Witajcie. Obejrzałem właśnie ten film , bardzo mi się podobał lecz nie zasługuje na 10 pkt póki nie dowiem się jednej rzeczy. Dlaczego dr Banner nie mogl panowac na Hulkiem na tym statku/samolocie , a na Manhatanie podczas inwazji mógł?
Z informacji użytkownika hetzera na piszę, że nie mógł kontrolować Hulk'a ponieważ był bardzo zdenerwowany, a dlatego że Natasha chciała go wziąść wcześniej jako Banner'a by się zmienił w Hulka, był zdenerwowany i ją zaatakował.Kiedy Thor zaatakował Hulk'a żeby uratować Natasha'e, to się zdenerwował na niego i zaatakował.A o przemianie w kontrolowanego Hulk'a musisz obejrzeć film o nim(może wtedy myślał o jakieś chwili kiedy np. walczył z wrogiem).
Mnie się wydaje, że palce w tym maczał Loki. Bez tej "halabardy zagłady", jak to nazwał Tony Stark, nie mógł oczywiście niczego robić, ale wydaje mi się, że może w pewien sposób ją kontrolował. Przez to, że był magiem, mógł być może jakoś związany z tym swoim berłem czy co to było. Możliwe, że w jakiś sposób wysyłał negatywne emocje Bannnerowi, który był w pobliżu tej broni Lokiego przez cały czas. Widać było, że podczas sprzeczki z innymi "Mścicielami" nie zdając sobie sprawy z tego chwycił broń Lokiego. Kiedy Banner przestał panować po tym wybuchu i zamienił się w Hulka i zaczął gonić Natashę, ryknął. Ryk doszedł aż do uszu Lokiego, który widać było się uśmiechnął z ponurą satysfakcją. Tak więc wydaje mi się, że Natasha go przejrzała podczas rozmowy z nim i odkryła, że próbuje omotać Bannera, stworzyć zamieszanie i uciec, kiedy inni będą zajęci poskromieniem Hulka, a następnie naprawieniem poważniejszych zniszczeń.