Avengers

The Avengers
2012
7,5 348 tys. ocen
7,5 10 1 347956
6,8 61 krytyków
Avengers
powrót do forum filmu Avengers

Jak myślicie jakiego bohatera brakuje wam jeszcze najbardziej w Avengersach albo kogo byście chcieli zobaczyć w następnej roli i jaki aktor mógł by się wcielić w wybraną przez was postać;)

Rezyser Na Bezrobociu

o ant-manie ma być film więc może się pojawi w następnych avengersach.

ocenił(a) film na 8
Rezyser Na Bezrobociu

Ja osobiście najchętniej bym zobaczył w następnej części Daredevila a w jego postać najlepiej jak by się wcielił jakiś mało znany dotychczas aktor tak by było go łatwo skojarzyć z tym superbohaterem.

Rezyser Na Bezrobociu

W następnej części najchętniej zobaczył bym Predatora.

hunters217

A ja króla lwa ale nie wiem jakiego aktora by przy nim obsadzili.

roach22

To by było świetne Predator i jego Lew vs Avengersi.

użytkownik usunięty
hunters217

Ale jako główny szwarccharakter: Pan Gówno. Asystent: Jarek Kaczyński!!!

ocenił(a) film na 8

Taa... A na końcu i tak wszyskich rozwaliłby kapitan Bomba :P

użytkownik usunięty
Christof20

Siebie też zgodnie z ksywką. :P

ocenił(a) film na 10
Rezyser Na Bezrobociu

Ja bym chciał zobaczyć spider-mana (Andrew Garfield ) i Wolverine (Hugh Jackman) w Avengers 2. Patrząc na wstępny zarys fabuły w The Amazing Spiderman ( rodzice parkera są powiązani z S.H.I.E.L.D !), możliwe jest pojawienie się w drugiej części mścicieli człowieka-pająka.
Natomiast szanse na pojawienie się Wolverine, są całkiem małe z względu na prawa do ekranizacji wyporzyczone firmie Fox (konkurencja Disney'a w dziale filmów komiksowych Marvela).

ocenił(a) film na 9
Davie87

Nie ma opcji żeby Spider man się pojawił w Avengers 2.Głównie z tego powodu że prawa do pająka ma universal.Tak,też nad tym ubolewam ;)

ocenił(a) film na 10
tomciooo10

Owszem, prawa do pająka ma universal, ale może doszliby z Buena Vista do jakiegoś kompromisu (podział zysków?) i zobaczyliśmy spidey w Avengers 2.

ocenił(a) film na 8
Davie87

Genialny pomysł. Też ubolewam, że nie dali Spidermana albo Batmana albo któregoś z X-Menów. ;)

Kuroi_Tenshi

A co ma do Marvela Batman? To jest bohater wydawnictwa DC, więc w życiu się w Avengers nie pojawił. To nie to komiksowe uniwersum.

użytkownik usunięty
Peeves

Chyba że ktoś wpadnie kiedyś na pomysł by nakręcić film JL vs. Avengers....

Wtedy ten "ktoś" musiałby mieć prawa do wszystkich postaci z Avengers i z JL, a to nieprawdopodobne. Ewentualnie Marvel Studios dogadać by się musiało z tymi, którzy mają prawa do postaci z JL, a to jeszcze bardziej nieprawdopodobne.

użytkownik usunięty
Peeves

Chyba że Marvel by się dogadał z WB i wyprodukowali wspólnie taki film, ale pewnie by wyszła z tego sieczka w stylu Transformers 3.

Już mówiłem o tej opcji. WB prawa do swoich postaci tak powywalał, że Marvel musiałby dogadywać się za ich pośrednictwem z innymi studiami. To by nie wypaliło.

Davie87

Co za bzdura - no nie mów mi, że wierzysz w takie cuda w dzisiejszym świecie... .

ocenił(a) film na 10
tomciooo10

Właściwie prawa do pająka ma Columbia Pictures :)

ocenił(a) film na 9
Davie87

jak sie popatrzysz na powiazania pomiedzy bohaterami marvelowskimi to sie okazuje ze moda na sukces to przy tym nic
poza tym warto dodac ze po wejsciu superhuman registration act polowa superbohaterow marvela pracowala dla shield, a co do zwiazkow z shield to przez jakis czas norman osborn byl szefem tej agencji
pajeczak natomiast moglby wystapic w avangers nie dlatego ze jego rodzice byli w shield, ale chociazby dlatego ze jest on rezerwowym czlonkiem grupy

a co do pytania kogo brakuje, powiedzialbym ze antmana i wasp ktorzy w przeciwienstwie do rogersa i bartona byli oryginalnymi zalozycielami grupy

ocenił(a) film na 8
Tan Ke

Ja się średnio orientuję, ale czy czasem Black Panther nie był też jednym z pierwszych Avengersów?

ocenił(a) film na 10
Tan Ke

Pierwszymi Avengersami byli chyba: Thor, Ameryka, Wolverine i Spider Man(marvel:ultimate alliance)

Davie87

Dokładnie Peter Paker ;) mógł by sie pojawiać bo w oryginalnym składzie był ;) ( No nie wierze czyli jednak postanowili jego rodziców powiązać z Shield ? Nie widziałem Amezinga ;) jak by co ...) Cóż Volverin był by fajny ale jak napisałeś problemy techniczne ;)

ocenił(a) film na 10
Norven

W oryginale, w komiksach, rodzice petera byli powiązani z Shield więc nie jest to nowy pomysł na potrzeby scenariusza The amazing spiderman

użytkownik usunięty
Rezyser Na Bezrobociu

Ghost Rider i Wolverine

ocenił(a) film na 8

Ghost Rider to raczej wolny strzelec, chyba nigdy nie był członkiem Avengers.

