Do kina poszłam zupełnie nieprzygotowana jeżeli chodzi o superbohaterów, mimo to film
bardzo mi się spodobał i zachęcił do oglądania kolejnych z nim powiązanych.
Poszłam do kina sugerując się opiniami jakie mówili moi znajomi na temat tego filmu.
Miałam co do niego wysokie wymagania, ale można powiedzieć, że nie zawiodłam się.
Jedynie na czym się zawiodłam to to, że może miałam aż zbyt wysokie oczekiwania do
zabawnych scen. Wiem, że nie jest to komedia ale spodziewałam się ich więcej. Kolejnym
małym minusem była długość tego filmu. Film mógłby być choć to pół godziny krótszy, a nic
by mu się nie stało, bo były w filmie takie momenty, że myślałam, że zasnę. Ogólnie to mam
bardzo dobre wrażenia. Nic z tego filmu nie wyniosłam, ale było to bardzo mile spędzone 2 i
pół godziny w kinie. Na pewno kiedyś jeszcze powrócę do tego filmu. Dałabym 10/10 gdyby
nie te minusy, o których wspomniałam wcześniej, ale tak daję 9/10 i dodaję do ulubionych.
Myślę, że ocena 8,2 też jest w pełni zasłużona, choć nic by się nie stało gdyby była choć
troszkę wyższa :)
Wydaje mi się, że aby dostrzec więcej humoru w tym filmie należy znać poprzednie ekranizacje "indywidualne" bohaterów. Wtedy też film jest ciekawszy i się nie dłuży - moja koleżanka np. prawie zasnęła na pierwszej połowie filmu, właśnie dlatego, że nie znała wcześniej bohaterów i ich niesnaski mało ją obchodziły;) Za to ja obserwowałam je z zaciekawieniem.