Oczywiście nie przeszkadza mi głupota w tego typu filmach ale gdy film zbiera genialne recenzje i tyle kasy to wiadomo,że musi być coś więcej niż tylko efekty. No i faktycznie do połowy filmu było super. Niestety później bzdura za bzdurą. Tak oczy się cieszą ale mózg zadaje pytania. Gdyby zabrać tych wszystkich hirołów to nic by nie zostało. Ogólnie film warty polecenia ale trzeba znać poprzednie filmy Marvela.
8/10
Hulk i tak był najlepsiejszy
W scenariuszu o ile wiem nie ma żadnych błędów logicznych/głupot. Chyba że mnie oświecisz. "Transformersy" to to nie są i wszystko trzyma się kupy.
Ok zastanówmy się.
1-A co za bombą atomową eksplodującą w innym wymiarze i zabijającą kosmitów na Ziemi?
2-Dlaczego Hulk rozwalał wszystko i wszystkich ale jak pojawiła się atomówka i Iron Man okazał ratunkiem to nagle zaczął ulegać?
3-Dlaczego Loki nie uciekł kiedy Thor,Hulk i Kapitan Ameryka walczyli ze sobą?
1.Padło dowodzenie przez co ich maszyny na ziemi nie działały. Zresztą większość i tak już była rozwalona wcześniej
2.Kurde ile razy można to tłumaczyć na tym forum. Za pierwszym razem Hulk został wkurzony za pomocą sztuczek Lokiego i nie kontrolował się. Kluczem do wszystkiego jest jego wypowiedź po przyjechaniu na tym motorku jak oni się pytają czy mają go zdenerwować. On odpowiada "I'm always angry". Ta przemiana była w pełni kontrolowana i w pewien sposób kontrolował on Hulka. Zresztą zakończenie TIH staje się w ten sposób w pełni logiczne (osiągnął to za pomocą medytacji czy coś w ten deseń).
3.Był bezbronny i na pewno by daleko uciekł bez możliwości używania swojej magii.
Waham się co do 3 odpowiedzi, ponieważ mi się wydaję że specjalnie dał się złapać i dlatego też nie uciekał, lecz jest również ta twoja wersja że był bezbronny :P
1-Ale to inny wymiar a nawet jeśli maszyny padły to dlaczego też oni?
2-CHodzi mi o coś innego. Hulk łomotał wszystkich ale dla potrzeb scenariusza musiał upaść na kolana bo leciała atomówka i Iron Man w tej scenie był kluczowym bohaterem. Rozumiem to ale kilku kosmitów nagle złoiło Hulka, mimo,że wcześniej rozrywał ich na strzępy i te wielkie robaki też. Bez sensu. Zresztą nie tylko ja na to zwróciłem uwagę.
3-A może chciał dać się złpapać
1.Wydaje mi się że ci kosmici mieli skafandry żeby mogli oddychać na ziemi (tak jak nasi astronauci :D), a te skafandry były pewnie zasilane po tej drugiej stronie wymiaru (może po prostu mieli taki sprzęt że działał w innym wymiarze), a gdy wszystko zostało zniszczone przestały działać.
2. Chodziło o to, żeby nikt nikomu nie kradł show. Dlaczego Wdowa zamknęła portal, skoro Hulk rozwalał wszystkich i wszystko? Dlaczego Hawkeye zestrzelił Lokiego z pojazdu, skoro Hulk rozwala wszystkich i wszystko? Dlaczego Nick Fury ma opaskę na oku skoro Hulk rozwala wszystkich i wszystko? Bezsensowne gdybanie. A pierwszego problemu kompletnie nie rozumiem.
Ad2.Bezsensowna kwestia i czepianie się.
Ad3. Chciał się dać złapać w Niemcech więc tutaj pewnie też.
Co do 2 - jakbyś oglądał Incredible Hulk dowiedziałbyś się o co chodzi ;)
Co do 3 - Zobaczymy w Avengers 2 albo w Thorze 2 ;)
Madoq-chodzi o fabułę. Żeby coś było po za efektami.
mrteener-nir zgadzam się. Wiem Avengers to Avengers i każdy ma swoje 5 minut. Ale jak kończy sie 5 minut Hulka to niech to będzie zrobione z głową.
Mnie się bardzo podobał humor, dialogi i świetnie pokazane starcie osobowości w grupie.
Intryga jest dobra i jest komiksowa, a nie dodaje się jej na siłę ambicji jak w gackach Nolana (btw. tam błędów jest od groma dopiero.)
No nie wiem. Filmy Marvela nie udają nic ponadto czym są czyli genialną rozrywką. Zresztą widać po ocenach na RT że film jest niewiele gorzej oceniany od TDK. BTW stawiam go aktualnie nieco wyżej.