Avengers

The Avengers
2012
7,5 348 tys. ocen
7,5 10 1 347956
6,8 61 krytyków
Avengers
powrót do forum filmu Avengers

Która mnie absolutnie nie przekonuje . Efekty specjalne i nic poza tym , . Moja ocena 5/10 .

jacekxp1

Mniej więcej tak jak w "Gladiatorze" tylko bez patosu...

ocenił(a) film na 6
neo_angin

Zastanawiam sie dlaczego w prawie kazdym poscie tak zajadle bronisz "Avengers 3D" ,ja tez uwazam ze jest to sredni film i poza efektami specjalnymi i kilkoma niezlymi tekstami( zaznaczam widzialem film w wersji oryginalnej) tak naprawde ow "dzielo" nie odstaje od typowego,amerykanskiego kina dla dzieci. Ale to moje prywatne zdanie wiec bez urazy:P

Skowron91

Czy zajadle? To zależy, a to co w tym widzisz to twoja sprawa dopóki nie obrażasz fanów. Jeśli ktoś zakłada takie tematy to powinien mieć jaką argumentacją, a jak jest to każdy widzi...

jacekxp1

Efekty i do tego myślę że nie lepsze niż w Matrixie, który był kręcony 13 lat temu...
A fabuły tu brak, coś jak niezniszczalni, którego bohaterów kina akcji połączono w jednym filmie, tak tutaj w filmie Sci-Fi połączyli w jedną siłę superbohaterów. I oczywiście wspólnie ratują świat... odgrzewany kotlet 4/10

5476

Skoro odgrzewany to pokaż DRUGI taki film, a fabuła w odróżnieniu od Niezniszczalnych akurat jest tutaj. Na pewno jest jej więcej niż w "Helikopterze w ogniu" :)

neo_angin

Helikopter w Ogniu to akurat film na faktach, Avengers na pewno nie.. ;P Odgrzewany jest temat czyli Zły koleś który chce zdobyć lub zniszczyć naszą planetę i super bohater (lub tak jak tu połączenie sił), który naszej planety broni przed zagładą... Ile takich filmów było, wystarczy oglądać tvn wieczorami wciąż to słysze... A tutaj tylko wymielili efekty specjalne i w to zainwestowali, a i tak nie powalają na kolana

5476

BLAAAAABBLLALAL. I co z tego że na faktach? To jakiś słaby argument z którym się wiecznie spotykam, a to patetyczna produkcja jakich na pęczki bez nawet linii fabularnej i broniąca się w sumie tylko zdjęciami. Dalej proszę o tytuł podobnego filmu bo ze strony konwencji nie kojarzę żeby podobny się pojawił. Tylko nie wyskakiwać z Transformers bo wyśmieję.

5476

Taki odgrzewany, że nawet nie jesteś w stanie podać przykładu? Opisałeś nam Z BŁĘDAMI w wielkim skrócie film avengers, i gdzie jest ten drugi "taki sam" film ?

roach22

Myślałem że jesteście na tyle domyślni że nie będę musiał podawać przykładu. Chociaż by wszystkie części Spider-man, Iron-man, Batman, Kapitan-Amyka, I tak już sporo superbohaterów powychodziło a jest jeszcze więcej ale kończą się pomysły i komiksy, więc robią co robią
i można by jeszcze dodać wszelkie zagłady: Battleship: Bitwa o Ziemię, Avatar

5476

Wszystkie części iron mana, hulk, thor i CA były "wprowadzeniem" do the avengers.... To nie jest nic odgrzewanego tam nikt świata nie ratował(i w avengers nie to jest najważniejsze). Battleships, avatar ? gdzie tu powiązanie z Avengers?

ocenił(a) film na 10
roach22

sa kosmici? sa. wiec jest to samo ;) poza tym jest wtorny do: Przeminelo z wiatrem- jest wojna, Hangover- sa kumple, Bonda- sa agenci, Aliens- sa kosmici, Iron Man- jest Iron Man, Buffy Vampire Slayer- jest Whedon, Pulp Fiction- jest w kolorze, iMax Dinozaury 3D- jest 3D, Lot nad kukulczym gniazdem- ma muzyke, 12 gniewnych ludzi- sa dialogi, Terminator- jest... a nie, nie jest wtorne do Terminatora

hetzer

Dokładnie, wystarczy jeden szczegół ( w ten sposób można powiązać komedie romantyczą z dramatem) i już mamy dwa "takie same" filmy. Jak by nie było to avengers w pewnym sensie są oryginalni, a odgrzewane to będzię dopiero za którymś tam razem przy następnych częściach TA albo na JL =).

5476

Battleship BUAAHAHAHAHAHAHHAHAHAHA. Tak marnego filmu dawno nie widziałem. Avatar? Gdzie niby? W "Avengers" nie chodziło nomen omen o stricte ratowanie świata, ale jak tak się ogląda filmy to później trudno jest nawet prosty film rozrywkowy rozgryźć.

ocenił(a) film na 10
5476

Black Hawk Down to seria pieknych obrazkow z swietna obsada, przyjemnym aktorstwem, rewelacyjna muzyka. ale fabularnie jest na poziomie filmow przyrodniczych...

hetzer

nie podważam tego

użytkownik usunięty
5476

wy chyba powinniście się wybrać na premierę ekranizacji moralności pani dulskiej. albo chłopów. bo widać dobra zabawa przy tego rodzaju produkcjach jest poniżej godności jaśniepaństwa.

ocenił(a) film na 8

Druga część filmu spoko ,efekty super. A pierwsza za bardzo przegadana, nudna.
I dlatego daję 8.

jacekxp1

Tak na marginesie , porównanie Avengers do dwóch znakomitych filmów Ridley`a Scotta jest po prostu nie na miejscu .

ocenił(a) film na 9
jacekxp1

strzel focha teraz.

jacekxp1

Znakomitych? Mówimy o "Obcym" i "Łowcy Androidów? Zdawało mi się że o Gladiatorku i Helikopterku. 2 patetyczne bajeczki. Gladiatora uwielbiam, a o BHD się nie wypowiadam bo to poza technikaliami napuszony, patetyczny gniot.

ocenił(a) film na 4
jacekxp1

Zgadzam się. Dużo patosu, mało polotu. Mogło być lepiej, wyszło jak zwykle. Iron Man nieco ten film ratował, bo jest pełnokrwistą postacią i jest ze wszystkich najmniej stereotypowy. Film jest spod jednej sztancy, co mnóstwo poprzednich superprodukcji i naprawdę nie rozumiem, czym się tak wszyscy podniecają.

ocenił(a) film na 8
jacekxp1

ja bym chciała żeby nad wisłą powstawały takie "przeciętne" produkcje...

diana6echo

Tak , tylko to jest Hollywood i od twórców wymaga się naprawdę dużo , dużo więcej

ocenił(a) film na 8
jacekxp1

nie rozśmieszaj mnie
idź ze swoimi małomiasteczkowymi kompleksami gdzie indziej - dzięki takim jak ty, gwiazdami w pl zostają Danzele i inne wybryki zza granicy, bo się jaramy, że ktoś jest obcokrajowcem - to chore i smutne

diana6echo

Tak naprawdę , to nie wiem o co ci chodzi , czy bronisz amerykańskich produkcji , które w większości są komercyjnymi szmirami ( tak dla twojej wiadomości , istnieje jeszcze kino skandynawskie jak np. genialny serial Forbrydelsen ) , czy też próbujesz na siłę udowodnić , iż Polskie kino jest wspaniałe . Niestety Polskie kino jest prawie na dnie . Nie mamy u nas Danzela , ale są T.Karolak ,T.Kot , itp. Mamy także ,, wybitne ''' filmy : Kac Wawa, Wyjazd integracyjny . Zdarza się wprawdzie film wybitny - Róża , ale to tylko perełka . Osobiście jestem ostatnią osobą , która jak to napisałaś ,, jara się '' , bo ktoś jest cudzoziemcem . No , ale jak ktoś nie ma argumentów , to potrafi tylko obrażać , krytykować , by pozbyć się własnych słabości i kompleksów .

jacekxp1

"Róża" wybitna? Tendencyjny bajka, przerysowana, z treścią poniżej pierwszego lepszego nawet Blockbustera. Czarno-białe postaci żeby pierwszy lepszy zjadacz popcornu nie musiał właśnie myśleć.

neo_angin

Róża ,, nie daje do myślenia '' ? Szkoda słów .

jacekxp1

Nie daje pola do interpretacji bo postacie są jednoznaczne do porzygu. Film wstrząsa dla samego wstrząsania, a treść jest płaska. Fabuła zahacza o groteskę, a nie poważne kino.

neo_angin

A czy ,, poważnym kinem '' było W Ciemności ?

jacekxp1

Nie widziałem. Tak jak i nie widziałem żadnego dobrego Polskiego filmu od dawien dawna.

neo_angin

A jaki w takim razie widziałeś kiedyś dobry polski film ?

jacekxp1

No pewnie. Ale nie z ostatnich 10 lat na pewno. Teraz Polacy produkują tylko cierpiętnicze gnioty o tym jak jest źle i komedie romantyczne., a kiedyś tworzyli lepsze kino jak "Ziemia Obiecana" i wiele innych.

neo_angin

O.k. Tylko , że kiedyś to były produkcje jak np. ,, Czterej Pancerni I Pies '' , a teraz mamy Różę , jak Ty to nazywasz ,, cierpiętniczy gniot '' i choć brutalny , to bardzo realistyczny i nie fałszujący historii . Ja jednak wolę te ,, gnioty ''

jacekxp1

Z historią to ma tyle wspólnego że wkłada się głupią historyjkę w jej ramy po to żeby wzruszyć widownię.

neo_angin

Głupią historyjkę ? No tak , Polacy na pewno byli źli i sami sobie zasłużyli na taki los , a ich ,, czerwoni '' oprawcy super . Powtórzę jeszcze raz , szkoda słów !

jacekxp1

Tak, głupią. Jednoznacznie źli oprawcy robiący krzywdę Polakom to kolejny martyrologiczny łopatologiczny bzdet. Ludzie nie są jednoznacznie źli i dobrzy jak w tym filmie. Fabuła jest głupia bo historyjka z ciągle gwałconą kobietą właśnie zakrawa na łopatologiczną kpinę.
Jednak był jeden świetny Polski film w ostatnich 10 latach, a mianowicie "Symetria".

neo_angin

W jednym się z Tobą zgodzę . Symetria jest rzeczywiście filmem dobrym , ale wracając do Róży , takie historie niestety bardzo często się zdarzały w okresie stalinowskim . Tak po prostu było i chyba tego nie nikt nie zaneguje .

jacekxp1

Historia jest przerysowana, % możliwości wystąpienia dokładnie takiej chorej sytuacji wynosi ok 1%. Niestety scenarzystę poniosła fantazja. Abstrahując od tego to film jest dalej tendencyjny czyli dalej robi coś na co dobry film w tym gatunku nie powinien.

neo_angin

Film sam w sobie jest mocny,brutalny,ponieważ samo napisało go życie . Róża miał na pewno widza poruszyć , a nie wzruszyć jak jakaś głupawa komedia romantyczna .

jacekxp1

Nie napisało go życie. Gdzie ty żeś takich bzdur napisał. Nie o samą brutalność chodzi, a o beznadziejny rys charakterologiczny postaci i fatalny scenariusz.

neo_angin

Mamy zupełnie inny punkt widzenia , w takim razie niech każdy pozostanie przy swojej racji.

jacekxp1

Oczywiście masz do tego prawo, ale takie tanie zagrywki osobiście mnie denerwują.

neo_angin

tanie zagrywki , a konkretnie co ?

jacekxp1

Szantaże emocjonalne.

użytkownik usunięty
neo_angin

Musisz dojrzeć do poważnego kina, a jak narazie wracaj oglądać "Scott pilgrim kontra świat" i "Titanica", które są dla Ciebie arcydziełami.

Mówi to fan "Niezniszczalnych". Dorośnij knypku :)

ocenił(a) film na 8
jacekxp1

"Efekty specjalne i nic poza tym"

jeden z najbardziej kretyńskich i ignoranckich argumentów używanych przez troll na tym portalu

ocenił(a) film na 5
ApolloCreed_

Trolle , to są właśnie tacy jak ty , którzy nie maja nic do powiedzenia i kogoś obrażają