Avengers

The Avengers
2012
7,5 348 tys. ocen
7,5 10 1 347918
6,8 61 krytyków
Avengers
powrót do forum filmu Avengers

Marvel - seriale

ocenił(a) film na 10

Zamieszczam tu ten temat, ponieważ czytając komentarze do filmu stwierdziłem, że jest tu sporo znawców komiksów i nie tylko. Mój problem polega na tym, że po obejrzeniu genialnych seriali Avengers: Earth's Mightiest Heroes i Spectacular Spider-Man odczuwam pewien niedosyt, gdyż produkcja ww. tytułów dobiegła końca (zastąpione seriami Ultimate bodajże). I w tym właśnie momencie rodzi się moje pytanie - czy znacie jakieś inne seriale z uniwersum Marvela, które są chociaż w połowie tak dobre jak te wymienione przeze mnie? Z góry dzięki!

ocenił(a) film na 10
Jurij1989

jeśli mogę coś podrzucić to polecam" Thor:tales of Asgard",nie jest to wprawdzie serial tylko film ale zasługuję na uwagę.Odradzam anime "Iron Man" gdybyś się przypadkiem natknął.Wszyscy mają tam jakieś świńskie twarze xD Oglądałam jeszcze "Thor&Loki:blood brothers" i z pewnością mogę polecić.A,i w niedalekiej przyszłości ma zacząć być emitowany serial "Shield" ale z normalnymi aktorami " :P jeśli jednak chodzi o bardziej "bajkowe" tematy to się nie przydam ;__;

ocenił(a) film na 10
Jurij1989

Jest bardzo dużo seriali animowanych Marvela. W latach 90 prawie każdy bohater dostał swój serial. Jest SpiderMan The Animated Series, X-Men The Animated Series, The Increduble Hulk The Animated Series, Fantastic Four The Animated Series, Iron Man The Animated Series, Silver Surfer The Animated Series. Później wydano jeszcze X-Men Evolution. Zaczęto też kręcić kontynuację SpidreMana - Spider Man Unlimited, ale słabe to jest i po jednym sezonie umarło.

ocenił(a) film na 10
bkalkus

@ Dochuu słyszałem o tym Thorze i mam go teraz na celowniku.
@ bkalkus - dzięki za info, oglądałeś może podane przeze mnie seriale? Spectacular SM i EMH? Czy te podane przez Ciebie są na równie wysokim poziomie? Bo w tych co oglądałem było wszystko - fajna kreska, świetny humor, genialne intro i idealnie podłożone głosy.
np.:
https://www.youtube.com/watch?v=u_i_WRT3fBg

ocenił(a) film na 10
Jurij1989

Oglądałem wszystkie seriale które Ty wymieniłeś i te co ja wymieniłem. Te z lat 90 są trochę mniej śmieszne, ale dalej dobre.

Jurij1989

Są o niebo lepsze bo stawiają na powagę a nie na 'prześmieszny humor' tj Hulk grający w karty z Thingiem. Jeżeli chcesz mieć odzwierciedlenie tego co dzieje się w komiksach to wymienione seriale przez użytkownika bkalkus są idealne. Animacja może i przestarzała ale lepszych seriali z uniwersum Marvela nie znajdziesz.

ocenił(a) film na 10
Uag

Humor w odpowiednich ilościach od zawsze towarzyszył produkcjom Marvela, Nie wyobrażam sobie np. Starka lub Parkera bez poczucia humoru w postaci złośliwości, sarkazmu lub przechwalanek.

Jurij1989

jednak nijak się to ma do humoru dla 7latków z kreskówek które wcześniej wymieniłeś.

ocenił(a) film na 10
Uag

O rety, rety... jeśli masz na myśli scenę, którą załączyłem to dodam, że jest ona wyjęta z kontekstu, którego nie chce mi się wyjaśniać. Jeśli chodzi o humor dla 7 latków to chyba masz na myśli nowego, infantylnego Ultimate Spider Mana, ale tak to jest z animowanymi seriami. Jako fan DB (Trunks też mój ulubiony), sam tego doświadczyłeś - Dragon Ball - genialny, DBZ wspaniały, DB GT - nic ciekawego oprócz muzyki z intro.

Jurij1989

Tak, pomyliłem te dwa Spider-Many ze sobą za co przepraszam. EMH oglądałem w całości i wydaje mi się że było tam sporo takich scen (zwłaszcza z Hulkiem). Nie mniej bardzo lubię ten serial chociażby ze względu na fajne pojedynki. A w DBZ już saga z Buu wołała o pomstę do nieba( Niezniszczalny różowy balon zamieniający wszystko w cukierki, Gotenks i jego 'Radioaktywne racuchy')