Avengers

The Avengers
2012
7,5 348 tys. ocen
7,5 10 1 347918
6,8 61 krytyków
Avengers
powrót do forum filmu Avengers

Na stronie ComicBookMovies.com pojawiła się lista potwierdzonych spoilerów od ludzi, którzy widzieli film na pokazach premierowych.

Walka Thora z Hulkiem kończy się patowo, bez rozwiązania. Zaczyna się na Helicarrierze, kiedy Banner zmienia się w Hulka i niemal zabija Black Widow w napadzie szału. Wtedy ratuje ją Thor i staje do walki z zielonym (obaj pokazują wszystko, na co ich stać), ale nagle Hulk zostaje obezwładniony przez SHIELD.

Stark Tower, jak w komiksie, staje się rezydencją Avengers. Zostaje zniszczone podczas walki w NY, ale jego symbol (pewnie ten napis na górze) widoczny jest do samego końca (w scenie między Tonym a Pepper).

Wydarzenia z filmu "Incredible Hulk" z 2008 są wspominane i uznawane w ciągłości fabularnej. Na przykład: Tony ogląda w telewizji we wiadomościach scenę z Hulkiem w parku, Coulson informuje Captaina Americę o nowej wersji serum superżołnierza bazowanej na tej Erskine'a (mowa o wersji serum, jakie zaaplikowano Blonsky'emu w filmie "Incredible") oraz Banner opowiada o zdarzeniach z Brooklynu (walka z Abomination).

Thor korzysta z umiejętności latania tylko parę razy w filmie (w końcowej bitwie).

Film sugeruje, że Pepper Potts jest w ciąży.

Bitwa w Nowym Jorku trwa 15-20 minut.

Lewiatan nie zostaje nazwany w ten sposób w filmie. I jest ich trzech, nie jeden.

Agent Coulson zostaje zabity przez Lokiego. Coulson usiłuje użyć przeciw Lokiemu broni, którą SHIELD stworzyło na bazie technologii zbroi Destroyera (z filmu "Thor", przypominam). Wtedy jednak zostaje zasztyletowany(?).

Thanos pojawia się w scenie w trakcie napisów (CGI z głosem podłożonym przez Jeffreya Wrighta). Jeden z jego sług, którymi okazuje się być rasa Chitauri (kosmici walczący u boku Lokiego) informuje Thanosa, że Loki zawalił sprawę i misja się nie powiodła. Wówczas Thanos mówi, że pora wziąć to w swoje ręce.

Ani Asgard, ani Odyn nie pojawiają się w filmie.

Na końcu Thor z Lokim opuszczają Ziemię z Cosmic Cube.

dailymatch

Cóż, pamiętajmy, że Iron Man nie jest tym typem bohatera, co Spider-Man. O ile Spider to typowy stróż miasta i bohater na zawołanie, o tyle Tony korzysta ze swojej technologii najczęściej do walki ze złoczyńcami, którzy wchodzą mu z butami w życie i starają się go zniszczyć. :) Skoro Spider-Man mógł mieć dzieci w komiksach, to czemu nie Stark?

ocenił(a) film na 9
dailymatch

ja przed chwila skonczylem Avengersow ogladac i nie zalapalem momentu w ktorym mowili ze jest w ciazy albo sugerowali, ale moze jednak cos bylo takiego:)

AlbertWesker

Dokładnie ja również jestem po pokazie i nie widziałam żadnej oznaki ciąży Pepper czy coś przeoczyłam ?

ocenił(a) film na 9
Marzycielka13

raczej nie, jakiś kit to był, teraz też byłem na polskiej wersji;] i nic nie ma

ocenił(a) film na 10
Peeves

Gdzie powiedziane jest, że Pepper zaszła w ciąże ? Oglądałam film i nie zauważyłam nic takiego.

Kinomaniaczka_fw

Nie miało być powiedziane. Ale także nie zostało to nigdzie zasugerowane... Cóż, ten spoiler należy więc traktować jako nieprawdę. Taką puszczono plotkę.

ocenił(a) film na 10
Peeves

Zgadzam się, ale w IM3 sceny kręcone są też w szpitalu więc . . .