I po ostatnim trailerze można spokojnie zapomnieć o Mścicielach
Powiem tak. Nie sadzę aby finansowo pokonał "Avengers 3D" i "Iron Mana 3", choć tego ostatniego ma jeszcze szanse przebić. Dla mnie "MoS" już przebił obie produkcje Marvela zajebistością. Na portalu CBM wielu prawdziwych fanów Marvela jak również wielu Marvelitów (czyli pizgniętych psycho-fanów), było pod wrażeniem czwartego zwiastuna do "Man of Steel". Jak na razie to akcja i fabuła w nowym Supermanie wydaje się być na wyższym poziomie niż w Avengers 3D", ale to chyba niewyobrażalnie prostocie, czy wręcz banalności ekipy Kapitana Ameryki tkwi siła. Jakie będzie "Avengers 2" to zobaczymy.
Niektórzy twierdzą,że Avengersi to spuścizna po rewolucyjnych SW. W takim razie czym jest MoS? spuścizną po klasykach sf?
W zasadzie to SW to też taki klasyk Sci-Fi, a nawet o wiele wiele więcej....
Jak na razie to 2/3 osób z tego tematu oceniło film przed obejrzeniem. To takie żałosne =). Dobra moja kolej. Po newsach o Avengers 2 ze Scarlett Wich i Quicksilverem już teraz można zapomnieć o MoSie.... Nie no poważne czekam na na supka. Tylko bez tych prowokacji katedra =)
Jak też klasyk? przecież Avengers nie jest żadnym klasykiem
Nikt nie ocenia, ale spekuluje, a jeśli już ocenia to trailery. To samo wy robiliście przed Avengers, płakaliście na widok nowego plakatu i spamowaliście co się pojawi. Oczywiście jak ktoś robi to samo z MoS jest jechany, bo Avengers to wielowymiarowy film o superbohaterach i jego sukcesu nie pobije już nigdy nic
Pojawienie się mutantów, którzy wpadną na chwilę, zrobią rozwałkę i pójdą sobie, nie jest jakimś fenomenem Na razie Avengers idzie w ilość,a nie jakość, chociaż to wiadomo od 1 części
Nie napisałem, że Avengers to klasyk.
Ja tylko odpowiadam na twoje prowokacje. Nie bierz tego do siebie ja też chce zobaczyć dobrego supka =)
To nie prowokacja, film po prostu zapowiada się lepiej. Chitauri byli pinkami, walka Kryptończykami to będzie coś
To jak jakiś film będzie się zapowiadał lepiej od drugiego to mam zakładać temat tylko po to żeby wywolać ból dupy u fanów tego drugiego? To jest prowokacja =)
Zapewne już słyszałeś, że Scarlett Wich i Quicksilverem prawdopodobnie NIE POJAWIĄ się w sequelu Avengersów. 20th Century Fox i Bryan Singer właśnie gwizdnęli Whedonowi przed nosem Quicksilvera i teraz ta postać ma się pojawić w " X-Men: Days of Future Past". Zagra go aktor Evan Peters. Scarlett Wich też powinna się znaleźć w filmie Singera. Słyszałem, że Snyder ma kręcić "Justice League", a nie Whedon, tak więc na grzyba mu pseudo-Flash i pseudo-Zatanna. Co z tego, że w komiksach zrobiono ich członkami Avengers. Ich miejsce jest filmach o X-menach, a nie wśród Avengers. Disney/Marvel i Whedon niech sobie biorą Black Panther, Ms Marvel, Ant-Mana i Wasp i innych mutantów, którzy nie są kojarzeni z X-Menami, a dziecioki Magneto zostawią w spokoju.
Zapewne już słyszałeś, że Scarlett Wich i Quicksilverem prawdopodobnie NIE POJAWIĄ się w sequelu Avengersów. 20th Century Fox i Bryan Singer właśnie gwizdnęli Whedonowi przed nosem Quicksilvera i teraz ta postać ma się pojawić w " X-Men: Days of Future Past". Zagra go aktor Evan Peters. Scarlett Wich też powinna się znaleźć w filmie Singera. Słyszałem, że Snyder ma kręcić "Justice League", a nie Whedon, tak więc na grzyba mu pseudo-Flash i pseudo-Zatanna. Co z tego, że w komiksach zrobiono ich członkami Avengers. Ich miejsce jest filmach o X-menach, a nie wśród Avengers. Disney/Marvel i Whedon niech sobie biorą Black Panther, Ms Marvel, Ant-Mana i Wasp i innych mutantów, którzy nie są kojarzeni z X-Menami, a dziecioki Magneto zostawią w spokoju.
