W komentarzach tylko słychać jaki to słaby kawałek filmografii a ocena juz 8.5!!! Więc chyba komuś się rozdwojenie jaźni włączyło.... Przez takie rozpiep..zenie mam myślące czy isc na to do kina.... opanujcie sie
Niezniszczalni - Arcydzieło? Dzięki za dawkę humoru. Przydała się. Zamierzacie się tak do cholery licytować? Każdy film ma swój atut. Jednemu podoba się to, a drugiemu to. Ja jednak swoją przychylność kieruję w stronę Incpecji. Pierwszy film, w którym można by rzec, że efekty powinny grać pierwsze skrzypce, a tutaj było odwrotnie. Zasłużone nie 10, a 9. Film ma wszystko co potrzeba, ale na pewno nie zasługuje na dyszkę. Aczkolwiek zapisał się w historii kina. Definitywnie. Co do Avengers 7/10.
To o Incepcji ktoś jeszcze pamięta? Film cholernie przereklamowany, nawet chyba bardziej niż Avatar. Dobry i co z tego? W przeciwieństwie do Avengers akcja w Incepcji była kompletnie nieuzasadniona i dana na siłę, by ludzie mieli się czym podniecać. Równie dobrze można by z filmu Nolana wywalić każdą scenę akcji i nic by nie stracił.
No to najwidoczniej nie zrozumiałeś przesłania filmu. Radzę jeszcze raz obejrzeć film by ewentualnie dojść do pewnych wniosków. Taka opinia rodzi się z faktu, że grom osób (do których Ty się zaliczasz) nie ogarnęła pędu z jakim postępowała cała historia. Poza tym wielowątkowość (bo takowa jest) też robi swoje. Ja do tego filmu miałem podwójne podejście i dopiero po tym drugim razem na spokojnie przemyślałem co i jak.
W tym filmie nie było nic na tyle skomplikowanego, by nie zrozumieć przesłania. Ten film był na tyle "trudno prosty" by każdy mógł go zrozumieć, co nie było wyzwaniem, ale podane zostało w takiej zawiłej formie, że każdy będzie mógł sobie w duchu mówić "ja go zrozumiałem, więc muszę być inteligentny, inni pewnie nie wiedzieli o co chodzi". To, że zrozumiał każdy, to już inna sprawa. Incepcja jest przykładem filmu pseudoambitnego, który na siłę udaje coś czym w ogóle nie jest. To dobre kino rozrywkowe (które swoją drogą nie umywa się do Avengers) z ciekawym pomysłem, dobrymi efektami, muzyką i grą aktorów, ale nic więcej, nie ma tam nic ambitnego! Już TDK był ambitniejszy. Tak samo Prestiż czy Memento. Incepcja to najbardziej przereklamowany obok Avatara film XXI wieku.
Niby gdzie? Mnóstwo osób jest zachwycony,ch wiele po prostu usatysfakcjonowanych, ale mówiąc szczerze nie zauważyłem, aby głosy tych, którym się nie podobało, były najgłośniejsze tutaj, więc nie wiem, skąd ten problem.
Powiem tak: jeśli lubisz komiksy, jeśli podobał ci się jakikolwiek film z poprzednich filmów Marvela, jeśli nie rozumiesz, dlaczego Amerykanie kochają komiksy- obejrzyj ten film. Dla mnie Thor był słaby, Kapitan Ameryka średni, a Hulka nie lubiłem, ale przy oglądaniu tego dzieła to wszystko nie miało znaczenia. Wartka akcja, świetne sceny walki, zabawne dialogi, komiksowy humor, gwiazdorska obsada. Jeśli robić komiksowe ogłupiacze, to tylko takie, jak Avengers. Dziękuję.
Filmik zajebiście zrealizowany, dużo humoru i dystansu do amerykańskiego patosu. Downey Junior jak zwykle rozpierdala dowcipnymi i inteligentnymi tekstami, jest rewelacyjny. Jeżeli dałeś Hankockowi tak wysoką notę, to ten film powinien Ci się spodobac, polecam.
