Avengers

The Avengers
2012
7,5 348 tys. ocen
7,5 10 1 347889
6,8 61 krytyków
Avengers
powrót do forum filmu Avengers

Pytam bo pod tym względem podobał mi się jedynie Iron Man. Wykreowane sekwencje w
filmach Kapitan America i Tron były naiwne że aż żal. Z Halków natomiast jedynie dwójka
była realistyczna.

ocenił(a) film na 7
Rahabiel

Miażdżące mózg.

ocenił(a) film na 8
hamm3rfall

W jakim sensie miażdżące ? W Kapitanie America też miażdżyły że ręce opadają. Chodzi o to czy film jest infantylny, a ujęcia akcji naiwne i plastikowo głupie, inaczej nierealistyczne.

ocenił(a) film na 7
Rahabiel

To zależy czy latający człowiek w stalowym pancerzu i skaczący na kilometr zielony stwór może być realistyczny?

ocenił(a) film na 8
Anthrax91

Może. Na tym polega właśnie jakość efektów specjalnych. Dla przykładu powiem ci że np: Gollum był bardziej realistyczny w Władca pierścieni - Dwie wieże niż Yoda w Gwiezdne wojny - Atak klonów. Mimo iż oba filmy powstały w 2002, i oba były nominowane do Oscara to wygrał Władca pierścieni. To samo można powiedzieć dokonując mnóstwa innych porównań.

ocenił(a) film na 7
Rahabiel

Teraz rozumiem Twoje pytanie.
Nie przypominam sobie żeby mnie jakoś specjalnie raziły efekty komputerowe więc nie mogło być źle.
Niestety dokładnie Ci nie powiem, musiałbym film obejrzeć jeszcze raz i się temu bardziej przyjrzeć.
Może ktoś inny się jeszcze wypowie na ten temat.

ocenił(a) film na 8
Anthrax91

Mam na blogu temat o efektach specjalnych i kilka rankingów. Jak nie będziesz miał nic ciekawego do roboty to możesz wpaść. http://www.filmweb.pl/user/Rahabiel/blog/535942

ocenił(a) film na 7
Rahabiel

Byłem już wcześniej na Twoim blogu :) Naprawdę świetna robota.

ocenił(a) film na 7
Rahabiel

Nie jestem specem od efektów, jedyne do czego naprawdę mogę się przyczepić to mimika Hulka, a tak jak dla mnie wszystko było miodzio.

ocenił(a) film na 8
hamm3rfall

Ja również nie jestem specem. Liczy się przede wszystkim fabuła filmu. Jest wiele produkcji z super efektami które są tak męczące w odbiorze że trudno je wytrzymać do końca.

ocenił(a) film na 7
Rahabiel

Jak spodobał ci się Iron Man, to Avengersów możesz oglądać w ciemno.

ocenił(a) film na 7
Rahabiel

Byłam na tym wczoraj. Jestem mile zaskoczona. Na prawdę fajne efekty i fabuła też. Ale może nie jestem obiektywna bo uwielbiam s/f... ale z drugiej strony niektórych gniotów s/f nie trawię (choćby i Kapitana Amerykę... chociaż to pewnie głównie przez propagandową, poryta fabułę)... więc może jestem bardziej obiektywna niż myślałam :)))
Ale do rzeczy, na prawdę warto obejrzeć... jednakże jak nosisz na stale okulary, polecam taśmę klejącą albo gumki recepturki, bo te trójwymiarowe pingle ciągle się zsuwają :/ (no i się wyżaliłam ;)

ocenił(a) film na 3
Rahabiel

oglądałam Avengersów dzisiaj i jestem wielce rozczarowana. po godzinie wyszłam z kina nie chcąc myśleć nawet o tym jak bardzo się rozczarowałam! zwiastuny wyglądały o wiele lepiej niż sam film, który był de facto... nudy! akcja rozkręcała się wolno a ja nie lubię długo czekać.
jedynie co mi się podobało to efekty specjalne i dobra obsada dlatego dałam 3/10
utwierdziłam siebie w przekonaniu, że superbohaterowi są zdrowo przereklamowani!

ocenił(a) film na 7
Joycee_95

Rzeczywiście, po obejrzeniu połowy filmu możesz go rzetelnie ocenić.

ocenił(a) film na 3
Anthrax91

uwierz, że połowa mi wystarczyła ;D

użytkownik usunięty
Joycee_95

A szkoda po druga połowa lepsza : )

ocenił(a) film na 3

może i tak, ale nie mogłam patrzeć na ich komiczne stroje... zwłaszcza Kapitana Ameryki. ;p

użytkownik usunięty
Joycee_95

Ja też nie, ale to wina Coulsona, biedny fanboy. + czerwone kozaczki.

ocenił(a) film na 7
Joycee_95

U mnie też kostium Kapitan Ameryki wzbudza uśmiech politowania.