Znowu ten głupi błąd. Już mnie to zaczyna wnerwiać, to dwukrotne pojawianie się postów.
Hmm wiem ze to nie na temat ale: jak zrobić dobry film o lidze lub czym się wzorować by zrobić taki film ? może tak:
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=xe0JiobQ98o
No, ja też czekam na ten film. Zapowiada się kolejna genialna adaptacja przygód Ligi. Swoja drogą, Marvel jak teraz wpadł w łapska Disneya to powinien też skupić się na filmach animowanych. W końcu Disney słynie z fajnych animacji.
Po co marnować czas na pieprzenie głupot?
Quicksilver i Scarlet Witch na 100% POJAWIĄ się w Avengersach. Fox nie ma praw do tych postaci samych w sobie, a jedynie do x-menów. Z tego względu jedyne ograniczenie narzucone na Avengersów to zakaz wspominania o tym, że postacie są mutantami, a tym bardziej o ich ojcu, chyba, że wytwórnie dogadają się co do tego.
Jak nie ma praw jak już został wybrany odtwórca roli. Po za tym Quicksilver już pojawił się w "X-Men Origins: Wolverine" [ http://www.youtube.com/watch?v=S6m_qW40t6s ]. On jest potrzebny w "Avengers jak koszula w d*pie. W takim razie Whedon chce chyba zrobić jakąś tandetną parodię "Justice League": Kapitanat Ameryka=Superman, Hawkeye=Green Arrow, Black Panther=Batman, Quicksilver=Falsh, Scarlett Wich=Zatanna, Ms. Marvel=Wonder Woman, Falcon=Hawkman. Niech jeszcze da Namora, to będzie Aquaman do kompletu :P.
Widocznie przewyższa cię rozumienie tego więc:
Ani Fox ani Marvel nie mają wyłącznych praw do tej postaci.
Gadanie o podróbie JL jest jeszcze głupsze... A stwierdzenie, że SW i Quicksilver są zbędni w Avengers świadczy tylko o twojej zerowej wiedzy o uniwersum...
Dobra, niech Ci tam będzie facet. Ale jeśli piszą, że Singer obsadził już Pietro [ http://www.filmweb.pl/news/Quicksilver+najpierw+w+%22X-Men%3A+Days+of+Future+Pas t%22%2C+dopiero+potem+w+%22Avengers+2%22-95996 ] to oznacza, że Whedon pecha i koniec pieśni.
Chce tylko dodać, że skoro pojawił się pierwszy raz w "X-Men Origins: Wolverine" to wrzucanie tej postaci w inny filmowy świat brzmi tak jakby twórcy podkradali sobie na wzajem herosów. Dla mnie to niedobrze to wróży dla obu projektów.
Rzeczywiście 15 sekundowa scena w jednym z najgorszych ekranizacji komiksu ma znaczenie...
A przepraszam waść, a co to ma do rzeczy? Jak był, to był. To jaki był ten film to już inna sprawa. Po cholerę drążyć taki temat.
wtrącę się. ostatnio Singer powiedział że Days of... będzie filmem samodzielnym.
http://my.spill.com/profiles/blogs/bryan-singer-confirms-x-men-days-of-future-pa st-is-it-s-own-thing
Grają na podróżach w czasie więc wszystko jest możliwe. Poza tym w Origin była też Emma Frost i nie przeszkodziło to twórcą wprowadzić ją w całkowicie innej wersji w First Class. Origina wszyscy generalnie olewają (słusznie) i pewnie nawet w the Wolverine nie będzie do niego odniesień.
Nie lubię DC. Jest zbyt... psychologiczne. :P Zdecydowanie bardziej wolę Marvela, bo przynajmniej jest z jajem ;)
. . . . . . . .. . . . . .,.-”. . . . . . . . . . . . . . . . . .“-.,
. . . . .. . . . . . ..,/. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . ”:,
. . . . . . . .. .,?. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .\,
. . . . . . . . . /. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . ,}
. . . . . . . . ./. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . ,:`^`.}
. . . . . . . ./. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . ,:”. . . ./
. . . . . . .?. . . __. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . :`. . . ./
. . . . . . . /__.(. . .“~-,_. . . . . . . . . . . . . . ,:`. . . .. ./
. . . . . . /(_. . ”~,_. . . ..“~,_. . . . . . . . . .,:`. . . . _/
. . . .. .{.._$;_. . .”=,_. . . .“-,_. . . ,.-~-,}, .~”; /. .. .}
. . .. . .((. . .*~_. . . .”=-._. . .“;,,./`. . /” . . . ./. .. ../
. . . .. . .\`~,. . ..“~.,. . . . . . . . . ..`. . .}. . . . . . ../