Avengers

The Avengers
2012
7,5 348 tys. ocen
7,5 10 1 347918
6,8 61 krytyków
Avengers
powrót do forum filmu Avengers

Nie jestem wielkim fanem komiksów, ale oglądałem prawie wszystkie produkcje od Marvela i przyznam Avengers trzyma poziom. Sporo, naprawdę sporo widowiskowej akcji, efekty specjalne jedne z najlepszych w roku. Fabuła kiepska, ale nie ona miała odgrywać wiodącej roli. O dziwo podobał mi się Samuel L Jackson. Jak zwykle błyszczy Iron Man i Loki. Hulk i Thor także się starają, ale Capitan America psuje znacznie film. Bardzo odstaje od Starka. Dobrze, że pokazali więcej Rennera niż w poprzednich odsłonach, o komiksowych bohaterach. Początkowo myślałem, że postać grana przez Scarlett Johanson będzie mnie irytować, okazało się inaczej. Duży plus za przemyślane sylwetki obcych, zwłaszcza te węże. Kilka fajny smaczków, jak walka Thora z Hulkiem czy Thora z Iron Manem. W opisie piszę, że film trwa 143 minuty, moja wersja pomijając napisy końcowe, wliczając zaś dodatkowe scenki trwało no może z 130 minut, a chciałem nieco dłużej odmóżdżyć się przed ekranem telewizora. Zastanawia mnie wysoka pozycja w rankingu,to typowe rozrywkowe kino, na wysokim poziomie. Zapewne nowy Batman, też nie jest jakimś super wybitnym filmem, ale bardziej chciałbym go oglądnąć. Wracając do Avangers na pewno obejrzę kolejne przygody komiksowych bohaterów oraz Avengers 2. Jednak najbardziej czekam na Guardians of Galaxy.