Punisher
Kapitan Ameryka
Blade
X-Men
Spider-Man
Daredevil
Hulk
Fantastyczna 4
Ghost Rider
Iron-Man
Thor
Avengers
Wg mnie najlepiej z serii Marvela udały się filmy Iron Man (obie części ) , Avengers , Punischer (ten w którym grał Thomas Jane ) oraz X Man Pierwsza Klasa .
Najlepsza? Nie wiem... Wszystkie są świetne, ale najbardziej spodobał mi się film Iron-Man i Iron-Man 2 :)
Ghost Rider, jedna z fajniejszych historii Marvela, niestety ze zrealizowaniem filmu średnio.
Thor - to co wyżej, ale może 2 coś poprawi ;)
Iron-Man - świetna realizacja, naprawdę brawo
X-Men - Tu bywało różnie, jedynka średnio, dwójka świetna, Geneza: Wolverine osobiście uważam za najlepszą część z serii, Pierwsza Klasa..mm...nawet, nawet, ale nie trzyma się kupy z poprzednimi (następnymi?:D) częściami ;)
Hulk- naprawdę dobry "Niesamowity", można też obejrzeć stary film, ale trzeba się przygotować na ciężki orzech do zgryzienia :)
thor mial fajny klimat do momentu kiedy ci jego przyjaciele z asgardu przybyli do naszego swiata. po tym momencie film duzo stracil a kocowka jak odzyskal sily tak naglo z dupy jest dla mnie smieszna i scena walki glupia. ale generalnie panowal fajny klimat np jak wlamywal sie po swoj mlot i mu nie pyklo. a moja ulubiona seria i moim zdaniem najbardziej udana to x meni, lubie tez jajcarskiego iron mana, fantastyczna 4 ssie, spider man ok ale chowa sie przy tym nowym, dwa filmy o hulki oczywiscie z tamtej dekady fajne, avengers sie swietnie zapowiada jako seria pod warunkiem ze dojda nowi herosi np. black panther, moze spider man i zmienia odtworce hulka na edwarda northona. dziekuje i dowwidzenia
Tylko, że Iron Man, Thor, Kapitan Ameryka i Hulk (ten najnowszy) należą do serii Avengers.