aktor czerstwy. musiałby robić z tą postacią to samo co junior ze starkiem. bo tak to bezbarwny był. np kapitan ameryka też jest ale on po prostu jest grzecznym do bólu chłopcem w ciele wielkiego faceta - zachowuje się tak jak powinien^^ harcerzyk. już czarna wdowa też w towarzystwie wielkich kolesi mało pasowała ale nie wiem czy dzięki scenariuszowi czy aktorce jakoś bym tego filmu bez niej nie widział. ma charakterek i to widać na ekranie. jak ten agent co we wszystkich filmach był chyba. a przynajmniej w iron manach i thorze.
moim zdaniem loki wypada przekonująco. lapsik go gra. może właśnie tym bardziej dla tego.
wydaje mi się, że aktor grający Phila Coulsona też pasował do swojej roli. bywa irytujący, ale nie jest takim sztampowym obrazem agenta służb który stoi w tym swoim garniaku i gapi się na wszystkich jak cfaniak.
fajne połączenie pewnej lapsowości aparycji z postacią "jest miły panie Stark i proszę grzecznie, ale jak pan zaraz nie włoży butów i ze mną nie pójdzie to tak panu dokopie że miesiąc będzie pan dupę okładał lodem"
No, może w sumie ten Loki jeszcze. Ten cały Coulson mnie w ogóle nie przekonał, ale nie miał, mimo wszystko, dużej roli. Szkoda, że nie było więcej Skarsgarda.
No właśnie - RDJ i Ruffalo to niekwestionowani królowie filmowego Avengers. Najbardziej właśnie podobał mi się ten wątek przyjaźni między dwoma postaciami, coś na kształt zaczątku relacji House - Wilson z House MD. Rozniosło mnie totalnie że Stark znalazł w końcu kogoś do rozmowy na poziomie :)))
Poza tym oczywiście Scarlett Johansson za urodę i jej filmowy charakter. Jeżeli chodzi o nią i Rennera myśle że nie trzeba za bardzo psioczyć bo mieli za zadanie grać postaci 3 - planowe, a mimo tego poradzili sobie świetnie i zwracają na siebie uwagę.
Jackson zagrał tak jak w każdym poprzednim filmie, a w pewnym momencie to aż usłyszałem "Say what again! Say what again! I dare, I double dare you, motherfu cker"
i dokladnie tak mial zagrac. tak byl przedstawiany w komiksach i pasowal do swojej roli perfekcyjnie. jak Arni do terminatora, jak Nicolson do psychopaty, jak Cage do roli Goscia Ktory Nie Uratowal Planety ;)
Moim zdaniem pasuje do tej roli, ale nie za wiele miał do zagrania. Clint jest taką postacią właśnie- mrukliwy, raczej trzymający się na uboczu, trochę arogancki i buntowniczy, ma swoje za uszami (zaczynał jako przestępca). Nie wszystko to niestety zostało ukazane w filmie, ale postać ma potencjał i Renner świetnie do niej pasuje.
Jesli chodzi o sam fakt łucznik superbohater to juz za 2tygodnie bedzie premiera pilota do serialu ARROW (GreenArrow), z konkurencyjnego DC.zwiastun: http://www.youtube.com/watch?v=ViFb0paKdgg
dc do marvela nie ma startu...
ale pamiętajmy, że dc to batman. z nim z kolei niewielu może konkurować
jeśli mowa o Wolverinie to był moją ulubioną postacią długo, ale teraz jawi mi się jako przereklamowany. filmy tylko to wrażenie pogłębiły - były hugh jackmano centryczne nawet przed genezą...
tak czy inaczej bardzo ciekawa postać tylo nigdy jakoś nie przemawiał do mnie motyw nienawiści dla twórców jego pazurów i nasycenia kości adamantium - że niby zrobili z niego zwierze.
a używanie pazurów dawało mu mnóstwo frajdy, tak na kimś jak przy otwieraniu piwa.
bez niezniszczalnego szkieletu też by tak wiele nie zdziałał. jasne był porwany, eksperymentowano na nim (pazury i tak miał od zawsze tylko nie pamiętał) i w ogóle mścić ma się za co - ale za całokształt skutków eksperymentu powinien im być wdzięczny^^
taa szczególnie gdy Jakman pluje fanom w twaz występując w takiej smirze jak x-men orgin wolwerine a kolejna częsci zapowiada się nie wiele lepiej na szczescie kontynuacja xm fc daje nadzieje na jakis dobry film z tego pokemoniastego uniwersum
cos z DC poza Batmanem? moze super GL? albo ten wybitny ostatni Superman? albo Batman i Robin? z calego DC jest 1 fenomenalny film, 4 swietne i reszta zalosnych
GL był zdecydowanie ciekawszy niż capitan z młotkowym eazem wzięci ale fakt poległ na całej lini i 2jesli w ogule powstanie to man nadzieje na porządny pojedynek(nie tylko pięsci i konstrukty) pojdynek osobowosci i charakterów. Batman i Robin to kino dla dzieci zreszta byłem jako kmiot na tym w kinie i dubbing był strasznie porazający to samo mam do mscicieli kazde dziecko moze te filmy trzymac na jednej połce z tyz że moze dołozyc z 90%produkcji marvela obok tych 2arcydzieł. ps nie sugeruje ze avki to kaszana bo ma swoje plusy jednym z nich jest to ze WB daje kolejna szanse Justice League ehh a Arrow to ciekawa bezmajtkowa postać, bardzo dobzrze przedstawiona w Smallville i wrescie doczekał sie swoich solowych przygów(goscinnie w serialu bedzie sporo bohaterów: huntress, deathstroke itp). Marvel jak na mije oczekiwania to ciągle Xmen 2częsci pierwsze i xmfc daje nadzieje ze pomału beda wydawac ambitniejsze filmy. a hawkey niech sobie dalej hasa w a2, solówka mu zbedna
JLA to bedzie cos strasznego, 3x Superman (mniej-wiecej), Flash i GL plus Batman bez zadnych mocy. zly bedzie musial byc dostosowany do tych najsilniejszych, czyli wyjdzie cos na poziomie X3. walczacy Superman, WW i MM i platajacy sie im pod nogami Gack. albo zroba to tak jak w FF- czyli totalnie naiwnie, bez cienia logiki i spojnosci.
