Avengers

The Avengers
2012
7,5 348 tys. ocen
7,5 10 1 347918
6,8 61 krytyków
Avengers
powrót do forum filmu Avengers

Iron-man,Hulk,Thor,Kapitan Ameryka,Ant-Man,Osa,Sokole Oko,Czarna Pantera,Vision,Ms Marvel,Czarna Wdowa,Dr Strange,

ocenił(a) film na 7
dawidking2

Ja bym chciał jeszcze Spider-mana, ale pomieszałaby się fabuła oraz Spidey należy do innej wytwórni.No może by tak jeszcze Wolverine.

Mojzesz_trzeci

Po pierwsze:Wolverine to inna bajka.
Po drugie:Prawa do X-menów ma Fox.
Po trzecie:To wkurzająca postać.

ocenił(a) film na 8
dawidking2

zgadzam się tylko po drugie
Wolverine potem dołączył do Avengers
W dotychczasowych filmach (no może za wyjątkiem zaje... epizodu w First Class) trochę mu brakuje ale jako postać jest debeściak

Mojzesz_trzeci

Nie żebym cię obrażał czy coś.

ocenił(a) film na 10
dawidking2

bardzo slusznie, ale troche troche tego duzo... strasznie by zakrecony scenariusz musial byc... ja bym usunal Dr. Stranege- w moim odczuciu Hulk, Ms. Marvel i Thor to juz jest paczka do walki praktycznie z kazdym przeciwniekiem i tylko jedna slaboscia- magia. z Doktorem byli by wstanie rozsmarowac po scianach kazdego wroga: dowolna armie, grupe supervillainow czy pojedynczego kolesia. no, chyba ze mial by Galactus sie pojawic :) tylko ten pan jest u Foxa...

hetzer

Jeszcze Ego Living Planet,może te ekipę pokonać.

ocenił(a) film na 10
dawidking2

obawiam sie, ze to tez Fox, jest bezposrednio powiazany z Galactusem. swoja droga mogli by polaczyc FF i DD z MCU Marvela tak jak kombinuja z Sony i ze Spidermanem, bo to az glupie jest- ten byc nie moze, ten jest u tego, ci sie nie pojawia. co to k... jest? . X-Men w sumie tez by sie przydali

hetzer

Gdyby połączyli wszystko razem mogli by stworzyć kolejny film podobny do avengers i zgarnąć kolejne 1.5 mld albo i więcej.

roach22

Tylko, że w filmowym uniwersum Marvela nie jest ogóle wspomniane,że są mutanci na świecie.Tak wiem...dlatego że FOX ma prawa do nich.Ale to nie zmienia faktu że nawet jakby się dogadali z FOX'em to by się kupy nie trzymało(już się nie trzyma seria X men zrobiona przez tą wytwórnie). Więc tylko czekać aż prawa do X men wrócą do domu :)
Komiksów nie czytam to nie wiem jak to wygląda w serii Avengers vs X men i innych seriach komiksów.

ocenił(a) film na 10
kamilx98

wlasciwie to sa na dobrej drodze do unifikacji, jest stara seria, jest X:FC a teraz chca zrobic serie o swiatach alterantywnych (na bazie komiksu) i akurat to moga swobodnie zakonczyc integracja z MCU i np. wizyta Furego :) w ten sposob w obrebie jednego universum dzialalyby 3 wytwornie i bylo by 3x wiecej filmow.
i wtedy walnac Civil War... mogli by trzepnac w ciagu dwoch lat lekka reka 5x 600-800 mln. $ i 3x 1.500 mln. (tu mysle o Avengers, Spider-manie i X-men) w obrebie jednej historii. takie finansowe perpetum mobile. a my szanse na porzadna, epicka i spojna opowiesc na precedensowa skale...

hetzer

Co myślisz nad pojawieniem się Godzilli?Sarkazm :)

ocenił(a) film na 10
dawidking2

za mna jak z dzieckiem, mowisz-masz, hahaha:
http://thetrueodinson.files.wordpress.com/2012/06/godzilla-fantastic-four.jpg?w= 400&h=550 -- Godzilla vs. Fantastic Four!

hetzer

Na poważnie coś takiego powstało ? Co ludzie mają w bani...

ocenił(a) film na 10
roach22

Marvel wydzierzawil licencje do Godzilli i wyszlo pare numerow. glownie S.H.I.E.L.D vs Godzilla ale byl jeden nr z Pymem (Ant-Man) ktory ja zmniejszyl, hahaha. bardziej ciekawostka niz cos powaznego. koniec koncow S.H.I.E.L.D zmusila Godzille do ucieczki do oceanu i juz wiecej sie nie pojawila. w Universum Marvela, rzecz jasna.
ja tam wolalem te klimaty :D http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/8/8d/Transformers_Marvel_Comics_Spider- Man_vs._Megatron.jpg teraz to tez jest smieszne, ale kiedys, 25 lat temu... mowie Ci, spelnienie mazen. kumpel mial, prosto z USA

hetzer

Im więcej tego pakują w jeden świat tym bardziej robi się to porąbane. Lepiej było żyć w świecie ze świadomością że w tym nieistniejącym świecie marvela nie ma takiego burdelu^^,

PS; Wie ktoś może czemu mi nie przychodzą powiadomienia o odpowiedziach na moje posty ?!

ocenił(a) film na 10
roach22

to sa tylko smaczki, Transformers to bylo 4 nr, Godzilla 12 nr, w moim odczuciu skierowane do mlodszego czytelnika i bardzo, ale to bardzo fajne. i oczywiscie dobrze wiedziec, ze Megatron Spiderowi nie podskoczy :)

hetzer

Gdzie można poczytać coś o tej serii w internecie?Na Avalon nic nie piszę.

ocenił(a) film na 7
dawidking2

Wystarczylo by z 10-ciu kumpli Starka ubrac w kombinezony Iron Mana ;)

ocenił(a) film na 7
dawidking2

Jeszcze Człowiek Szpadel.

GullyFoyle

Son Goku, Naruto, Pudzian Szatan oraz Jezus no i Kapitan Oczywisty :D

ocenił(a) film na 8
koza_2

A co sądzicie o tej obsadzie aktorskiej do Avengers 2 :) http://img138.imageshack.us/img138/8557/avengers2.jpg