W związku z tym, że przez ostatnie dekady kina o komiksowych superbohaterach widzieliśmy już niemal wszystko, nie jest to łatwe zadanie, by tchnąć w ten obraz trochę świeżej energii. Faktem jest, że po takich widowiskach jak Wojna Światów czy Transformers, nie wystarczy już napakować do filmu efektów i cieszyć się zyskiem. Twórcy The Avengers mieli o tyle ułatwione zadanie, że na filmie odciśnięte jest piętno legendarnych komiksów, które jest samo w sobie dobrą reklamą. Na szczęście nie poprzestali na laurach.
Cała recenzja:
http://simon-movie.blogspot.com/2013/01/recenzja-filmu-avengers.html
miejscami strasznie slabiutka recka, czasem az boli jak sie czyta. np. ten fragment:
"Joss Whedon, człowiek, który w gatunku science-fiction zadomowił się jak niedźwiedź w zimowym legowisku: zapada w sen, żeby od czasu do czasu budzić się z jakimś pomysłem."
to chyba o jakiejs rzeczywistosci alternatywnej jest?
Przesadzasz,w swojej prostocie Avengers jest filmem rewelacyjnym pod drugim obejrzeniu zostałem zmuszony podnieść ocenę do 9/10,oby więcej takich filmów robił Marvel prostych i efektownych,bez żadnych głupich pomysłów,jestem ciekaw jak wypadnie nowy Iron man oby trzymał poziom Avengers i albo przynajmniej pozostałych części.