użytkownik usunięty
Madoq

Aczkolwiek chętnie bym go zobaczył. Ręki raczej z pozostałymi członkami by sobie nie podali

ocenił(a) film na 8
Madoq

tak jak oryginalnie Wolverin. w sumie mogliby wrzucić albo jego albo Spidermen'a. żal mi się go zrobiło kiedy dowiedziałam się, że go nie będzie ;C

ocenił(a) film na 8
tsu_chan

No nie wiem, Wolverine jednak częściej współpracował z innymi chyba, niż Ghost Rider (X-Men, Avengers).

ocenił(a) film na 9
Rezyser Na Bezrobociu

punisher i wolverine

ocenił(a) film na 10
nani321

Nie ma siły na świecie, żeby się tam znalazł Punisher. W uniwersum Marvela jest postrzegany jako psychopatyczny morderca. W evencie "Civil War" w komiksach o Avengers była scena, w której Punisher wchodzi do kryjówki Kapitana Ameryki. Wszyscy obecni od progu chcieli do niego strzelać.

gamedec

Po za tym Punisher /Frank Castel jest chyba z stajni DC ...?

ocenił(a) film na 10
Norven

Nope, Punisher jest tworem 100% marvelowym

gamedec

No to w takim razie szkoda ... on nie miał by szans tak jak wyżej napisano większość Avengerów usmażyła by go na miejscu za jego nadszarpniętą psychikę skłonną do bestialstwa ;) ale ogólnie jest kapitalnym anty herosem ;) i zrobił by za Avengerami ładną rozpierduchę ..szkoda tylko że do takiego sojuszu nigdy nie dojdzie ;)

użytkownik usunięty
Rezyser Na Bezrobociu

Chciałbym powrót Abominationa, no bo w końcu dali mu przezyć w TIH po to, aby się później pojawił. Mogłaby to byc przeciwwaga dla Hulka.

użytkownik usunięty
Rezyser Na Bezrobociu

Fajnie byłoby zobaczyć, jeszcze z bajek pamiętam takiego typka, zwał się chyba Galactus, i pożerał planety czy coś takiego a pomagał mu jeżeli dobrze pamiętam Srebrny surfer, to już byłby rozpie*dziel

ocenił(a) film na 7
Rezyser Na Bezrobociu

Srebrny Surfer
Ogółem X-meni, bardzo mi ich brakowało, któregokolwiek
Fantastyczna 4 tez by była swietna pomoca
Spider wiadomka ;)
Ghost Rider
Superman
Flash
Dare Devil oczywiscie tez jak ktos wspomnial u gory :D (jeden z moich ulubionych bohaterow)

Ogolnie troche sie zawiodlem, ze ich tak malo, ale jednak kocham tych wszystkich bohaterów i jaram sie tym filmem, znacie podobne? Malo filmow ogladam, zazwyczaj z marvela to ogladalem seriale. :) Pozdrawiam

Elczesuaf

Fantastyczna Czwórka? By było dwoch Chrisów Evansów. :D

ocenił(a) film na 8
Szejku

Podwójna rola to wyzwanie dla każdego aktora :) Nieważne czy jeden biega w rajtuzach a drugi biega w ogniu...

ocenił(a) film na 10
mareczekp2

Omg to nie ranczo

ocenił(a) film na 8
Ryloth

hehe

Elczesuaf

Człowieku, wiesz Ty cokolwiek o komiksach? Superman? Flash?!? To Uniwersum DC do cholery... . A co do reszty - nic po nich w Avengers, bo ich tam nie było (w oryginalnym składzie, a nie w tych późniejszych na siłę robionych New Avengers i innych duractwach). Z resztą - nie pasuje żaden z nich do Mścicieli.

ocenił(a) film na 7
TheBlur

o cholera sorry chlopaki wczoraj nie za bardzo kojarzylem, wybaczcie przez stan, oczywiscie macie racje ;)

Elczesuaf

No to całe szczęście, że rozumiesz. Bo na tym forum jest mnóstwo tłumoków które nie rozumieją co mówią... .

ocenił(a) film na 7
TheBlur

Nie chodzi o nie rozumienie, tylko o upieranie się, że ma się rację gdy sie jej nie ma. Faktycznei pomyliłem skąd bohaterzy pochodzą wiec zwracam honor :)

ocenił(a) film na 8
Rezyser Na Bezrobociu

Jest juz komiks Marvela X-men vs. Avengers ;D . Sprawdzałam na stronie Marvela :D .

ocenił(a) film na 10
Rezyser Na Bezrobociu

ja na avengers 2 to do kina będę na skrzydłach leciał ale gdyby był tam surfer to jeszcze bardziej. a oprócz surfera to ghost rider

ocenił(a) film na 9
Rezyser Na Bezrobociu

Ja bym stworzył całkiem nową grupę, z całkiem nowymi bohaterami, nie wymyślonymi jeszcze przez nikogo, tylko na potrzeby jednego filmu.

Moce mieliby niemalże zupełnie identyczne jak wypisani tutaj superbohaterowie, tylko inaczej by się nazywali i nieco inaczej wyglądali (by nie było problemów kto ma do czegoś tam prawa). W sumie to mogę im napisać taki komiks i nawet tanio sprzedać prawa do niego, jak prawa są takie ważne.

ocenił(a) film na 7
tomciog18

kto to jest Wasp (Janet Van Dyne)?

ocenił(a) film na 10
Rezyser Na Bezrobociu

A ja myślę, że zanim powstanie Avengers 2 , to moze jakaś nowa postac sie pojawi, kogos sobie zmutuja po drodze, zeby nudno nie bylo;p