Avengers

The Avengers
2012
7,5 348 tys. ocen
7,5 10 1 347859
6,8 61 krytyków
Avengers
powrót do forum filmu Avengers

Hej, ja mam pytanie do znawców. Bo całkowicie nie ogranełam jednego fragmentu filmu i moje pytanie dotyczy wlasnie Thora.
Otóż w momencie gdy Thor spadł na ziemie i rozbił się w teh kuli w której przebywał Looki stanął nad swoim młotem i wyciagnął dłoń o mlot ani drgął! A potem już go normalnie używał? O co chodziło, stracił moc czy co? W filmie Thor nie mógł podniesc młota gdyż jego ojciec odebrał mu moc, ale w Avengersach nic takiego nie było, prawda? Ktoś potrafi to logicznie wytłumaczyć?

ocenił(a) film na 9
emilla_15

Dołączam się do pytania ;)

ocenił(a) film na 10
kibic

Może zwątpił w siebie bo nie potrafił uratować agenta C

emilla_15

Nie jestem znawcą, właśnie wróciłem z seansu. Ja podczas filmu doszedłem do takiego wniosku, że Thor włożył wiele wysiłku podczas spadania i rozbijania szyby tej kapsuły i przez chwilę patrzył na swoją ręke zdając sobie sprawę, że jest wycieńczony. Po chwili jego moc pewnie do niego wróciła. Wydaje mi się, że nie ma to głębszej interpretacji, ale mogę się mylić.

ocenił(a) film na 10
emilla_15

Ja nie jestem żadnym znawcą, ale moim zdaniem Thor po upadku tak jakby się rozładował. Zauważyłam, że po wyleceniu z kapsuły zniszczyła mu się część rękawa czy coś. Potem podniósł swój młot i przywołał pioruny. W tym momencie jego rękaw się naprawił, a moc wróciła. Pioruny go naładowały, bo "jest władcą piorunów".

Sarahanna

Tak, dokładnie.

Cela była bardzo wytrzymała, tworzona z myślą o ujarzmieniu Hulka. Thor potrzebował więcej energii by się wydostać, co kosztowało go chwilowym osłabieniem. Dlatego też między innymi poszedł szukać Mjollnira na piechotę, a nie po prostu go przywołał.

ocenił(a) film na 10
Mistel

Dziękuje bardzo wszystkim za wytłumaczenie :) Podejrzewałam ze to cos w ten deseń, a teraz skoro wiecej osób myśli podobnie to moja zagadka się rozwiązała :)
Jeszcze raz DZIEKUJĘ :)