Avengers

The Avengers
2012
7,5 348 tys. ocen
7,5 10 1 347889
6,8 61 krytyków
Avengers
powrót do forum filmu Avengers

Czekał na ten film bardzo długo, wybrał się z kolegami, i nie zauważył ze film jest
dubbingowany.

I teraz moje pytanie, w takim razie to film dla dzieci takich poniżej 10 roku życia? Czy o co tu
się rozchodzi, dubbingowane filmy mi się własnie kojarzą z takimi familijnymi. I sam nie
wiem czy się opłaca to oglądać.

IOOI

Film jest PG-13 i nie powiedziałbym, że jest typowo dla dzieci. Też nie cierpię dubbingu, ale co poradzić? Wyobraź sobie, że w innych krajach dubbingują mnóstwo rzeczy - ostatnio we Włoszech oglądałem niemiecką Kobrę z włoskim dubbingiem...

ocenił(a) film na 5
IOOI

Hmm lepiej przeczekaj i już sobie w domu puść koniecznie z napisami. A co do samego filmu to zależy czy jesteś wielkim fanem czy też nie. Jeżeli nie to wyda Ci się to kolejny film gdzie jest rozpierdziel (który jest swoją drogą no naawet widowiskowy co dziś jest raczej normą) i poza czasem nic nie stracisz no chyba że strasznie lubisz takie kino i łykasz wszystko co popadnie i nie robi to dla Ciebie wielkiej różnicy. A co do pierwszej opcji to albo się zakochasz albo znienawidzisz lub coś po środku (jak ja). Ale co jak co odradzam wersje z dubbingiem bo zostawi Ci to skazę jestem wręcz przekonany ;D

ocenił(a) film na 10
ifckyu

Tak trudno iść do kina na film z napisami? W większości miast są 2 wersje do wyboru. Kiedy byłam w kinie, przez pomyłkę puścili nam zdubbingowaną wersję, dopiero po jakiś 4 minutach wyłączyli i puścili z napisami. Całe szczęście, bo słysząc nawet sam początek dubbingu stwierdzam, że jest beznadziejny.
Swoją drogą, przepraszam, ale nie mogę powstrzymać się od komentarza, kto normalny chodzi do kina bez sprawdzenia, czy film jest z lektorem, dubbingiem czy z napisami?!

IOOI

Swoją drogą Twój syn wykazał się brakiem rozsądku, bo w każdym kinie w Polsce jest wersja z napisami tego filmu. I na pewno była informacja, np. na stronie kina, jaką wersję seansu się wybiera, więc to tylko i wyłącznie jego wina. Miał wybór.