NONON PANOWIE POWOLI ZACZYNAM LICZYC GOTÓWKĘ NA BILET, JESZCZE KTOŚ SIE DORZUCI TO SIE CHYBA ZDECYDUJE... AŻ MIŁO WIDZIEĆ TAKĄ DYSCYPLINKĘ:)
a Pani też mogą? :)
Ja nie czytałam komiksów i generalnie nie jestem też jakąś wielką fanką tego typu filmów. Obejrzałam 4 z poprzednich, żeby przygotować się na ten i ogarniać o co chodzi ale Avengersi mnie rozbroili! Naprawdę fajnie zrobiony, zagrany, wyreżyserowany film z zabawnymi momentami, których się nie spodziewałam. Warto zobaczyć nawet jeśli nie do końca lubi się takie kino : )
Loki: Jestem bogiem... Nie możesz tak mna poniwiwe...
*jeb*jeb*jeb*hulk wali lokim o podłogę
Hulk: Też mi bóg.
Od razu panowie i panowie?To paniom się ma nie podobać? ;)
Trzeba przyznać,że fajny film,nie wiedziałam czy się spodziewać tępej sieczki jak Thor,czy całkiem niezłego filmu,jak Iron Man.Zostałam mile zaskoczona,bo był lepszy niż myślałam nawet kiedy myślałam optymistycznie.Dużo na prawdę zabawnych kwestii,fabuła się klei,efekty fajne i ogółem ok.Jedyna duża wada(oprócz końca,nie cierpię happy endów >:( ) ,że jest tylko w 3D,co mi przeszkadzało i miałam wrażenie,że ekran jest cały czas jakiś za ciemny
NO I POLEGŁEM, NIE MOŻNA TAK BYŁO NA OGÓLNYM FORUM, A NIE JAKIES: "nagiągane gófno" "przereklamowany" itp..... no to ide rozbić świnkę:):)
film juz jest klasykiem, w kazdym znaczeniu tego slowa. wychodzisz z kina i chcesz kupic nastepny bilet. film roku
wydaje mi sie, ze od czasi Indiany Jonesa nie bylo tej klasy lekkiego filmu. postacie maja glebie i sa prawdziwe, zachowuja sie logicznie, film jest megazabawny, aktorzy swietnie graja, widowiskowosc wyjatkowa, CGI genialne, akcja jak na rollercosterze. i jeszcze do tego jest Hulk :D koledzy potwierdza
Najbardziej mi się podoba to, że ten film jest taki dobry. Ale dobry w sensie dobry duchowo, tak jak właśnie tamte produkcje z Indym, jest wesoły i poprawia nastrój, jest potrzebny, by chociaż jakaś cząstka dobroci się w człowieku po obejrzeniu tego filmu wytworzyła, bo te debilne ogłupiacze amerykańskie są idiotyczne i nie wzbudzają żadnych głębszych uczuć. Avengers próbuje to naprawić. Daje wiarę w lepsze jutro.
A ja dzisiaj seans z Iron Manem I i II a w środę znowu na Avengers. Może i nawet Captaina doobejrzę :)
Obejrzałam film wczoraj i chce jeszcze raz pójść ! ;D Ogólnie wielbi filmy Marvela . Ale ten mi zostanie na długo w pamięci ! C:
Nie będę się powtarzał kolejny raz z rzędu. W jednym temacie wypowiedziałem się dość obszernie o The Avengers. Tutaj wstawiam linka http://www.filmweb.pl/film/Avengers+3D-2012-371515/discussion/Po+seansie+%28SPOJ LERY%29,1921356#post_7622177 Zaznaczam, że opinia pozytywna :)
Najlepszy film, jaki w życiu widziałem. ŻADEN, powtarzam, ŻADEN znajomy nie powiedział, że to kiepski film, wszyscy się zachwycają :)
Potwierdzam jeden z najlepszych filmów jaki widziałem, coś czuje że pójdę jeszcze raz na niego :)