Avengers

The Avengers
2012
7,5 348 tys. ocen
7,5 10 1 347835
6,8 61 krytyków
Avengers
powrót do forum filmu Avengers

Polski Dubbing

użytkownik usunięty

Właśnie wracam z seansu "Avengers" z polskim dubbingiem. Dzień premiery, a na sali zaledwie jedna wycieczka z gimnazjum i kilku rodziców z dziećmi.

FILM:
Świetne, dobre kino, łatwa, przyjemna rozrywka. Akcja podzielona tak, że każdy bohater miał swoje 10%, nie więcej, nie mniej. Efekty specjalne, inwazja - wszystko dobrze zrobione. Efekty 3D momentami niezłe, ale nie powalające. Walki świetnie zrealizowane.

DUBBING:
Wszyscy mówili, że dubbing to będzie tragedia, ale ja twierdzę: zwiastuny polskie były robione na odpieprz! Podłożone głosy nie są złe, niektóre ładnie się nawet spasowały z postaciami. Jak dla mnie Stelmaszyk, Bosak i cała ekipa wypadli nieźle. Osobiście dubbing Czarnej Wdowy uważam za najlepszy. Oczywiście parę zdań zraniło moje uszy, jak to w polskim dubbingu, ale liczyłem się z tym i było tego mało.Nie wiem jak tłumaczenie względem oryginału, ale zamierzam się przekonać. Żarty nawet śmieszne, ale podejrzewam, że tłumacze nie trzymali się całkowicie oryginału(budka z kebabem? lol...)

Ale cóż, to tylko moje zdanie. Jest tu jeszcze ktoś, kto widział polskich Avengers'ów?

ocenił(a) film na 9

To dobrze słyszeć pierwszą obiektywną ocenę odnosnie polskiego dubbingu. Ja na film z dubbingiem wybieram się w poniedziałek (wczesniej chyba mi się nie uda) i wyrobię sobie opinie po seansie.

P.S
Czy przed seansem "Avengersów" puszczono jakiś zdubbingowany zwiastun filmu aktorskiego który w najbliższym czasie do nas wejdzie? Ciekawi mnie to bo mam nadzieję, że tego typu dubbingów będzie u nas stopniowo coraz więcej.

ocenił(a) film na 7
Replo

Puszczano zdubbingowany zwiastun nowego spider-mana - koszmarnie słaby jak każdy dubbing do filmu.

ocenił(a) film na 9
bolc

Pytam powaznie, bo zdanie typu "koszmarnie słaby jak każdy dubbing do filmu." utwierdza mnie w przekonaniu, że autor wypowiedzi na dobrą sprawę nie był na dubbingowanej wersji Avengers, tylko snuje domysły. Spider-mana dystrybuuje UIP, a oni raczej dubbingują głównie produkcja familijne. Może się mylę, dlatego byłbym wdzięczny za sprostowanie, czy zdubbingowany zwiastun był czy też nie. Z kinami to różnie bywa i nie we wszystkich puszczaja to samo.

Pozdrawiam

ocenił(a) film na 7
Replo

Byłem na wersji Avengers z napisami a puścili mi zwiastun Spidermana z dubbingiem. No chyba po to idę na wersje z napisami Avengers, żeby i zwiastuny też oglądać z napisami (Multikino Wrocław). Co do dubbingu to nigdy się nie przekonam, jest to nienaturalne i nic nie zastąpi oryginalnych głosów aktorów.

ocenił(a) film na 9
bolc

Tego się naprawdę nie spodziewałem :) Mimo to bardzo dziękuję za odpowiedź, bo jest bardzo przydatna.

Pozdrawiam

bolc

Wtf, a u mnie nie było przed filmem zwiastunu Spider-Mana.

użytkownik usunięty
Replo

U mnie też puszczono zwiastun nowego "pajączka", ale z napisami.

Niemożliwe

ocenił(a) film na 9
Iron_Man19

Może to zależy od kina? Będę się starał dowiedzieć, czy w moim Multikinie bądź CC przed zdubbingowanymi Avengersami leci zdubbingowany zwiastun Spider-mana.

Replo

W Multikinie też był z Dubbingiem -zwiastun

ocenił(a) film na 9
Iron_Man19

Ja byłem na Avengersach z dubbingiem w CC w Bydgoszczy, i niestety zwiastuna nowego pajączka wcale nie było. Miałem za to 15 min. (albo i więcej, bo nie patrzyłem na zegarek) prania mózgu oglądając reklamy Mentosów, czy innych produktów spożywczych. Za to dostałem jedynie 2 zwiastuny filmowe tzn. do "Mrocznych cieni" i "Frankenweenie".

A dubbing do Avengersów jest naprawdę bardzo dobry.