik usunięty
Pysio674

Ktoś policzył ile kto z Ekipy Avengersów miał czasu na kamerze : ) Każdy miał po równo +/- kilka minut (najmniej miał Hawkeye z tego co pamietam)

ocenił(a) film na 10

Hawkeye miał dużo kiedy był pod władzą Lokiego

ocenił(a) film na 10
Megistona

Perełka? Liczyłaś czas ?

ocenił(a) film na 10
Pysio674

N090347 , kłótnie były super.Oglądałem z polskim dubbingiem i były niezłe teksty '' zakładaj pancerzyk''.

użytkownik usunięty
Pysio674

Według mnie nic nie przebije tekstu "Ty rogaty nie podskakuj", ale do rzeczy.
Czas każdego z Awędżersów:
Hawkeye: 12:44.
Thor: 25:52.
Bruce Banner: 20:29 (28:03 jeśli podliczymy też Hulka)
Black Widow: 33:35.
Iron Man: 37:01.
Captain America: 37:42.

Żródełko: http://geektyrant.com/news/2012/5/10/how-much-screen-time-did-each-of-the-avenge rs-get.html

ocenił(a) film na 10

A jak są liczone sceny grupowe ? Ilość mówionego tekstu w danym czasie ?

użytkownik usunięty
Pysio674

Wydaje mi się że są liczone razem.

ocenił(a) film na 10

To nieźle.Choć wydawało mi się , że Thor trochę odstawał od reszty.Miałem wrażenie , że nie identyfikował się z resztą...Może się mylę.

użytkownik usunięty
Pysio674

Thor nie miał takiej potrzeby, tylko skoczył po brachola i wylatuje do Asgardu a cała reszta zostaje jednak sama ze sobą to i stosunki maja lepsze.

ocenił(a) film na 10

Po premierze Avengers , ciekawi mnie , jak będzie wyglądał Iron - Man 3 i Thor 2 oraz Avengers 2 ? Czy będzie jakieś powiązanie.Coś w stylu Kapitana Ameryki.

użytkownik usunięty
Pysio674

Modlę się o Bruce'a w Iron Manie 3. Oj tak. Chociażby wzmianka. *fangirl* Ale powrót tarczy Kapitana też nei zaszkodzi : )

ocenił(a) film na 10

Właśnie ciekawi mnie , jak te filmy będą wyglądać , po tych wydarzeniach z Avengers.

ocenił(a) film na 8

Marka Ruffalo w głównej obsadzie IM na pewnoo nie ma, ale kto wie czy się nie pojawi np. po napisach albo w jakimś cameo. :)
W kązdym bądź razie mam nadzieję, że nadal będą wszystkie filmy o pojedynczych superbohaterach fajnie ze soba powiązane jak dotąd.

ocenił(a) film na 10
Pysio674

Obiło mi się o uszy, że w którym z planowanych filmów ma się pojawić Romanoff. Nie jest to Iron Man 3 , nie chodzi tutaj o Avengers, więc ciekawe, czy mignie przy Thorze czy Capsie. :D I czy w ogóle to prawda.

użytkownik usunięty
mrteener

Prędzej w Kapitanie niż w Thorze... Ale brzmi zachęcająco :D

Pysio674

Założę się,że w "Avengers 2" przyjdzie Thanos i wszystkim Awędżersom spuści łomot,że aż miło.

ocenił(a) film na 8
Pysio674

najlepszy moment, z tym bogiem i Hulkiem :D

ocenił(a) film na 8
Pysio674

Zawsze, czasem nawet wbrew wszelkiej logice i swojego zamiłowania do kina :P, lubiłam i miała sentyment do filmów o superbohaterach i na podstawie komiksów, ale do "Avengers" podeszłam z lekkim przymrużeniem oka i rezerwą i za Chiny Ludowe nie spodziewałabym się czegoś tak dobrego, jak to, co zobaczyłam. :D Po pierwsze, świetne widowisko i efekty specjalne, wartka akcja bez przynudzania, mało momentów i sytuacji pod szyldem "lol bez sensu", po drugie, fabuła oklepana stosunkowo, a mimo to przedstawiona w interesujący sposób, po trzecie - postaci były przezacne i wszystkie były równie istotne w całości. Dobre kino i dobra rozrywka, nieczęsto się to zdarza. ;))

ocenił(a) film na 10
Lila_Hekate

Uwielbiam filmy Science-Fiction , typu Terminator , Obcy itp.Filmy o superbohaterach wymiatają.Sam się wychowałem na bajkach o nich , więc nie ma się co dziwić.Takich gatunek filmowy pozwala się oderwać szarej , nudnej rzeczywistości i ''prozy życia''.

ocenił(a) film na 10
Pysio674

Filmy si-fi kocham od ok 5 roku życia. A Avengers to jeden z najlepszych jakie oglądałam

ocenił(a) film na 9
Pysio674

Świety film w dobrym hollywódzkim stylu, dużo efektów na ekranie gwiazdy kina. Reżyser świetnie wkomponował każdą postać, a co mi się najbardziej podobało to że Avengers okazało się kontynuacją wszsytkich filmów Iron Man 2, The Incredible Hulk czy Capitan America, każda postać w filmie miała już swoją historię, co w filmie również było podkreślone, najczęściej przy kłótniach Starka ze wszystkimi. FIlm 10/10, głównie za podtrzymanie genezy bohaterów i inteligentą fabułę.

