Avengers

The Avengers
2012
7,5 348 tys. ocen
7,5 10 1 347918
6,8 61 krytyków
Avengers
powrót do forum filmu Avengers

Bzdury (kolejność przypadkowa):
1. Jak w każdym amerykańskim filmie każdy zostaje ocalony oczywiście na sekundę
przed wybuchem, strzałem, itp.
2. Prawa fizyki nie działają. W lecącym samochodzie jest otwarta klapa, ale można
sobie
spokojnie stać albo siedzieć i nawet nas nie wywieje.
3. Wąska strzała może mieć w sobie harpun, pociski samonaprowadzające itp.
4. Mimo że przynajmniej 2 ludzi widzi że komputer odnalazł lokalizacje Tesseraktu to
nikt
nie pofatygował się żeby ją zapamiętać mimo, że była najważniejszą rzeczą!!
5. Hulk po pierwszej przemianie niszczy wszystko co znajdzie na swojej drodze, ale po
kolejnej już nad wszystkim panuje, ba! wykonuje rozkazy, a nawet ratuje Starka.
6. Iron Man zdejmuje strój będąc przy wrogu tylko po to żeby się napić i potem
cudownie i
widowiskowo założyć strój w locie.
7. Ogromny statek na którym lecą Avengersi i reszta widowiskowo włącza opcję
maskowania tylko po to aby za chwile wrogowie podlecieli do niezamaskowanego.
8. Na ten statek może wlecieć każdy samolot nie należący do ekipy, wystarczy
powiedzieć, że wiezie się broń.
9. Około 25 wrogów wystarczy, żeby "zapanować" nad ogromnym statkiem w którym
jest
mnóstwo żołnierzy i superbohaterowie (można chodzić sobie gdzie się chce, brać
kogo
się chce, wprowadzić wirusa do kompów)
10. Nikt nie widział strzały która wprowadziła wirusa? Przecież była duża! A jeśli widzieli
i
ją zabrali, to nie umieli pozbyć się wirusa? Przecież potrafią włamać się do wszystkich
komórek itp na świecie. Wirus powinien być pestką.
11. Wystarczy jedna strzała/pocisk, żeby rozwalić około 1/5 ogromnego statku, bo jak
zwykle wszystko zacznie nagle wybuchać.
12. Karty Phila z Capt. Ameryką leżały w jego szafce i Samuel L. Jackson zadał sobie
wiele trudu, żeby umazać je w krwi bo tylko tak mógł uświadomić Iron Menowi i Capt.
Ameryce, żeby się już nie kłócili.
13. Samuel ma bardzo ciężkie zadanie. Chodzi po statku i co robi? Coś robi w ogóle?
A
jak się rozwalają na ziemi, to sobie ogląda telewizję, zamiast opracowywać jakąś
strategię.
14. Skoro Samuel nie chciał żeby zrzucali atomówkę, to po co miał ją na statku? A
nawet
miał dwie?
15. Ogromny statek ma tylko dwa silniki. Jak zniszczymy jeden, to tylko Iron Man i tępy
Capt. Ameryka wezmą się do naprawy.
16. Wojsko przybywa dopiero jak już większość wrogów jest wybita, a sytuacja jest
praktycznie opanowana.
17. Policjant nie wie kim jest Capt. Ameryka ale uratowana kobieta wie, mimo że
przecież koleś był zamrożony przez ileś tam lat.
18. "Obcy", którzy przylecieli niszczyć i mordować ludzi, muszą ich najpierw pojmać i
trzymać w pomieszczeniu, żeby za chwilę Avengers mógł ich cudownie ocalić.
19. Czemu do licha pociski zawsze trafiają w samochody i w puste miejsca, a nie w
ludzi? Przecież jest ich masa w NY!
20. Boski młot boga Thora nie jest w stanie nawet zarysować tarczy Capt. Ameryki.
21. Hulk spadając z nieba bez problemu wiedział od razu gdzie jechać, żeby znaleźć
Avengersów. To samo gdy Thor wyleciał z Lokim z samolotu (Iron man znalazł ich bez
trudu mimo, że było ciemno).

