Avengers

The Avengers
2012
7,5 348 tys. ocen
7,5 10 1 347859
6,8 61 krytyków
Avengers
powrót do forum filmu Avengers

Ocena filmu

ocenił(a) film na 8

Czy film naprawdę jest taki zajebi sty czy na razie tylko fani gatunku oglądali ten film?

ocenił(a) film na 10
polak1989

to, że jestem fanką sci-fi nie znaczy że nie umiem odróżnić tandety i prostoty od czegoś naprawdę dobrego. Film jest świetny, polecam - wyróżnia się w tym motłochu pseudo - sci-fi. Dałam 10/10 bo w 100% na to zasługuje, jest w nim wszystko - szybka i nie chaotyczna akcja, idealna obsada, humor, bardzo dobre efekty .. i ponad 2 godziny dobrej zabawy :)

panika1

Idealnie to ujęłaś, oczywiście znajdą się tacy idioci, którzy pójdą na ten film i wrócą dadzą 1/10 i zaczną trollować, bo to nie jest jak the dark knight, nie ma mroku i płaczu itp :/

ocenił(a) film na 10
Spidey_

Na The Dark Knight Rises też chętnie pójdę do kina, bo zapowiada się całkiem nieźle. Dużo osób porównuje te dwa filmy do siebie, a one są zupełnie różne, zupełnie inna tematyka. Według mnie nie muszą ze sobą walczyć o oceny, nie ma nawet do tego podstaw, bo chyba nie tylko z samego faktu, że nalezą do jednego gatunku...

panika1

No właśnie ja też uwielbiam batmany nolana i czekam na tdkr, ale cały czas jest ta wojna, że dc jest mroczniejsze to znaczy że lepsze od marvela, to samo się tyczy filmów, avengers jest uważany za dziecinny, a tdk za ideał, tyle że i to i to ma jakieś tam wady czy błędy, ale i tak ci co np. lubią tdk, tego nie widzą i już ;)

ocenił(a) film na 8
panika1

Dzięki za odp. Oglądne i dam znać jak mi się podobał

ocenił(a) film na 6
panika1

Nie przesłodziłaś trochę? Lubię ten typ kina i jutro wybieram się na seans ale stwierdzenie "wyróżnia się w tym motłochu pseudo - sci-fi" nie pasuję mi tu trochę. Brzmi to strasznie ambitnie a właśnie ten typ filmów określił bym jako pseudo-sci-fi-superhero-movie i to jest w nim fajne.

ocenił(a) film na 10
kwiato.r

w takim razie skoro The Avengers jest filmem zaliczanym według Ciebie do pseudo Sci-Fi (chociaż jeszcze go nie oglądałeś Oo) to jakie to są filmy Sci-Fi ? ''Mega pirania'' czy może ''Mordercze mrówki'' ?

ocenił(a) film na 6
panika1

Ot choćby na szybko:
http://www.filmweb.pl/Lowca.Androidow
http://www.filmweb.pl/film/Co%C5%9B-1982-4713
http://www.filmweb.pl/film/Moon-2009-473111
http://www.filmweb.pl/film/Tajemnica+Syriusza-1995-32164

Nie widziałem ale raczej nie będzie różnić się od Hulk'a, Kapitana Ameryki, Iron Man'a i Thora. I nie sądzę żebym się mylił. Chodzi że to lekka rozrywka którą się ogląda jak kreskówki albo Michael'a Bay'a. I powtarzam, to DOBRZE bo to dobra rozrywka :) więc nie odbieraj tego jako atak.

No ale przekonam się jutro :)

ocenił(a) film na 10
kwiato.r

Nie odbieram tego jako atak :) próbuje tylko zrozumieć Twój punkt widzenia, ale jak dla mnie to film ''Coś'' jako przykład prawdziwego sci-fi to lekkie nieporozumienie, reszty z tych które wymieniłeś nie widziałam więc się na razie nie wypowiem, przynajmniej dopóki nie nadrobię zaległości :)

ocenił(a) film na 6
panika1

mówimy o tym samy Coś'u z 1982 roku?
Łowca Androidów Ridley'a Scott'a uważany jest przez niektórych za najlepszy film gatunku jaki do tej pory powstał. Więc szczerze polecam.

ocenił(a) film na 10
kwiato.r

tak, dokładnie o tym z 1982r. - bardzo słaby film. Oglądałam kilka razy i nic w tym filmie nadzwyczajnego nie widzę. Łowce Androidów chyba kiedyś oglądałam, coś powoli kojarzę, ale i tak muszę jeszcze raz zobaczyć.

panika1

Zgadzam się w 100 %. Ten film zawiera wszystko, co produkcje tego gatunku zawierać powinny, a obsada po prostu rewelacyjna i pewnie na jednym seansie tego filmu się u mnie nie skończy. Nie wiem czego ludzie oczekiwali, ale moje oczekiwania zostały spełnione w 100 % i dla mnie to jeden z najlepszych filmów jakie ostatnio widziałam. Pozdrawiam :)

użytkownik usunięty
ocenił(a) film na 7
polak1989

Film nie jest tak dobry jak wskazuje ocena. Nudna fabuła, główny przeciwnik słaby, kiepskie efekty 3D. Na plus Hulk, efekty specjalne, trochę humoru, wszystkie teksty Iron Mana, ponownie Hulk ;)

ocenił(a) film na 8
fikumigacz

Jak się chodzi do jakiś drugoligowych kin to się ma słabe efekty 3D
TYLKO ORANGE IMAX!!!

ocenił(a) film na 9
mariiox

niestety zwykłe kina wyświetlające w 3D są gorsze niż zwykłe 2D. ale trzeba to trzeba. nie pomyśleli, żeby we Wrocławiu zrobić IMAXa, niestety...
a film - ambitny nie był, ale po prawie 2,5 godziny, byłam w szoku, że to już tyle czasu minęło. świetna rozrywka w przerwie między nauką;)

ocenił(a) film na 8
polak1989

Wysoka ocena i wysokie oczekiwania. Mnie ten film osobiście nie urzekł mimo że jestem fanem s-f i szedłem do kina pełen wiary. Dobre efekty, dobre 3D, niezła fabuła, fajna rozpierducha na koniec, parę naprawdę śmiesznych momentów. Ogólnie zachwytu nie było a nawet w pierwszej części filmu zawiewało lekko nudą. W sumie naciągane 7/10.