nie wiem co sie Tobie nie podoba w TA, jest logicznie, jest sensownie, jest o bohaterach a nie o zlych. film jest uniwersalny, to co w nim sie widzi zalezy od poziomu widza, jest kanoniczny- porownaj do Nolanowskich pseudo Gackow z plaskimi postaciami i dylematami nastolatkow, wzietymi wprost z Spider-mana Ramiego
DC lubi pokrecone logiki wiec jesli wyjdzie coś choćbu w połowie watchmenowskie to mnie ju zadowoli a awki moim zdaniem sa na tym poziomie który przypisałes nolanowi tylko ze kierowany film jest do młodszej czesci publicznosci o czym moze swiadczyc dubing tak jak w B&R , swoja droga JL ma miec mroczniejsza fabułe niz A . no własnie Avengers jako DVD wcale nie cieczy wszedzie dabing a gdzie lektor troche lipa bo sie przymierzałem do kupna
Watchmen to jest album, nie komiks serialowy. Gacek Nolana ma tyle wspolnego z komiksami co Gacek Burtona, wyobraz sobie w TDK Croca czy jakiegos innego Clayfacea. natomiast sam Gacek ma dylematy nastolatki- milosc czy obowiazek. DC nie lubi logiki chciales powiedziec?
co ma dubing z filmem wspolnego to nie wiem, ja widzialem 12 gniewnych ludzi z dubingiem- chyba mi nie powiesz, ze to film dla dzieci?
Watchmen to nowela graficzna(maxi seria) obecnie kontynuowana(BEFORE WATCHMEN) przez DC przedstawiająca losy przed tymi znanymi z filmu/komiksu. Gacki maja wiele twarzy i spokojnie nadaje sie do różnych interpretacji przykłady filmy/komiksy. tego nie powiedziałem chodziło mi o mroczniejsze/poważniejsze/szokujaco zaskakujace podejscia. A tego filmu juz dawno nie widziałem bede mósiał go sobie odświeżyć hehe na pewno nie z dubingiem(tu zaskoczenie nastapiło), dabing moim zdaniem nadaje się do bajek,animacji czy kina familijnego ;p
dabing tak - jak się nauczą go robić.
bo może nie nadaje się TYLKO do bajek i kina familijnego (z animacjami bym się nie zapędzał bo te nie zawsze są stricte dla dzieci) sęk w tym, że póki co o czym by film nie był dabing ma jak z bajki albo filmu familijnego. nawet to takie złe co z lokim współpracowało miało głos tak straszny, że aż groteskowy - pasujący np do jakiegoś czarnego charakteru w smerfach...
Z całą moją sympatią do Marvela, uważam że Batman jest dużo ciekawszą postacią niż Wolverine.
Zresztą, pomijając Batmana- uważam że jest dużo ciekawszych postaci w samym Marvelu niż Wolverine.
jestem jak najbardziej za tym, żeby Hawkeye i Black Widow mieli własne 5 minut, np:o tym, co zdarzyło się w tym nieszczęsnym Budapeszcie :D
a jak struli się gyrosem?^^
nie chciałbym oglądać przez półtora godziny jak na zmianę z ubikacji się wyganiają...
http://www.youtube.com/watch?v=Qu9QZkL-MS4&feature=player_embedded
wygląda na to że szmaragdowy łucznik spisze sie BDB na małym ekranie
(Slade prezetuje sie lepiej niz w smallville i o wiele lepiej niż większośc kolorowych przestepców). Odpowiedni łucznik na odpowiednim miejscu(w pełnym pozytywie oczywiscie) ,sokolmik niech se biega w filmie familijnym a zielony twardziel bedzie obijał tyłki w 100%meskim serialu
"You have failed this city"- jak to uslyszalem to pomyslalem, ze koles strasznie slabo to gra, ogolne calosc przypomina poziomem aktorstwa i produkcji Herculesa. a ten mial (i wciaz ma) wielu fanow. wazne zeby trzymali to-to z dala od MCU, moga i w "100% meskim serialu" czy innym Blue Oyster bar (tez TYLKO dla mezczyzn)
obawiam sie ze nie zart ;)
Nie chodzi mi o jakość serialu, bo ten mam zresztą zamiar obejrzeć. Ale teksty "Odpowiedni łucznik na odpowiednim miejscu(w pełnym pozytywie oczywiscie) ,sokolmik niech se biega w filmie familijnym a zielony twardziel bedzie obijał tyłki w 100%meskim serialu", brzmią trochę infantylnie, równie dobrze mógł napisać "Hawkeye jest głupi, a mój tata jest silniejszy niż jego".