Dalej nie chce mi się pisać. Idę spać. Oby nie przyśnili mi się The Avengers.
Pozdro ;P

shaantia

Dam się wciągnąć w roztrząsanie tych zarzutów, ale po kolei:
1 I trzeba się z tym pogodzić, taki gatunek
2 Większe głupoty bywają w filmach, np latający smok- podobne coś
3 Teoretycznie nie wykluczone, strzały za grubą kasę (ciekawe kto mu je funduje)
4 Przecież lecą we właściwe miejsce, więc musieli zapamiętać lokalizacje
5 Za drugim razem teoretycznie panuje nad Hulkiem (a czemu nie)
6 Zdejmuje zniszczony strój, w poprzednim ledwo latał
7 Nie wykluczone że maskowanie jest tylko od dołu
8 Morze posiadali kody uwierzytelniające (nie pokazali), musieli mieć coś takiego bo na gębę to się latało przed erą komputerów
9 Nie opanowali statku, a uderzają szybko i silnie. Ale racja, ochrona powinna dostać wymówienie :)
10 Zapanowali nad drugim silnikiem dość szybko, więc chyba potrafili zapanować nad wirusem
11 To akurat racja, mógł by wystrzelić 4 takie strzały i rozwalił by cały statek, nie ma takich silnych ładunków wybuchowych (statek jest stalowy)
12 A czemu nie, jego fachem jest szpiegostwo
13 Kiedy statek się rozwala? on jest kapitanem i trudno by sam wszystko robił, robi aż za dużo
14 Atomówkę miał na statku zanim wiedział że portal otworzy się w Nowym Jorku, jak by to była pustynia to by jej użył
15 4 silniki, dziwne jest to że im nikt nie pomaga
16 Jaka opanowana, jak by nie zamknęli portalu to by był bigos, a i tak są dziwnie szybcy (ale samolotów jakoś nie wysłali)
17 Racja
18 jak by to byli ludzie to miało by to sens, ale raczej po prostu by ich rozstrzelali
19 Bo nadmiar krwi zwiększył by wymagania wiekowe = mniej widzów = mniejsze przychody
20 Tarcza ma wyć niezniszczalna ( tak mi się przynajmniej wydaje )
21 Iron Man mógł namierzyć ciepło ich ciała

Film ma niedociągnięcia, ale za to naprawę fajnie się go ogląda (w większości podobnych filmów śpi się przez pół filmu)

