Avengers

The Avengers
2012
7,5 348 tys. ocen
7,5 10 1 347859
6,8 61 krytyków
Avengers
powrót do forum filmu Avengers

Raziła mnie jedynie ta scena z początku gdzie Black widow Scarlet Johanson była uwięziona przez tych typków, no muszę przyznać, że wyjątkowo słabo zagrała tą scenę, w ogóle ten akcent rosyjki z jej strony brzmiał tak sztucznie i tak amatorsko, że aż byłem w szoku, że taka gwiazda, a wyszło tak fatalnie. Aktor Lokiego tez mi nie podpasował, wyglądał jak jakiś pedałek, ale mniejsza z tym.
Film zaskoczył mnie pozytywnie, oczywiście rozwałka itd, to było logiczne, szkoda tylko, że ta cała akcja na Manhatanie była idealną kopią ransformers 3, może brakło pomysłu na finałową scenę, z drugiej strony wynurzanie się tarczy Nicka Furego z oceanu przypomniało mi scenę z battleship, ale to też w sumie drobiazg. Downey Jr. jak zwykle genialna gra aktorska, wszystkie akcje z HULKIEM mnie rozwaliły hahahaha.
Captain Ameryka się starał przejąc dowództwo, ale wypadł jakos bezbarwnie w okół tych koksów thora, hulka i ironmana.
Najważniejsze to fakt, że ciągły patos "Za Ameryke" zamienili tutaj czysta komedią co idzie na duży plus, ale taki trick zadziała tylko raz więc w innych filmach mnie to już nie zaskoczy.
Ocena 8/10 to dobra ocena dla takiej produkcji.
BTW> walka thora z iron manem epicka :d

ocenił(a) film na 8
Ajinur

Fakt, scarlet johanson to jakas komyłka, gdyby nie jej zyebana rola w tym filmie to dał bym 10. Można odnieść wrażenie, że twórcy uzależnili postać czarnej wdowy od tego czy johanson zagra czy nie, gdyby odmówiła to pewnie jej postać została by całkowicie usunięta ze scenariusza.