Avengers

The Avengers
2012
7,5 348 tys. ocen
7,5 10 1 347859
6,8 61 krytyków
Avengers
powrót do forum filmu Avengers

Prawa komiksu.

ocenił(a) film na 10

Film mnie rozniósł, dałem bez zawahania 10 i do ulubionych. Ale potem zacząłem się
zastanawiać... Tak na dobrą sprawę, skoro atak tak super zaawansowanej cywilizacji został
zakończony, bo w ich statek matkę walnęła atomówka, to ludzie poradzili by sobie z tym i bez
pomocy Avengers. Dlaczego wojsko od razu nie walnęło w ten portal kilku (dla pewności)
bomb? Gdzie podziewała się ta zachwalana armia USA? Skoro atakujących zabijały strzały z
łuku i wybuchy to na dobrą sprawę do pokonania ich wystarczyli by żołnierze wyposażeni w
najzwyklejsze karabiny. No ale to prawa komiksu...
Film i tak był genialny :D

DeanFord

Jak tak czytam twój post, to mi się coś wydaję że filmu nie oglądałeś, albo bez zrozumienia to robiłeś.
Przecież atak obcych był totalnym zaskoczeniem, zanim wojsko naprawdę by zebrało swoje siły i zaplanowało jakąś strategie to połowa Stanów by leżała do góry nogami. Dlatego też zęby to wszystko zatrzymać postanowili roznieść w proch część swojego kraju, atomówką którą Stark jakąś wymanewrował w tą dziurę. Zresztą sam nie wiem jak by mogli wystrzelić tę głowicę w dziurę, musieliby być chyba pod nią.