ocenił(a) film na 8
shaantia

to i ja sie zabawie :)
1. Nie powinien Cie dziwic w amerykanskich filmach tak samo jak pojawienie sie ich flagi czy klaskanie zalogi po udanej akcji
2. To sa superbohaterowie wiec ich nie wywieje, gdyby wywialo nie byliby super
3. Cos tam koles wciskal i wtedy mu w kolczanie ladowalo to co on chce - jak chcial harpun to mial
4. Pamietam, ze odnalezli Lokiego i do niego tez polecieli, nie pamietam by znalezli tesserakt. Moze mi umknelo..
5. Tez mi sie to nie podobalo. Albo sie kontroluje zielona zabe albo nie
6. Zmienil zbroje bo tamta byla mocno zuzyta
7. Ja sie zastanawialem czy takie maskowanie jest mozliwe i wydaje mi sie ze jest nawet z uzyciem dzisiejszej technologii a mianowicie u gory dajemy kamery a na dole mamy ekrany obraz idzie na zywo i temu od dolu widzimy niebo ale od gory ich bedzie widac czy tam z boku. Wiec jesli mieli cos takiego to byli widoczni dla lecacego obok statku. Problem z tymi ekranami taki ze sporo pradu by jadlo ale co tam film SF
8. Ja sie bardziej zastanawialem czemu nie zestrzelili juz z daleka - maja chyba jakies skanery
9. To na zasadzie punktu pierwszego - robia jak im bardziej pasuje co mi tez nie pasuje :)
10. Nie dosc, ze nie widzieli to siedzieli jak głąby kiedy Stark podlozyl im pluskwe i kiedy wylecial samolot z atomowka
11. Kolejna glupota amerykanow
12. eee tam
13. Szpieg "leszcz" z sumieniem (zaden z wyrazow do siebie nie pasuje a jednak...)
14. Czesc lotniskowcow je ma jak i czesc lodzi podwodnych, biorac pod uwage zaawansowana technologie latajacego statku zdziwilbym sie gdyby atomowek nie mieli.
15. Statem ma 4 silniki nie 2 - Stark to inteligentny gostek ze sporymi mozliwosciami a glupowaty kapitan Ameryka mial tylko pociagnac za wajche
16. Tak jak zawsze
17. Przez 70 niby lat.. Nie kazdy oglada TV i czyta gazety. Nie kazdy w Polsce wie kto to jest Wojewodzki :)
a zreszta gdybys byl tym policjantem i przybiegl do Ciebie w stresowym momencie jakis gosciu w gejowskim stroju i zacza Ci rozkazywac tez raczej bys go olal
18. Kolejna glupota tak jak w "terminator ocalenie" gdzie maja za zadanie zabijac ale wola pojmac by pozniej zabic??
19. Kaskaderzy zazadali podwyzki wiec musieli robic wiele scen bez ich udzialu? :) Pamietam sceny z "Dzien Niepodleglosci" kiedy kosmici robili nalot na lotnisko i rozwalali doslownie wszystko poza samolotami. Moze kosmici maja zeza?? :)
20. Chyba w filmie "Kapitan Ameryka" mowili, ze ta jego tarcza jest niezniszczalna
21. Hulk mogl widziec z daleka dziure w niebie (portal) badz latajace wielkie robale po niebie a ze jest to zjawisko dosc nietypowe mogl sie domyslac co sie swieci.. Iron men ma sporo technologi wiec mogl ich znalezc tym bardziej ze polecial zaraz za nimi
Bardziej zastanawia mnie jak kpt. Ameryka ich znalazl? - przeciez oni sie pozniej jeszcze bili i zmieniali pozycje a ten stal nad nimi..
pozdro
wiecej glupot a wrecz braku logiki jest w "Terminator Ocalenie" i to znacznie wiecej

shaantia

Biorąc się za ten film już od razu wiedziałem że piszę się na masę niedorzeczności, w tym filmie głownie chodzi o rozpierduchę a nie o scenariusz godny oscara, więc nie ma co się spinać :)

Zapomniałeś o starku rozkręcającym wirnik , siła odśrodkowa by zrobiła w tym kostiumie iron mana z niego placek :P

shaantia

Dobra obalę to mimo że uważam że wszystko co napisałeś to bzdura.

