Slaby film, nadajacy sie może dla młodzieży. Połowa postaci wyglada zenujaco ( np loki thor) inne kompletnie bezplciowe i sztucznie kreowane na kogos wielkiego (kapitan amerika). Sokole Oko to chyba lewica naciskala na wydawce aby wprowadzic jakiegos homosia zeby film otrzymal dobre oceny. O marnych dialogach i kompletnie nie smiesznych tekstach nie wspominam.
Jesli ktos chce film o superbohaterach to polecam trylogie Nolana o Batmanie czy nawet IM (teraz 3 bodajze wychodzi). Od tego trzymac sie z daleka. Nie polecam, chyba zeby puscic 7 letniemu synowi.
Każdy ma swoję zdanie, jednak według mnie dla osób które lubią komiksy Marvela jest to naserio genialny film. Odwoływanie się do wieku osób które to oglądają jest również bezcelowe, gdyż lubić to mogą zarówno gimnazjaliści, jak i osoby wykształcone. A co do sposobu w jaki opisałeś/aś ten film jest żenujący, jak na osobę która wydaje mi się być osobą dorosłą. Czy obrażanie w tak chamski sposób każdego bohatera nie jest dziecinny? Odemnie to tyle.
Gdzie ja kogo obrazam ? Po prostu ten film jest taki sobie (sam mu dalem 6), postacie oprocz hulka i irona sa slabe i nijakie (KA zwlaszcza, kompletnie zmarnowany potencjal), ich wyglad pozostawia WIELE do zyczenia (np. Loki). Sam film wypada jako tako tylko dzieki postaci IM, reszta jest slaba.
Nie rozumiem czemu tego filmu nie mozna krytykowac. Kazda krytyka jest odbierana jako obraza majestatu. Proba kreowania tego filmu na cos wielkiego jest zenujaca, chyba ze lubicie tak srednie filmy o SB.
Proszę przeczytaj jeszcze raz pierwsze słowa mojej wypowiedzi. Powiedziałam dość wyraźnie że każdy ma swoje zdanie, a skoro utworzyłeś tą dyskusję to proszę nie dziw się że ktoś to skomentuje. Co do jakości filmu to rozumiem że może ci się nie podobać, ale wydaje mi się że były gorsze produkcje.
Co do wyglądu Lokiego to muszę się z Tobą zgodzić bo również zawiódł, choć może taki był zamysł reżysera i scenarzystów. Choć sama jego postać jest zarówno w Thorze, jak i w Avengersach ciekawa.