PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=371515}

Avengers

The Avengers
2012
7,5 344 tys. ocen
7,5 10 1 343648
6,9 76 krytyków
Avengers
powrót do forum filmu Avengers

Mroczny Rycerz

ocenił(a) film na 9

Mam nadzieje że nowy Batman od Nolana skopie dupe Avengersom pod każdym względem.

ocenił(a) film na 9
jajko113

Temat kompletnie bez jakiegokolwiek sensu. Wiadomo, że nowy Batman bedzie lepszy od Avengersów. Nowy pajaczek jest duzo lepszy od Mścicieli. To jest jednak bajka od 7 lat. Jesli TDKR przebije TDK to to moje 3 ulubione ( i według mnie najlepsze filmy o superbohaterach) beda wygladaly tak The Dark Knight Rises, The Dark Knight, Amazing Spider-Man, (kolejnosc przypadkowa)

użytkownik usunięty
jajko113

Mogłeś od razu napisać, że Batman rozwali Avengers :) Pod każdym względem to rzecz oczywista niemniej jednak myślę, że Avengers znajdzie się z TDKR na podium najlepszych filmów o superbohaterach.

ocenił(a) film na 9

Nie ulega watpliwosci że bedzie na podium ( 3 miejsce) wkoncu Ghost Rider mu go nie zabierze :)

użytkownik usunięty
eZio89

Heh, raczej nie, ale będzie ostra rywalizacja.

ocenił(a) film na 9

Sie zobaczy zeby Nolan nie zawiódl. Bo by byla straszna lipa w jednym roku dwa filmy z moimi ulubionymi bohaterami. Do tego Avengersi którymi w sumie nigdy sie nie interesowalem, ale filmy z poczególnymi czlonkami ogladalem. A tu batman daje ciala

użytkownik usunięty
eZio89

Czy Nolan kiedykolwiek zawiódł ? Nie :) tym bardziej nie zawiedzie przy filmie nad którym pracował od 2005/06 roku

ocenił(a) film na 9

Zawiesc nie zawiódł, ale ten pierwszy raz zawsze musi byc. Czy jest sie aktorem, czy rezyserem, czy w sporcie. Kiedys zawiesc trzeba. Do tego pamietajmy ze apetyt rosnie wmiare jedzenia. Zrobil bardzo dobrego Btman Begins i genialna Incepcje, oraz genialnego Mrocznego Rycerza. Może sie okazac, że teraz genialny film nie wystaczy musi byc wiecej. Im wyzej jestes tym bolesniej mozesz uderzyc w ziemie

użytkownik usunięty
eZio89

Skoro dziennikarze piszą, że TDKR przebija na lajcie poprzednie części to musi być świetny film. Wszystko okaże się po seansie ale jestem spokojny o końcowy produkt.

ocenił(a) film na 9

Dziennikarzami wolalbym sie nie sugerowac. Nie sądze żeby tak bylo nawet jestem pewien, ale nie wiem czy interesuje sie grami, jesli tak to pewnie pamietasz sytuacje w której CoD MW3 zostal zjachany przez graczy ale rececenci go wychwalali nad niebiosa

użytkownik usunięty
eZio89

Fakt faktem, ale myślę, że to właśnie tchnięcie życia w Batmana przyczyniło się w dużym stopniu do popularności tego reżysera. Ostatnią częścią ma szansę zamknąć fantastyczną trylogię a jednocześnie stworzyć najlepszy film o komiksowych herosach. Wiadomo, że nie można się kierować do końca opinią dziennikarzy ale jednak ktoś taki jak Nolan ma już na tyle dobre wyczucie smaku jeżeli chodzi o produkcje filmowe i nie może sobie pozwolić na zepsucie swojego najlepszego filmu. Jeżeli wierzyć temu co piszą w necie to Nolan i jego brat zakończenie mieli już gotowe podczas premiery Batman Początek a z czasem zaczęli je poprawiać. Zawsze można się przyczepić ale nie wierzę żeby przez ten czas dokładnie nie przemyślał najdrobniejszego szczegółu. Będzie dobrze

ocenił(a) film na 10

Incepcja- to jest parodia filmu na poziomie Transformers 2. Bezsennosc- przecietny az boli. TDK- zmarnowany potencjal z BB. to tak z 33% porazek lub slabiakow. do tego niezle BB i Prestiz- na poziomie, ale nie wybitne.

