Avengers

The Avengers
2012
7,5 348 tys. ocen
7,5 10 1 347859
6,8 61 krytyków
Avengers
powrót do forum filmu Avengers

Hulk

ocenił(a) film na 9

Nie oglądałem JESZCZE filmu ale ciekawi mnie bardzo, czy Hulk dostał godną siebie rolę w tym filmie. Znaczy czy jest tylko chodzącą zieloną kupą miecha rozwalającą statki czy co tam jest do rozwalania czy może ma ta postać trochę więcej do "powiedzenia"?

ocenił(a) film na 10
kuropop

Mogę Ci odpowiedzieć, ze Hulk jednak gra jedną z większych ról w tym filmie. Także tajemnica Banera, dlaczego nie staje się Hulkiem, jest całkiem całkiem niezła. Warto obejrzeć ten film w jak najbliższym czasie.

ocenił(a) film na 9
kuropop

zdecydowanie to drugie :) jest sporo Bannera, a sam Hulk ma duże znaczenie 'strategiczne' i jest bardzo zabawny :D (w pozytywnym sensie)

użytkownik usunięty
kuropop

A kto wymaga od "Avengers" wysublimowanej głębi? Nie, w "Avengers" Hulk jest NIE TYLKO chodzącą zieloną kupą mięcha, ale także narzędziem w grze o zwycięstwo.

kuropop

Do powiedzenia? No coś tam powiedział ;] ale nie za dużo. Pod koniec wszyscy rozwalają co popadnie więc nie wiem jak opisać jego działalność, ale na pewno nie jest tam zbędny. Tak naprawdę to robi tam największy rozpierdziel no i ma fajne humorystyczne akcje jak i dramatyczne (na statku SHIELD).

kuropop

Najpierw piszesz "godną siebie", a potem "trochę do powiedzenia". To nie na sensu w przypadku Hulka. Dla niego godną rolą jest właśnie wspomniana rozwałka. No chyba, że chodzi Ci o jego ludzkie alter-ego, czyli Bannera. No więc zarówno Banner, jak i Hulk zostali bardzo dobrze przedstawieni.

ocenił(a) film na 9
Peeves

A widzisz przez ostatnich parę lat postać Hulka została rozwinięta. Jeżeli ktoś czytał komiks "Planet Hulk" i "World War Hulk" zrozumie mnie bo to właśnie tam został pokazany nie jako bezmyślne zwierzę że się tak wypowiem która mówi ze dwa - cztery słowa i rozpierdala wszystko dookoła po czym zmienia się znowu w Bannera, a jako myślącego a nawet powiem inteligentnego wojownika który nie tylko walczy a dokonuje sporych decyzji moralnych (ale głownie walczy). No ale widzę, że twórcy poszli w stronę bardziej znanego Hulka co nie jest złe bo trzeba przyznać iż jednak sceny walki i zniszczenia najlepiej pasują do niego.

kuropop

Oczywiście, że czytałem te crossovery. Są świetne, ale jest za wcześnie, by w podobny sposób tę postać przedstawiać na ekranie.

kuropop

Może nie zwrócili uwagi na to, ale jest to o czym piszesz. Nie chcę spojlerować, ale poza pierwszą przemianą, gdzie zachowuje się jak zwierzę potem bardzo się zmienia i to jego świadomość w ciele Hulka pozwala na zwycięskie kluczowe sytuacje a także uratowanie... sam zobaczysz.

ocenił(a) film na 9
kuropop

Sam rozwalił prawie pół miasta i ma tam dużo do gadania. Zwłaszcza jako człowiek.