1. jak już ktoś napisał taki gatunek wiedziałeś co oglądasz więc na co liczyłeś ?
2."w lecącym samochodzie" Samochody w tym filmie nie latają a przynajmniej "nie z własnej woli" tylko jak jakiś thor w nie walnie =).
3.Pocisków samonaprawadzających nie było on po prostu strzela tak celnie. Harpun był ale nie w każdej strzale tylko w jego kołczanie i najpierw musiał ją jakby załadować.
4. Znaleźli lokiego nie kostke.
5.To już było tłumaczone na forum setki razy. Za pierwszym razem hulk się przemienił będąc pod kontrolą lokiego i to nie z własnej woli więc go nie kontrolował. Za drugim razem sam się przemienił i go w pelni kontrolował.
6. Co ty oglądałeś jakiegoś kam ripa z murzyńskim dubingiem ? Jego zbroja prawie się rozleciała więc potrzebował nowej. Boże przecież polowa tych "bzdur" to zwykły bełkot.
7.Zamaskowali najpierw kiedy wszyscy byli na helicarierze. Potem wrócili z lokim więc chyba musieli wyłaczyć maskowanie.
8.Mieli ich "statek" bodajze kradziony. ale tego nie pamiętam więc dokładnie nie wyjaśnie.
9. Rozwalili im dwa silniki do tego był z nimi barton który znał hellicariera jak własną kieszeń więc mógł spokojnie się po nim poruszać.
Zapanować? Oni tylko uwolnili lokiego i trochę postrzelali na mostku ...
10.No tak mój drogi informatyku/hakerze takie wirusy to hop siup i problem z głowy.
11.Strzelał burton który na tym "statku" bywał raczej często do tego znał jego słabe punkty.
12. I to jest bzdura ? Ty sobie chyba kpisz tak miało być.
13.A co "nick fury" czy "Avengers"? Poza tym co miał zrobić oświeć mnie.
14. A okrenty atomowe USA czy rosji po co mają głowice nuklearne na pokładzie skoro ich nie używają ? Fury nie chciał ich użyć na manhatanie. Tobie film opowiadali czy go sam oglądałeś? Jesli sam to chyba byłeś nieźle wstwiony.
15. Były 4 silinki. Jeden z agentów na statku powiedział że nie dokonają napraw w powietrzu dlatego wybrał się tam iron man. Teraz to mam wrażenie że oglądałeś ten film bez dźwięków i bez napisów.
16.Teraz to mnie rozbawiłeś. Skoro nie masz pojęcia o paru sprawach to się nie wypowiadaj albo zadaj pytanie i nie uznawaj tego za bzdurę. Wytłumacze ci to. Na manhatanie nie ma bazy wojskowej. Oni przybyli za późno bo avengers opanowali sytuacje w zaledwie godzinę a sami potrzebowali przynajmniej tylę żeby się dostać na manhatan.
17. Jest taka wycięta scena w której bodajże kap poszedł do kawiarni gdzie była ta dzierlatka. Dlatego tak na niego patrzyła.
18. A może chcieli mieć niewolników żeby ci dla nich pracowali? Nie było pokazane jak czatari układają plan inwazji i czy wszystkich zabiją.
19. Ludzie tam gineli to pewne ale przeciez nie pokaża ci latających flaków do okoła.
20. tarcza kapitana według komiksu jest praktycznie niezniszczalna i "całkowicie pochłania wibrację".
21. Znowu w wyciętej scenie było pokazane jak rozmawia z tym dozorcą a w tyle widać manhatan = wylądował praktycznie na miejscu.
Iron man pewnie ich wykrył za pomocą zbroii.

Cholera że tez czas na to traciłem. Wypisz więcej tych punktów albo lepiej obejrzyj film jeszcze raz bo takich bzdur to w życiu nie czytałem. Pozdrawiam

shaantia

3. a na ziemie przylecial bog piorunow. to jest film, tu mozna wszystko.
4. banner jako jedyny zauwazyl i zapamietal.
5. niekontrolowana przemiana
7. takie panele dzialaja jedynie u dolu statku. kiedys w jakims filmie byla podobna sytuacja i tak zostala wyjasniona.
9. zaplanowana dywersja.
10. wirus zatrzymal na jakis czas prace komputerow, pozniej opanowali sytuacje, wiec jakos sie go pozbyli.
11. wyzsza technologia.
12. chodzilo bardziej o bodziec do wspolpracy.
14. mowil ze na wypadek inwazji chca miec jakas skuteczna bron.
16. trzeba sie uzbroic, zmobilizowac i dotrzec na miejsce, nie?
17. w usunietej scenie kapitan podczas pobytu w kawiarni zostal obsluzony przez te kelnerke.
18. Loki chcial zawladnac ziemia, nie wymordowac ich mieszkancow.
19. bylby rozlew krwi. swieczki na koncu sa, wiec ludzie zgineli.
20. vibranium da sie zniszczyc jedynie za pomoca vibranium.
21. banner odczytal przeciez lokacje tesseractu. a thor mogl podczas lecenia dostrzec portal.

do reszty mozna sie przyczepic.

