Avengers

The Avengers
2012
7,5 348 tys. ocen
7,5 10 1 347918
6,8 61 krytyków
Avengers
powrót do forum filmu Avengers

Tragedia 

ocenił(a) film na 2

Patrząc na ocenę filmu, myślę, że wielu z was się ze mną nie zgodzi. Jednak mimo wszysto
nie omieszkam napisać, że jeśli ktoś nie ma kina domowego, lepiej niech za oglądanie owego
filmu się nie bierze. Na bilet do kina szkoda pieniędzy, a w normalnych, domowych
warunkach nic niezwykłego się nie zobaczy. Dlaczego? Dlatego, że film składa się głównie z
bezsensownej paplaniny,a jeśli już łaskawie rozwinie się jakaś akcja, mamy do czynienia z
świetnie przedstawioną grafiką. Efekciarstwo - jedyny pozytyw w filmie. Za to oraz za kostium
kapitana Ameryki dałam filmowi ocenę 2. Brak fabuły, czasami śmieszne teksty Iron Man'a,
poza tym jedna wielka kicha. Po filmie byłam zażenowana jego wartością artystyczną.

cianciarska

Do kina warto iść choćby dla efektów.

ocenił(a) film na 8
cianciarska

Zażenowana wartością artystyczną ekranizacji komiksu. Ok.

ocenił(a) film na 3
Madoq

Ekranizacje Nolana mają bardzo dużą wartość artystyczną w przeciwieństwie do Avengersów więc nie wiem skąd ten cynizm.

Carlitos

Ekranizacje nolana to nie ekranizacje tylko jakaś kpina. Z komiksem to ma tyle wspólnego że jest batman. Pozdrawiam

Carlitos

Niby jaką?

ocenił(a) film na 3
Peeves

Nolan to właśnie taki rzeźbiarz: http://coryllus.salon24.pl/313399,co-to-sa-wartosci-artystyczne

ocenił(a) film na 8
Carlitos

Ale zwróć uwagę na to, jakie to są komiksy. Batman zawsze był mroczniejszy i poważniejszy, niż seria Avengers.

Nie oczekujcie od filmów tego, do czego one nigdy nie chciały dążyć. To jest film o grupie superbohaterów, ekranizacja komiksu. I jako widowiskowy film dla fanów komiksów spełnia swoje zadanie świetnie. Są wyraziste postacie, świetne efekty, sporo widowiskowych walk, lekki, ale nie debilny humor, dobrze zarysowane relacje między członkami drużyny, sporo smaczków dla fanów, dobra obsada.

Ja rozumiem, że to nie jest arcydzieło kinematografii. Rozumiem, że jest w nim sporo bzdur, a fabuła jest bardzo prosta. Ale nie o to chodzi, żeby rozkładać film na części pierwsze. Liczy się ogólny efekt i wrażenie, jakie zostawia.

cianciarska

Ostatnie zdanie mówi mi wszystko. I jeszcze ta 2 dla gladiatora. I jak tu można brać na poważnie tych koneserów "ambitnego" nolanowskiego kina ? No jak ?

roach22

Jak ktoś da np ocene 2 tdkr i ktoś zacznie sie kłócić z tą osobą to pierwsze co robisz piszesz że każdy ma swoje zdanie. Jeżeli ktoś coś zarzuci avengers to odrazu kłócisz sie z ta osobą. I to, że tdkr jest lepszym filmem od avengers to tego nie zmienisz. Fani batmana wyrobili sobie o tobie zdanie fanboyu.

marvolo_1998

Nie rozśmieszaj mnie napisałeś jakąs durną teorię niczym nie popartą. Daj jakiś przykład albo lepiej zobacz w jaki sposób ludzie na poszczególnych forach sie wypowiadają - na TDKR nie ma pola manewru - napiszesz że coś jest tam złe to od razu całe forum sie na ciebie rzuca "wyjaśniając" ci wszystko. Nie bardzo wiem jak nazwać ciebie i setki "fanów" batmana jeśli ja jestem Fanboyem avengers. Może krzyżowcy prowadzący krucjaty niszczący każdego kto się sprzeciwi i nie nazwię TDKR najlepszym filmem świata - o takie mniej więcej zdanie ma o WAS fanboyach TDKR całem forum.
Avengers jest według ciebie słabyszym filmiem od TDKR - WEDŁUG ciebie a po tym co napisałeś nie bardzo obchodzi mnie twoje zdanie ....

marvolo_1998

"Fani batmana wyrobili sobie o tobie zdanie fanboyu." A ty jakiś przewodniczący temu zgrupowaniu "fanów" (nie chce powtarzać fanboyów mimo że do was to znacznie bardziej pasuje) Batmana/ Nolana dla których każdy kto daje ocenę poniżej 5 (albo 6) jest idiotą? Widziałem taki temat na forum TDKR tylko tam nie było bezpośrednio napisane że jest się idiotą tylko żeby "w coś się walnąć" - oto powód dla którego na każdym forum wypowiadam się "inaczej"

ocenił(a) film na 3
roach22

Ja w filmach tego typu szukam przede wszystkim wyrazistych bohaterów i scenariusza który trzymałby w napięciu, a jeśli chodzi o te kwestie to Avengers zawodzi, jedyną przyzwoicie zagraną postacią jest Stark, ale tego się można było domyślić po filmach o Iron Manie, natomiast reszta aktorsko raczej słabo a końcówka niestety dość przewidywalna. W nowym Batmanie natomiast postacie (szczególnie te nowe w serii) są bardzo wyraziste a postać Bane'a to już mistrzostwo, jak dla mnie przebił Jokera (chociaż to już moja subiektywna ocena i większość się pewnie z nią nie zgodzi), sposób w jaki mówił przyprawiał o gęsią skórkę. Obiektywnie mówiąc nowy Batman tylko ze względu na znakomicie nakreślone postacie i nieprzewidywalne zwroty akcji zasługuje przynajmniej na ocenę 7.

Carlitos

Jak dla mnie wyrazistość bohaterów jest wystarczająca w osobnych filmach. Avengers za bardzo(mimo, że mi się to podoba) skupia się na złożeniu ekipy - brakuję kilku wątków, dość ciekawych wątków. Dzięki że pozwoliłeś mi poznać swoją opinię i dlaczego tak oceniłeś tak a nie inaczej. Niektórzy na tym forum nawet tego uargumentować nie potrafią ...

Carlitos

A ja was pogodzę, mi się podobały oba filmy. Avengersów i TDKR oceniam na równo, ale zgodzę się że to są inne serie komiksowe i nie ma co ich porównywać ze sobą...