Avengers

The Avengers
2012
7,5 348 tys. ocen
7,5 10 1 347859
6,8 61 krytyków
Avengers
powrót do forum filmu Avengers

Warto?

ocenił(a) film na 5

Widziałem zwiastun i stwierdziłem, ze zapowiada się kolejne amerykańskie ścierwo naszpikowane efektami specjalnymi po których aż oczy będą mnie boleć, który wyląduje ze średnią około 6.0 A tu proszę, więcej ponad o 2 oczka, jednak patrząc na zdjęcia i inne zwiastuny nadal się boję że to efekciarska szmira, z 2 strony taka ocena nie może być przypadkiem.
Jestem więc rozdarty wewnętrznie ;D Pomocy.
Warto iść na ten film?

ocenił(a) film na 9
MINTOR1994

jest Tu ponad 800 tematów na temat tego filmu. Bez problemu się dowiesz czy warto, czy nie. I średnia też jakimś wyznacznikiem jest. Poza tym nie stracisz wzroku jak pójdziesz do kina i sam się przekonasz...

ocenił(a) film na 10
MINTOR1994

Zwiastun ma minimalny związek z filmem, który jest świetny. Mam wrażenie, że ów trailer ma zachęcać Amerykanów. W filmie jest dużo dialogów, dobry scenariusz, minimum patetyczności i pewna dawka humoru. Nawet Kapitan Ameryka jest normalny. Efekty specjalne są wyłącznie tam gdzie są konieczne, a aktorzy naprawdę grają na poziomie.

ocenił(a) film na 8
sorc

Zwiastun nie jest zły. I fakt, Kapitan Ameryka tutaj nie zachowuje się tu jak Mesjasz, bardziej jak żołnierz, który zna swoje obowiązki. Przez to jest mniej patetyczny. Film polecam, sam bym chętnie obejrzał raz jeszcze.

ocenił(a) film na 8
MINTOR1994

Film polecam, tylko nie idź przez przypadek na wersję z dubbingiem bo zupełnie nie pasuje do tego filmu. Ja się niestety nadziałem.

ocenił(a) film na 9
MINTOR1994

Powiem tak, jeśli podobały ci się poprzednie filmy Iron Man, Thor i inne, to znaczy że musisz obejrzeć ten. Jak dla mnie jest to najlepszy film od Marvela. Efektów 3d nie ma zbyt wiele. Myślałam, że idę głównie dla Thora i Iron mana, których lubię najbardziej. Myślałam, że film będzie się skupiał na jednym, dwóch głównych bohaterach. Ale nie. Ujęli idealnie wszystkich bohaterów. Każdy ma swój epizod. Momenty z Hulkiem, po prostu zapierają dech. Hawkeye niesamowity. Jestem świeżo po seansie, emocje jeszcze ze mnie nie opadły, nie wiem co ci napisać więcej. Ja chcę jeszcze raz:D