użytkownik usunięty
shaantia

żałosne argumenty, po prostu nie załapałaś konwencji filmu

ocenił(a) film na 3
shaantia

jeszcze jedno, po kiego huja ten lotniskowiec zamienia sie w latajacy statek ????? hłehłehłe

ocenił(a) film na 10
Ralph_S_

rownie dobrze mozesz sie zapytac po co zmieniono lotniska w statki-lotniskowce

ocenił(a) film na 3
hetzer

oj nie trafiłeś !

ocenił(a) film na 10
Ralph_S_

wyobraz sobie, ze jedak analogia jest idealna, szkoda, ze tego nie widzisz. moze wiec odpowiem doslownie: zeby doleciec lotniskiem tam, gdzie lotniska nie ma, a jest potrzebne. anaogicznie stworzono lotniskowce.

hetzer

Ja jak tak ptarzę to widzę że większość ludzi nie rozumie tego "banalnego" filmu ...

ocenił(a) film na 10
roach22

albo i gorzej, ogladaja go tylko po to, zeby sobie udowodnic jacy to oni swiatli, bystrzy i madrzy sa, momentami przysypiaja, robia kolacje, nie wiem co jeszcze- moze wycinanki lowickie, filmu widza moze 40% i maja pretensje, ze sie nic w fabule nie klei. a potem masz, tak dosadnie mowiac, "21 dowodow dysfunkcji logicznej prelegenta".

hetzer

Dla mnie dowodem na to że ktoś nie oglądał tego z uwagą jest punkt 5. Według mnie jest to tak banalne że nie bardzo wiem czym trzeba być żeby tej sytuacji nie zrozumieć.

ocenił(a) film na 10
roach22

ja tam uwielbiam nr 4 i w polaczeniu z nim nr 21. zle ze wszyscy nie pamietaja gdzie kostka jest (a tylko Banner widzial) i zle ze Banner wie gdzie jest XD

ocenił(a) film na 10
shaantia

mi sie najbardziej podoba fakt, ze w pukcie 4 masz pretensje, ze nikt nie zapamietal gdzie kostka jest, a w punkcie 21 masz pretensje, ze kos jednak zapamietal. moze jednak film jest ok, tylko widz slabuje?

ocenił(a) film na 9
shaantia

To ja powiem tak:
1.Tak jest zawsze – nie ma co robić z tego afery.
2.Ten film nie ukazuje realiów naszego świata, tylko świata komiksowego.
3.Strzałą może mieć w sobie harpun, a pociski nie są samonaprowadzające. Barton jest niesamowitym łucznikiem, a ten laser pochodził z łuku. (Przynajmniej tak sądzę)
5.To nie był jakiś nie wiadomo jaki rozkaz. Cap po prostu kazał mu niszczyć, a co Hulk lubi robić?
6. Poleciał go, że tak powiem, wymienić. Ten, który miał na sobie ledwo działał. Cała ta scena powinna ci powiedzieć wszystko.
7. Uważam, że ma coś z tym wspólnego nie złe maskowanie statku, ale broń Lokiego.
8. Musieli się zidentyfikować. Poza tym nie wlecieli na statek, tylko lecieli obok niego.
9. Zakradli się. Zniszczyli silnik. Zapanował chaos. I nie zapanowali nad statkiem.
10. Widzieli! Ale wirus był już wprowadzony i poradzili sobie z nim. Bo niby w jaki sposób statek później latał?
11. Wiesz, silnik wybuchł. To chyba nie mała eksplozja, nie uważasz?
12. Chciał ich zmotywować do dalszych działań! Sam powiedział, że potrzebowali bodźca!!!
13. Jest dowódca statku!!! Co ma robić, pokład zamiatać, czy zastępować swoich ludzi w innych pracach. On nadzoruje, wytyka błędy. Brudna robota należy do innych.
14. Jest to statek najwyżej postawionych służb. Kto powinien mieć na pokładzie atomówkę jak nie oni? Mają dostęp do każdej broni. Faza 2 – mówi ci to coś?
15. Nie dwa, tylko cztery. I wiesz, równowaga musi być. Gdyby został zniszczony jeszcze jeden silnik było by po nich.
16. A kiedy tak nie było?
19. Dochody – ograniczenia wiekowe.
20. Tarcza Capa jest z vibranium (dobrze to napisałam?) – jest to jeden z najbardziej wytrzymałych metali.
21. Była usunięta scena w której Banner mówił, że zmierza do Stark Tower. Tam była kostka. W końcu zlokalizował ją – prawda?