jajko113

Avengers nie ma szans z TDKR co można już uznać za prawdę przed premierą tego drugiego tylko dlatego żę Rises to ostatnia część trylogii a z grupą avengers spotykamy się pirerwszy raz (filmy z iron manami itd. są nadal kontynuowane więc nie wliczał bym ich do serii avengers mimo że te filmy składały się na fabułe mścicieli).

ocenił(a) film na 10
jajko113

jezeli bedzie rownie "logiczny" "realistyczny" i efekciarski co TDK to raczej nie. Nolan swoimi ekranizacjami komiksow nie zblizyl sie do poziomu Avengers, wiec skad te Twoje nadzieje?

ocenił(a) film na 9
hetzer

Jestem wielkim fanem serii trylogii Mrocznego Rycerza w wydaniu Nolana i po prostu chciałbym żeby odniósł wielki sukces pod każdym względem ,myślę że ostatnia ekranizacja Batmana w wykonaniu Nolana powinna przebić poprzednią część TDK i przy okazji chciałbym napisac że założenie tego tematu nie ma na celu przekazania informacji że Avengers to słaby film ,film jest rewelacyjny choć bardzo przewidywalny w końcu sam oceniłem go na 9/10.

ocenił(a) film na 10
jajko113

jak mozesz byc fanem trylogi? o logice i zwlaszcza efekciarstwie pisalem powaznie, no szlag mnie trafia, gdy Gacek "se wysadza samochody, bo se jedzie", Gacek co w komiksach zabil chyba 3 osoby przez 70 lat. za to nie lubie Nolana, dla pustego efekciarstwa rozwala psychologie postaci i zamiast Batmana mamy szczeniaka-idiote. mi takie rzeczy bardzo przeszkadzaja, w Avengers tego nie ma. w X:FC tez tego nie ma.

ocenił(a) film na 9
hetzer

Według mnie seria tego filmu stworzona przez Nolana jest niesamowita sam fakt że Nolan podjął się krecenia seri o Batmanie i co najważniejsze podołał temu zadaniu ,dwa poprzednie filmy zarobiły tylko w kinach ponad miliard dolarów...
Cała trylogia jest ukazana od deski do deski patrzymy na życie Bruce od szczenięcych aż po kres jego działań w pelerynie mściciela . Batman Nolana walczy ze złem nie tylko w otaczającym go świecie ,występuje pewnego rodzaju dualizm postaci który przyciągnął właśnie Nolana do serii o Batmanie. Z całym szacunkiem do ciebie ale nie wiem co ci przeszkadza ''efekciarstwo''? a w Avendżersach nie było ''efekciarstwa''?
Jeśli chodzi o fabułe to Mroczny Rycerz wyprzedza Avengers i to bez dwóch zdań. Ale to jest tylko moja opinia i każdy może miec swoją.

jajko113

Nie zrozumiałeś. Hetzer ma na myśli że Nolan odbiega od komiksu.

ocenił(a) film na 9
roach22

Czy Batman kogoś zabił w serii Nolana?

ocenił(a) film na 10
jajko113

nie wiem, auta wybuchaly, moze ktos tam byl, moze nie... ryzyko bez sensu. Batman tak sie nie zachowuje- ten z filmu tez nie. przeciez koles poswiecil zycie i milosc Sprawie!

