Avengers

The Avengers
2012
7,5 348 tys. ocen
7,5 10 1 347918
6,8 61 krytyków
Avengers
powrót do forum filmu Avengers

Takich scen nie widziałem nigdzie dotąd. Nie mogę dać wyższej oceny, ponieważ mój osobisty gust filmowy nie pojmuje latającego Thora z megamłotem i wielu innych rzeczy, ale dodaję do ulubionych.
Fajnie że temu jednemu kończyły się strzały i musiał je zbierać z trupów - to dodaje realizmu :D

ocenił(a) film na 8
abradzik

Kino dla mas, nic w tym "epickiego"

ocenił(a) film na 8
Placek1231

Oczywiście że dla mas, ale w jaki sposób nakręcone! Sceny takie jak podnoszenie bazy z laboratoriami, która spodziewałem się że będzie łodzią podwodną, później naprawianie jej w połączeniu z bitwą wewnątrz, czy końcowa scena bitwy były nie mniej nie bardziej tylko EPICKIE, czyli z ogromnym rozmachem i wizualnie rewelacyjne. Czegoś takiego oczekuję od tego typu filmów w 100%

ocenił(a) film na 8
Placek1231

Każde kino ma swoje granice i nie widzę problemu w wystawieniu filmowi dla mas wysokiej oceny jeśli jest tak świetnie zrobiony jak ten ( w obrębie gatunku). Poza tym, jeszcze nie widziałem sci-fi'a nastawionego na czystą akcję i wybuchy z tak śmiesznymi dowcipami. Zazwyczaj są żenujące:) The Avengers dostali ode mnie 8 + serduszko, i zanurzyłem się przez nich w świat filmów Marvela, tylko po to żeby stwierdzić, że nie ma już tam nic tak dobrego :D

ocenił(a) film na 8
aliensavage

Racja, ten film w sumie przebił poprzedników, pewnie dlatego, że tak zgrabnie połączył ich zalety. Ale pierwszy Iron-Man i X-Men: First Class też są świetne.

ocenił(a) film na 8
aliensavage

Dokładnie, ja już nawet jestem gotowy na szukanie komiksów o tym biznesmanie, playboyu, miliarderze i bohaterze w ultranowoczesnej zbroi w jednym, mimo że w życiu przeczytałem z jeden komiks (nie licząc Kaczora Donalda w dzieciństwie).

ocenił(a) film na 8
Placek1231

Wydaje mi się, że właśnie "epicki" jest dobrym określeniem tego filmu.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem