Avengers

The Avengers
2012
7,5 348 tys. ocen
7,5 10 1 347956
6,8 61 krytyków
Avengers
powrót do forum filmu Avengers

Jak najlepiej oglądać?

użytkownik usunięty

Oglądał ktos z lektorem? Jest w miarę czy jednak lepiej z napisami?

ocenił(a) film na 9

O ile mi wiadomo, to nikt jeszcze wersji lektorskiej do tego filmu nie dorabiał. Jest tylko polski dubbing, i wersja oryginalna do wyboru. Wbrew temu co się tutaj pisze, w mojej opinii polski dubbing do Avengers jest bardzo dobry.

użytkownik usunięty
Replo

Nie przepadam za dubbingiem. W takim razie pozostają napisy. :)

ocenił(a) film na 9

No to z dojściem do wersji oryginalnej nie powinno być większego problemu. Ważne, że jest wybór.

Nie wiem jak można nazwać ten durny dubbing bardzo dobrym, ale co kto woli. Dla mnie ten dubbing jest tragiczny, zabija praktycznie cały film. To nie jest żaden film animowany gdzie pasują te wszystkie aksamitne głosiki. Każdy kto się bierze za dubbingowanie filmów, które nie są animowane powinien zawisnąć na szubienicy. Dlaczego? Bo dubbing zabija film, jest nagrywany w studiu, wszystkie głosy nie brzmią za grosz naturalnie. Nie wspomnę już o klasycznym dubbingu 8 mili. Matko, co za siano trzeba mieć w głowie aby dubbingować takie filmy. Chyba zrobione tylko dlatego aby hajs się aktorom zgadzał. Niemniej trzeba jednak wstydu nie mieć aby serwować ludziom takie gówno.

użytkownik usunięty
krzysiek14647

Podzielam twoje zdanie. Dubbing zabija film i sprawia, że jest nienaturalny. Cała gra aktorów idzie na marne, bo inaczej swoją kwestię interpretuje aktor grający w filmie a inaczej dubbingujący.

krzysiek14647

Nie rozumiem po co tyle jadu skoro bez trudu można obejrzeć wersje z napisami . Możesz mi to wytłumaczyć co ci przeszkadza dubbing w sytuacji kiedy jest wybór ? Nie podoba ci się dubbing to obejrzyj z napisami , ktoś kto nie lubi czytać napisów w filmie obejrzy z dubbingiem , w ten sposób każdy będzie zadowolony a co do hajsu to on właśnie należy się aktorom za ich prace , bo to jest ich działka , nie jakiegoś tam Knapika , Łukomskiego czy Borowca.

misiek73169

Nie wszędzie jest taki wybór. Poza tym o co Ci chodzi w ostatnim zdaniu, bo nie rozumiem?. Lektor jest w większości wypadków ok, większość ma dobry głos, a poza tym głosy oryginalnych postaci pozostają więc nie zabija to tak filmu jak dubbing. Wiadomo, gorzej jak oglądanie w oryginale, ale większość lektorów świetnie wpasowuje się w film.
Aktorzy są od grania w filmach i podkładania głosów tam gdzie ich miejsce: serialach/filmach ANIMOWANYCH, w niektórych grach, książkach w mp3 i tyle. Od filmów fabularnych niech się trzymają z daleka.
No i nie wiem czy słyszałeś/oglądałeś 8 Milę z dubbingiem, jeśli nie to: http://www.youtube.com/watch?v=bzWAzdbrN3E
Poziom żenady poza kontrolą.

krzysiek14647

Oglądałem 8 Mile z dubbingiem i polska wersja może nie była najwyższych lotów ale nie była też zła , natomiast jeżeli chodzi o to badziewie lektorskie to niech sobie lektorują filmy dokumentalne bo wbrew powszechnej opinii uważam , że tam jest ich miejsce. Dla mnie wersja lektorska to jest poziom żenady . A co do wyboru między napisami a dubbingiem to odkąd zaczeli dubbingować poważniejsze pozycje to taki wybór jest . Zarówno w kinie i na DVD BR więc dubbing w ogóle nie powinien ci przeszkadzać bo nie jesteś na niego skazany.

ocenił(a) film na 2

ten w cudzysłowiu " film" najlepiej oglądać plecami do telewizora. Przecież to masakryczna lipa i zwykła kpina nawet z bardzo przeciętnie inteligentnego widza. Nie przebrnąłem pierwszej godziny, bzdura goni bzdurę. Proszę nie pisać mi że to ekranizacja komiksu i takie są konwencje tego gatunku bo Spidermany Sama Raimiego, Batmany Tima Burtona, Sin Sity czy Old Boya ogląda się z czystą przyjemnością. Avengers to dno i trzy metry mułu. Aż się wierzyć nie chce że wyłożono tak olbrzymi budżet na taką sieczkę.

ocenił(a) film na 10
brazylijczyk

a wrecz przeciwnie, Avengers jest zaskakujaca wymagajacy i nalezy sie skupic. inna sprawa, ze jest nakrecony w taki sposob, ze kazdy zanjdzie cos dla siebie, niezaleznie od poziomu intelektualnego.

ocenił(a) film na 10

Ja oglądałam z dubbingiem i ujdzie ale z lektorem też pewnie jest spko

ocenił(a) film na 4

Nie polecam dubbingu. Jest bardzo nierówny, w niektórych momentach tak ssie, że nie ma co się narażać na słuchanie tego.