ocenił(a) film na 10
jajko113

jajko113, przy calym szacunku, ale powolywanie sie na box office to nie najlepszy pomysl. Avengers zarobilo wiecej niz oba Batmany Nolana razem wziete. ;) Dualizm postaci to wystepuje zawsze u superbohatera z sekretna tozsamoscia- i DD i Clark i Peter, ta sama cholera. nie wiem co takiego wyjatkowego w tym jest, ze jest jednym z wielu. w Avengers nie bylo efekciarstwa, film byl efektowny a to roznica. wyjasnie Ci na przykladnie Gacka- w BB jest scena z rojem nietoperzy wezwanych przez Bruca- i jest to efektowne, potrezbne, wiarygodne i logiczne. ale wspomniany przejazd przez parking? Batman NIE zaryzykowal by zabicia przypadkowych ludzi. no ale Nolan ma to w d... bo musza byc wybuchy... szkoda nawet o tym gadac. co do fabuly to TDK nie ma jej zbyt wiele, jest ona nielogiczna i miejscami pompatyczno-infantylna. plus slaba gra Bale, co dobija ten film. a szkoda, bo potencjal byl duzy.

ocenił(a) film na 9
hetzer

Oj Hetzer myślę że ta wymiana zdań może trwać w nieskończoność, każdy z nas jest zwolennikiem innego superbohatera/ów. Co do tej sceny z parkingiem (chodzi ci o pościg za ciężarówką Jokera ?) to Batman nie miał zamiaru nikogo zabić a jedynymi ludzmi na tym parkingu były dzieciaczki siedzące w samochodzie które bawiły się w strzelanie do samochodów. Ale w końcu Mroczny Rycerz nie jest w top100 bez powodu.

ocenił(a) film na 9
jajko113

Umknęła mi kwestia o słabej grze Bale'a wq mnie to najlepszy Wayne w historii całej serii o Batmanie ale jestem ciekaw dlaczego według ciebie jego gra jest słaba

użytkownik usunięty
jajko113

Bale to najlepszy odtwórca roli Batmana i Wayne'a, nie ma co do tego żadnych wątpliwości. Nie mam nic przeciwko wersji Burtona ale tam Batman starał się być straszny ale coś nie wyszło, natomiast w wersji Nolana Batman jest mroczny, zwierzęcy i nie cacka się.

ocenił(a) film na 9

Mi nie musisz tego tłumaczyć bo jestem tego samego zdania ;d

użytkownik usunięty
jajko113

Wiem, wiem. Chciałem się podpisać pod Twoimi słowami :)

ocenił(a) film na 10

zgadza sie, jak ma zakryta twarz i krzyczy to nie jest zle, czyli Batman jest ok. ale jak gra Bruca to jest to poziom zaledwie ciut wyzszy od blondyny z Transformers 3.

użytkownik usunięty
hetzer

Mylisz się, Bruce od BB przez TDK po TDKR pokazuje emocje i wszystko to można odczuć, ukazane są jego problemy i psychika. Tutaj między nim a Keatonem to niebo a ziemia.

ocenił(a) film na 10

w BB zgadzam sie. ale w TDK bardzo drewniany jest.

użytkownik usunięty
hetzer

Twoje zdanie :) Ponoć w TDKR przeszedł samego siebie.

ocenił(a) film na 10

ale na plus czy...? ;)

użytkownik usunięty
hetzer

Ponoć w niesamowity sposób pokazał co przeżywa Wayne i jego załamanie pod wpływem przeżyć z poprzednich części. Oczywiście na plus :)

hetzer

A duża litera gdzie ?

ocenił(a) film na 10
jajko113

powiedzmy w ten sposob: jesli Nolan poprawi pare elementow, zmniejszy ilosc pseudofilozoficznych wywodow i bezsensownych dialogow i skupi sie na bardziej na bohaterach to bedzie genialny film. tak naprawde to bylo blisko i tego mi zal.

hetzer

No bez przesady Bale to świetny aktor i w TDK zagrał conajmniej dobrze.