Następnym razem radzę dokładniej oglądać film i słuchać co mówią postacie. I obejrz filmy typu Iron Man, Thor czy Kapitan Ameryka. Tam jest wszystko!

ocenił(a) film na 7
4Muza

Ogólnie można było się spodziewać nie których głupot w scenariuszu, ale bez przesady to jest k...... Marvel Universe jeszcze trochę, a ludzie zaczną narzekać że w fantasy są smoki i magia.

ocenił(a) film na 7
shaantia

Ogólnie można było się spodziewać nie których głupot w scenariuszu, ale bez przesady to jest k...... Marvel Universe jeszcze trochę, a ludzie zaczną narzekać że w fantasy są smoki i magia.

ocenił(a) film na 3
shaantia

Bardzo zręcznie wypunktowane absurdy. Wszystko o czym piszesz także mi rzuciło się w oczy podczas tego męczącego seansu.

ocenił(a) film na 8
shaantia

chłopie, oglądasz film o półbogu z młotkiem, superbohaterze z próbówki, zielonym megarozpieprzaczu, włóczni przeznaczenia itd i mówisz o nieścisłościach ... buahahahaha

dam Ci parę kolejnych punktów

22) ludzie pod wpływaem promienni gamma nie zamieniają się w wielkie bestie - choć jest szansa, że zzielenieją
23) nie da sie latać kręcąc młotkiem (próbowałem)
24) każde mocniejsze uderzenie w Ironmana groziłoby mu poważnymi urazami wewnętrznymi a wychodząc z kombinezonu Stark miałby wygniecione ubranie
25) zbroja się nie pojawia na człowieku - trzeba ją ubrać
26) Skolimowski właściwie nie powinien występowac w tak komercyjnym filmie

jak chcesz to dorzucę tu jeszcze kilka tysięcy punktów :)

ocenił(a) film na 3
voyano_wrecemocny

Udowadniasz tylko że jest to film Sci-Fi co przecież wszyscy wiedzą (i nikt przy zdrowych zmysłach nie będzie się oburzał na wyprasowany strój Starka czy mutacje Bannera), natomiast autor tematu obnaża głupotę, naiwność i niekonsekwencję scenariusza i udowadnia tym, że jest to KIEPSKI film Sci-Fi.

ocenił(a) film na 10
Carlitos

ani jednej glupoty kolega nie wymienil. udowodnil tylko, ze nie ogladal filmu i/lub nie zna fizyki.

ocenił(a) film na 3
hetzer

Dokładnie rzecz biorąc to wymienił ich 21, a film raczej oglądał bo w przeciwnym wypadku nie mógłby go tak celnie wypunktować.

ocenił(a) film na 10
Carlitos

napisal 21 calkowicie blednych tez- wszystko jest logiczne i uzasadnione. proponuje wiec, zebys wybral jeden problem, taki szczegolnie glupi/nielogiczny w Twojej opini (przy czym nr 4 i nr 21 to jedno i to samo) i mozemy porozmawiac o konkretach.

ocenił(a) film na 3
hetzer

Wszystkie są głupie i nielogiczne, ale widzę po twoich ocenach że w przeciwieństwie do mnie jesteś fanem filmów naszpikowanych pustymi efektami specjalnymi i akcją więc od razu można wysnuć wniosek że się nie porozumiemy. Biorąc chociażby pierwszy z brzegu punkt: patrząc jak samochody uciekały z bazy a grunt walił się pół metra za ich kołami (oczywiście żaden samochód nie spadł w dół bo to byłoby nie po amerykańsku) czułem się jakbym oglądał tego gniota "2012".

