Avengers

The Avengers
2012
7,5 348 tys. ocen
7,5 10 1 347653
6,9 60 krytyków
Avengers
powrót do forum filmu Avengers

Nie wiem jak innym, ale zespół bohaterów mnie się nie podoba. Ameryka, Thor, Iron man i ci mniej poboczni owszem, fajnie, ale zdecydowanie nie pasuje tu Hulk. O wiele bardziej mogliby dać tu Spider mana czy Wolverina. Hulk tu zdecydowanie nie pasuje, dla mnie jest to duży minus, a zwłaszcza brak tych dwóch co wymieniłem. fajnie by się ich oglądało, hulk to psuje.

Jest taka gra. Marvel Ultimate Alliance, gdzie fabuła jest niemal identyczna jak ten film. Doom atakuje statek tarczy i Fury formuje oddział bohaterów. Thora, Spider mana, Wolverina, Amerykę, iron Mana, a dodatkowo mozna do druzyny wymienić x-menów, czwórkę, paru innych, ale żadnego hulka nie ma.
Niemal identyczna fabuła, bo tam atakuje doom i ma jakiś plan, a w tym filmie kto atakuje? Co jest głównym zagrożeniem, bossem? Wie ktoś?

Ryloth

Głównym zagrożeniem będzie Loki i prawdopodobnie Skrulle.

ocenił(a) film na 10
Ryloth

Szanowny Ryloth ! Pozwól że wtrącę tu słowo. Jestem tu nowy, założyłem tu konto bo jestem wielkim wielbicielem Filmów Fantasztycznych, najbardziej od marvela ale oglądałem też filmy jak Piąty element, Władca Pierścieni (oraz nadchodzący Hobbit oglądać będe też) Obejrzałem Wszystkie części Spider Mana, Super Mana, Bat Mana, Fantastyczną Czwórkę, I wszystkie części X-Men.

Jeśli chodzi o The Avengers to się mylisz że Hulk tu nie pasuje. Twój gust że lubisz Spidermana lub Volverina bardziej od Hulka, ale tu nie o to chodzi. Tha Avengers - czyli Mściciele już wcześniej uformowała sobie drużynę w komiksach Marvela. Pełnym składem podaję - Capitan Ameryka (Steven Rogers), Iron Man (Tony Stark), Hulk (Bruce Banner), Thor, Ant Men ( Hank Pym ) Wasp ( Janet van Dyne ), Czarna Wdowa ( Natasza Romanoff ), Hawkeye (Sokole Oko - Clint Barton) oraz Czarna Pantera ( T'czala król Wakamby). Podałem realstyczną drużynę obecnie ale na pierwszych komiksach był tylko pierwsza czwórka. hulk tu jest niezastąpionym członem - jego siła
jest największa na świecie i jest odpowiedni na stanowisku Mścicieli - z tego co wiem Mścicielem został dltego że Hulk chciał pomścić się Paskudowi i Liderowi którzy w komiksach io kreskówkach są wrogami The Avengers.
Wiem że są odmiany The Avengers w komiksach Marvela i są tam w nich Spider Man czy Volverine ale tam nie ma samej nazwy The Avengers tylko są dopiski np. Ultimate Avengers.

Ze swojej strony nie mogę się doczekać się na ten film i z każdym kto interesuje się Marvelem i filmami fantastycznymi tego typu chętnie podyskutuję ponieważ całkiem niezłą wiedzę posiadm na ten temat.

p.S Nie mogłem się doszukać czy w pordukowanym filmie The Avengers będzie Ant Men, Wasp i Black Panther ?

P.s 2 Czy to nie dziwne że film Iron Man 3, Thor 2 i Hulk 2 Oraz Capitan Amerca 2 będą po filmie The Avengers ? :D

ocenił(a) film na 10
meofergreen

Ponieważ filmy są luźną interpretacją komiksów myślę, że nie ma w tym nic dziwnego .. chętnie zobaczę co tam wykombinowali z tymi mścicielami, a część ekipy może na skróty sobie po prostu wrzucą już w samych Avengers-ach :)

Mantiss

Ant Man będzie w dwójce najprawdopodobniej bo wcześniej dostanie solowy film. Wasp i Black Panther w jedynce się nie pojawią.

ocenił(a) film na 7
Ryloth

Jak dla mnie to brakuje tu tylko swistaka (tego od sreberek) i krowy Milka.