Avengers

The Avengers
2012
7,5 348 tys. ocen
7,5 10 1 347956
6,8 61 krytyków
Avengers
powrót do forum filmu Avengers

Recenzja

ocenił(a) film na 6

W związku z tym, że przez ostatnie dekady kina o komiksowych superbohaterach widzieliśmy już niemal wszystko, nie jest to łatwe zadanie, by tchnąć w ten obraz trochę świeżej energii. Faktem jest, że po takich widowiskach jak Wojna Światów czy Transformers, nie wystarczy już napakować do filmu efektów i cieszyć się zyskiem. Twórcy The Avengers mieli o tyle ułatwione zadanie, że na filmie odciśnięte jest piętno legendarnych komiksów, które jest samo w sobie dobrą reklamą. Na szczęście nie poprzestali na laurach.

Cała recenzja:
http://simon-movie.blogspot.com/2013/01/recenzja-filmu-avengers.html

ocenił(a) film na 10
Redil

miejscami strasznie slabiutka recka, czasem az boli jak sie czyta. np. ten fragment:
"Joss Whedon, człowiek, który w gatunku science-fiction zadomowił się jak niedźwiedź w zimowym legowisku: zapada w sen, żeby od czasu do czasu budzić się z jakimś pomysłem."
to chyba o jakiejs rzeczywistosci alternatywnej jest?

ocenił(a) film na 7
Redil

Przesadzasz,w swojej prostocie Avengers jest filmem rewelacyjnym pod drugim obejrzeniu zostałem zmuszony podnieść ocenę do 9/10,oby więcej takich filmów robił Marvel prostych i efektownych,bez żadnych głupich pomysłów,jestem ciekaw jak wypadnie nowy Iron man oby trzymał poziom Avengers i albo przynajmniej pozostałych części.

ocenił(a) film na 7
Joleke22

Ha ha ha, ale beka... Więcej takich filmów? Proszę litości.

ocenił(a) film na 7
SilverX

Kciuk w dół :]

ocenił(a) film na 10
Joleke22

normalnie film wciagnal gnata i krzyknal:
"I dare you, I double dare you, give 8 again!"
i spojzal groznie jedynym okiem ;)