Carlitos

5 osób odpowiedziało na te 21 zarzutów i wszystko zostało obalone ;)
Co świadczyło o nieuważnym oglądaniu filmu założyciela tematu.

ocenił(a) film na 10
Carlitos

nie bylo takiej sceny, nie mowili Ci, ze klamstwo to niedobra rzecz? zawalil sie strop tunelu za ostatnim z samochodow uczestniczacym w poscigu czesciowo go przygniatajac, to bylo. przy czym strop to nie grunt a wrecz przeciwnie, a ostatni, bo rezta sie rozbila lub zostala zniszczona przez tych zlych. wiec zazut, ze zadan nie "spadl w dol" jest wlasciwie pochwala, bo "dolu" nie bylo. naprawde nie wiem o co Ci chodzi. btw. jeden niezniszczony samochod to tez za duzo? powinni wszyscy zginac?

ocenił(a) film na 3
hetzer

Pytanie czy tobie mówili że kłamstwo to niedobra rzecz. Nie chodzi mi o pościg w tunelu tylko o zapadający się zaraz za ciężarówką (w której jedzie Phil) grunt parkingu. Scena trwa od 10:15 do 10:23. Nie wspominając nawet o tym że helikopter z Fury'm też oczywiście wystartował w ostatniej chwili bo kilka sekund później lądowisko się zawaliło. Następnym razem zanim kogoś zaczniesz wyzywać od kłamców pomyśl trochę.

ocenił(a) film na 10
Carlitos

Phil leci helikopterem... ktory czeka do ostatniej chwili na Furego, starajacego sie wydostac z budynku. ziemia wali sie za Furym, nie ciezarowka. co biorac pod uwage okolicznosci jest calkiem sensowne- jedna osoba uratowana w ostatniej chwili to niewiele, ot, zycie, zdaza sie czesto przezyc na milimetry (polecam filmiki na youtube).
czyli mamy troszke takie radio Erewan: nie ciezarowka, a helikopter, nie za kolami, a za stopami, nie samochody (liczba mnoga) a jeden(!) Fury i dodatkowo ten helikopter ma silne powiazania fabularne z Nickiem- bo po prostu czeka na niego... za to parking... parking sie zgadza!

ocenił(a) film na 10
hetzer

przepraszam, Phil jedzie ciezarowka. czyli mamy jedna ciezarowke i jeden helikopter, obydwa w bezpiecznej odleglosci

ocenił(a) film na 8
Carlitos

udowadniam tylko, że są filmy, które ogląda się z przymróżonym okiem a nie wścieka na nieścisłości. Jeśli w Apocalypto albo Królestwie Niebiweskim ktoś zwróci uwagę na to, że w tamtych czasach nie używano jakiejś broni albo zachowywano się inaczej to chwała mu za to. Jeśli natomiast ktoś doszukuje się błędów w filmie znacznie bardziej FICTION niż SCIENCE to mnie to po prostu śmieszy. Może teraz będziemy wskazywać na głupoty w DIE HARD albo Con Air :)

ocenił(a) film na 8
voyano_wrecemocny

oczywiście przymrużone pisze się przez U :)

ocenił(a) film na 5
shaantia

Mnie rozbawiło jak Romanova strzela do Hulka z jakiegoś pistolecika zaraz po jego przemianie chyba po to żeby go bardziej wkurzyć, bzdura totalna. Zdecydowanie lepszym filmem byli ostatni X-meni.

ocenił(a) film na 10
N3rgal

Natasha strzelala do rury z goraca woda/para wodna nad glowa Hulka, zeby odwrocic jego uwage, a nie w Salate.

shaantia

Jak już ktoś to zauważył. Punkt 1 wyjaśnia wszystko. To jest Hamerykańska superprodukcja. Każdą głupotę, niedociągnięcie... można tu wyjaśnić.

ocenił(a) film na 8
shaantia

Jest jedna odpowiedz - KOMIKS, biczys :D

ocenił(a) film na 8
shaantia

Ja mam tylko jedno pytanie i być może sam sobie odpowiedziałem, a mianowicie
Dlaczego Chitauri po zamknięciu portalu zginęli/dezaktywowali się skoro to nie są maszyny?