ocenił(a) film na 9
Bee4T

najlepszy cytat, podobne teksty są często spotykane w polskich klubach albo barach, Kapitan do Starka: "Zakładaj kostium to wyjdziemy" hahaha ;)

ocenił(a) film na 10
Bee4T

Albo bodajże Kapitan Ameryka powiedział do Starka : '' Co z cb zostanie , gdy zdejmiesz pancerzyk''.A Stark opowiedział , że '' Filantrop , bogacz i playboy''Hahahaha.Nie wiem , czy było to dokładnie tak , ale oglądałem z dubbingiem i nie pamiętam w 100 % tych słów , ale to było kosmiczne :)

ocenił(a) film na 9
Pysio674

JAK MOŻNA OGLĄDAĆ TO Z DUBBINGIEM?!?!

ocenił(a) film na 8
Pysio674

Ja też lubię fantastykę, a szczególnie efekty specjalne w tego typu filmach. Na Avengers jeszcze nie byłem, ale Iron Man I i II mi się podobały. Thor i Hulki mogą myć, ale Kapitan Ameryka był słaby. Z tego co czytałem w waszych komentarzach to w Avengers lepiej się prezentuje. Mam na blogu ranking efektów specjalnych. Jak kto lubi takie rzeczy może tam zagłosować. Narka.

ocenił(a) film na 10
Rahabiel

Mnie się Kapitan bardziej podobał , niż np: Thor.Sam nie wiem , czemu.Ta historia słabego chłopca , który pragnął walczyć dla ojczyzny , TO BYŁO TO.

ocenił(a) film na 8
Pysio674

Mnie Kapitan Ameryka wydawał się zbyt stereotypowo zrobiony, i trochę naiwny. Thor był natomiast w tonacji tych nordyckich legend, i to było jego plusem. Chociaż i tak najwyżej oceniam Iron Mana.

ocenił(a) film na 10
Rahabiel

Ten Aktor , co gra Iron Mana jest super :).

ocenił(a) film na 10
Pysio674

Przyszły rok zapowiada się na prawdę ciekawie , bo będą fajne premiery : Iron-man 3 , Thor 2 , Green Lantern 2 , więc fani S-F nie będą się nudzić , w tym i ja :)

ocenił(a) film na 7
Pysio674

To jest profanacja gatunku S-F, jak tak ma wyglądać przyszłość filmów Science Fiction to ja dziękuję...wychodzę.

ocenił(a) film na 10
Anthrax91

Cóż , ja uwielbiam filmy o Superbohaterach.Na takich bajkach się wychowałem.

ocenił(a) film na 7
Pysio674

Każdy ma swoje gusta, ja nie przepadam za superbohaterami, Avengers jest wyjątkiem.
Jednak kiedy po obejrzeniu filmów takich jak Obcy, Coś, Gwiezdne Wojny, słyszę że Ci goście w lateksowych wdziankach o supermocach co ratują świat są dobrym S-F to naprawdę nie wiem co o tym myśleć.

ocenił(a) film na 10
Anthrax91

Obcy , Terminator , czy Predator to klasyki S-Fi.

ocenił(a) film na 8
Pysio674

Prowadzę na blogu ranking efektów specjalnych. Klasyki sci-fi, a więc te które wymieniacie są tam w zdecydowanej przewadze w stosunku do obecnych komiksowych widowisk. Jak nie będziecie mieli co zrobić z czasem możecie tam zagłosować. Zapraszam. http://www.filmweb.pl/user/Rahabiel/blog/535942

ocenił(a) film na 8
Anthrax91

Dla mnie to całe komiksowe kino to jedynie podgatunek sci- fi. Podchodzę do tego zupełnie z innym nastawieniem i nigdy nie porównuję z podanymi przez ciebie filmami.

ocenił(a) film na 8
Pysio674

Będzie GL 2? Nie spodziewałam się, bo jedynka nie odniosła sukcesu ani kasowego, ani u krytyków.

ocenił(a) film na 8
Pysio674

Arcydzieło to może nie jest, ale mogę polecić. Dobrze piszesz każdy bohater miał w tym filmie swoje "pięć minut", szczególnie Hulk !! wg. mnie 8.3\10 (w tym dodatkowe punkty za Hulka i Scarlett ;P)

ocenił(a) film na 10
Hangover

Tak , będzie GL2.Hangover , Scarlett w tym swoim wdzianku wyglądała Bosko :D.

ocenił(a) film na 7
Pysio674

Nie jestem zawiedziony, aczkolwiek liczyłem na coś więcej sam początek filmu i rozwój akcji był dla mnie zbyt oklepany, prawie usnąłem w kinie. Plusem są zdecydowanie genialne dialogi bohaterów i sceny bitew, mój ulubiony fragment to moment gdy Iron Man spada wprost w uścisk Hulka, niesamowita scena ;D
Film oceniam na mocną 7