Avengers

The Avengers
2012
7,5 348 tys. ocen
7,5 10 1 347889
6,8 61 krytyków
Avengers
powrót do forum filmu Avengers

Siemka, właśnie byłem na Avengers`ach :) Było świetnie, aczkolwiek w połowie filmu chciało mi się spać :> z powodu tych niezrozumiałych dialogów o sześcianie itp. Później była już uczta :) Świetne efekty, akcja. Nieźle :)
Jaki film (warty 23 zł) teraz polecacie ? Wg. mnie najprędzej będzie Hobbit !

Kitass

The dark knight rises.

ocenił(a) film na 1
Kitass

Nie wiem, jak jest teraz z premierami kinowymi w Polsce, ale następny może być Prometeusz (jeśli lubisz serie o Obcym).

Ja oglądam właśnie na kompie Avengersów (jestem na 24 minucie) i jak na razie nudzę się strasznie. Liczę, że potem będzie lepiej.

ocenił(a) film na 8
xena_4

Efekty z końcowej walki na kompie? Nie spodoba Ci się...

ocenił(a) film na 1
mareczekp2

Na razie jestem na etapie, jak Hulk robi rozpierduchę w samolocie. To akurat mi się podoba (mam laptop z mocno rozbudowaną grafiką, więc widzę, co mam zobaczyć). Tylko z trudem udaje mi się przymykać oko na błędy w logice. Na przykład. Kapitan Ameryka, stoi w rozwalonej części samolotu, mając widok na całe niebo, a jakimś cudem go nie wywiało (nawet dziecko wie, że na takiej wysokości, jest ogromne ciśnienie powietrza). Dobra, oglądam dalej ;D

ocenił(a) film na 10
xena_4

nie, na tej wysokosci jest niskie cisnienie akurat. ciesz sie, ze nie ma boga fizyki, bo by Cie chyba zeslal do piekla w trybie natychmiastowym

ocenił(a) film na 1
hetzer

Nie boję się. Na forach filmwebu spotykałam już różnych ludzi, więc jestem psychicznie zahartowana ;D
Widzę po avku, też też uwielbiasz Hulka, jak ja ;D Na razie patrzę, jaką urządza masakrę w filmie. Tylko rozczarowana jestem, że tak mało w Avengersach Loki'ego. W ogóle, on jest za mało diabelski. Wolałam go już w "Thor'u".

xena_4

A co ma "rozbudowana grafika" do jakości filmu?

ocenił(a) film na 1
Jim_Carrey

A skąd ta pewność, że trafiłam na złą jakość? ;D Na razie daję radę i widzę wszystko w tym filmie.

xena_4

Taka, że Avengers nie wyszedł jeszcze na DVD i BluRay. Znam osoby, którzy nie widzą różnicy pomiędzy jakością DVD a BluRay, a co dopiero marna jakość kinówki z torrentów. Uwierz mi, dla osób co oglądają filmy w marnych wersja kinowych albo oglądają takie online takie internet, to owszem, to co ty tam oglądasz może być jakością "zadowalającą" jak to nazywasz, ale dla HD maniaków żaden obecny rip na torrentach go nie zaspokoi.

ocenił(a) film na 1
Jim_Carrey

Nie twierdzę, że na torrentach są bardzo dobre jakości, jak na BluRay, ale ja miałam szczęście i trafiłam na w miarę znośny. Jak będę chciała, to sobie pójdę kiedyś do kina na jakość ekstremalnie rewelacyjną.

xena_4

Dla ciebie jest znośny, bo jesteś laikiem w tych sprawach.

ocenił(a) film na 1
Jim_Carrey

Nie we wszystkim się muszę znać (chociaż według standardowego, polskiego myślenia, pewnie powinnam LOL ).

xena_4

100% prawda, nie we wszystkim trzeba się znać, ale jak w czymś się nie zna, to najlepiej jest w tym się nie wypowiadać, tym bardziej pseudo inteligentnie.

ocenił(a) film na 1
Jim_Carrey

Czuję tu delikatną sugestię, jakobym się przemądrzała za bardzo. Dowcip polega na tym, że mam jak najbardziej prawo do wyrażania własnej opinii. I nikt mi tego nie może zabronić.

Jestem już po filmie. Jak najbardziej zadowolona z tego, co widziałam. I liczę na to, że kiedyś powstanie druga część tego filmu. Coś wiadomo na ten temat?

xena_4

Druga część na bank będzie, na razie nie wiadomo jest czy Joss Whedon powróci na stanowisko reżysera i scenarzysty, ale to bardzo prawdopodobne. Druga część będzie po Iron Man 3, Thor 2, jeszcze jest w planach osobny film o Hulku z Markiem Ruffalo, o Czarnej Wdowie też chcą (chyba razem z Hawkeye), no i od niedawna mówi się o ekranizacji Black Panther. Gdzie się tu w plasuje Avengers to ja nie wiem.

ocenił(a) film na 1
Jim_Carrey

Próbowałam poszukać coś na ten temat kontynuacji, ale na razie nic nie znalazłam. Jak na coś wpadnę, to dam znać. No i czekam na drugiego Thora oczywiście :)

ocenił(a) film na 9
xena_4

No a le przecież to był Kapitan Ameryka !!! Jego nie wywieje !

ocenił(a) film na 1
dejwid_filmweb

No ba ;D Nie ma takiej siły na świecie, która go pokona ;D

ocenił(a) film na 9
xena_4

szczerze zgadzam się z wszystkimi ;) a ty xena_4 faktycznie mogłaś wcale nie oglądać, bo to dwa nieba różnicy pomiędzy kinem, a kopią w domu ; lekka lipa ;/

ocenił(a) film na 1
Kitass

Cóż, bardzo chętnie bym wybrała kino, zamiast oglądanie na kompie, gdybym.... miała na to czas.Cóż, takie życie :/

ocenił(a) film na 10
xena_4

tyle samo trwa w kinie ;)

ocenił(a) film na 1
hetzer

Ale na kompie zawsze moge podzielic na raty, jesli nie zdarze przed wyjsciem do pracy. A kino raczej mi tego nie zagwarantuje, prawda?

ocenił(a) film na 9
Kitass

;> to jakie wtedy filmy polecacie ?