Reżyser wypowiedział się, że w "Avengers 2" chętnie umieściłby nową żeńską postać. Najbardziej prawdopodobne opcje to Wasp, Ms. Marvel lub ewentualnie Scarlet Witch, która - jak się okazuje - może zostać wykorzystana w filmach Marvela, jeżeli nie będzie żadnej wzmianki o tym, że jest mutantką, a jej ojciec to Magneto. Będzie to wykorzystanie luki w kontrakcie ze studiem Fox, które przecież posiada prawa do ekranizacji komiksów o X-Men i innych mutantach.
Źródło: http://www.comicbookmovie.com/fansites/GraphicCity/news/?a=59698
Hmm, ja jak juz pisalem chętnie bym zobaczyl She-Hulk zamiast Hulka w Avengers 2, pewnie będzie tak jak pisales Wasp, bo juz ja przedstawili w X-men Pierwsza Klasa, w sumie Ms. Marvel aka Warbird tez moglaby by byc choc Wasp byla pierwsza w Mścicielach. Scarlet Witch, w sumie tez bgdzies tam byla w podstawowym skladzie i ma duże moce, no ale tak musieliby jakos wyjasnic (lub nie) ze jest córką Magneto, tak jakby wstawili tez Quicksilera - syna Magneto.
Hej, nie czytałam nigdy komiksów, więc nie znam w ogóle postaci oprócz tych z filmów. Mam pytanie: Kto się pokazał po napisach końcowych filmu Avengers? Ten nowy przeciwnik. Nie mam pojęcia kim jest. Może znacie go z komiksów? :)
Miss Marvel odpada, będzie występować w serialu Jessica Jones, razem z Jessicą, Luke'm Cage'm i prawdopodobnie gościnnie Iron Fist'em, a może nawet Captain Marvel'em, a cała akcja serialu ma się rozgrywać w tym samym uniwersum co te filmy, (może nawet z gościnnymi występami aktorów kinowych?), więc nie sądzę by jednocześnie wystąpiła w pełnometrażówce. Raczej stworzy zaplecze fabularne i będzie występować z resztą ekipy w wątkach powiązanych z filmami.