Avengers

The Avengers
2012
7,5 348 tys. ocen
7,5 10 1 347918
6,8 61 krytyków
Avengers
powrót do forum filmu Avengers

Hejterzy dalej będą hejtować. Prawda jest taka, że dubbing wypada bardzo dobrze.

Jezus_drugi

Rzadko bo rzadko ale trafia się na tym forum ktoś z kim można się zgodzić. Zaraz pojawią się tzw "fachowcy tematu " co będą mieć do ciebie pretensje , że masz inne upodobania , ale nie przejmuj się nimi.

ocenił(a) film na 8
Jezus_drugi

Dubbing całkowicie nie pasuje do tego filmu, myślałem że dadzą na dvd chociaż opcje wyboru dubbing/lektor ale nie ma... pozostaje oglądać z napisami. Polskie dialogi brzmią tu strasznie nie naturalnie.

użytkownik usunięty
Jezus_drugi

Ktoś ogląda filmy z dubbingiem ? 0.o

ja !!!
bardzo mi sie podobał w Shreku, Epoce Lodowcowej, Madaskarze i temu podobne to może mi powiesz ze to tez oglądałeś z napisami ???

ocenił(a) film na 8
Tomalizm

Do animacji pasuje jak najbardziej, ale nie tutaj.

ocenił(a) film na 9
Placek1231

dokladnie.

użytkownik usunięty
Tomalizm

okey, animacje bajek dla dzieci są w sam raz dla dubbingu ale żeby oglądać całą resztę z dubbingiem? Niewyobrażam sobie tego, totalne zabicie klimatu i niszczenie filmu, no ale jak ktoś jest niedzielnym kinomaniakiem to mu to nie przeszkadza :)

niedzielnym kinomanem ??? jakaś aluzja do kogoś ???
ale co racja to racja do filmów nie pasuje, lecz w tym filmie nie był aż taki zły

Ja również oglądam filmy z dubbingiem. Założyciel tematu ma racje , dubbing do tego filmu został bardzo dobrze zrobiony . Trzeba to docenić .

ocenił(a) film na 8
Jezus_drugi

Jednak polecam Wszystkim film z napisami!

ocenił(a) film na 9
Jezus_drugi

Ja oglądałam z napisami. Teraz ciekawości obejrzałam z dubbingiem i stwierdzam ,ze raczej bym nie obejrzała całego dubbigowanego. Strasznie sztucznie brzmi.

ocenił(a) film na 7
Jezus_drugi

z dubbingiem to tak pół na pół ale ludzie musicie przyznać może nie pasuje do takiego filmu ale ludzie od niego postarali sie o logiczne tłumaczenie a nie jak w niektórych przypadkach jak spodoba się tłumaczowi ... ja oglądnąłem z dubbingiem i szczerze podobał mi się :D

ocenił(a) film na 9
Jezus_drugi

dubbing wyszedł im nieźle , spodziewałem sie lipy :D

ale humor w filmie ... zajebisty ^^ sie naśmiałem ^^

ocenił(a) film na 7
szymon_kinomaniak

hah ja też :D no i w sumie najbardziej przy tekstach Iron Man-a :D

ocenił(a) film na 9
Jezus_drugi

jak dla mnie dubbing mizernie tutaj brzmi, strasznie nie naturalnie, zwłaszcza dla takiej osoby jak ja, która widząc danego aktora od razu przypisuje mu głos spotkany we wcześniejszych filmach. Dla samych głosów Paltrow i Downey'a Jr. warto oglądać ten film właśnie z napisami. nic nie odda lepiej klimatu tego filmu niż dialogi tej dwójki, no i głos Thora ma się w polskiej wersji nijak do głosu Hemsworth'a, odnosiłem wręcz wrażenie, że głos podkłada mu jakiś gimnazjalistą z nieskończoną mutacją.

ocenił(a) film na 9
pikus1988

Ja w kinie obejrzałem film z dubbingiem (napisy były na późniejszą godzinę i nie mogłem sobie na to niestety pozwolić) i na początku strasznie mnie mierziło to jakie głosy mają postaci. Ale idzie się przyzwyczaić i słucha się to mimo wszystko dużo lepiej niż chociażby Pottera. Dla "niedzielnych kinomaniaków" to w sumie jest naprawdę niezły dubbing. Ale i tak nic nie przebija napisów i oryginalnych głosow

ocenił(a) film na 8
Jezus_drugi

Nie ogladalem filmu z dubbingiem, ale wedlug mnie jak ogladac filmy i to np na Blu-Ray to TYLKO z napisami.

ocenił(a) film na 4
Jezus_drugi

Sory, ale nie mogłem przebrnąć przez ten film. Akurat oglądałem wersję z dubbingiem i po godzinie musiałem wyłączyć. Najbardziej mnie raziły głupie żarciki i płytkie dialogi. Nie wiem czy tak jest w oryginalnej ścieżce do filmu czy to fantazja naszych tłumaczów.