Film w 3d z dubbingiem w kinie oglądało się wspaniale, wzrok nadążał za widokami prezentowanymi w 3d, oczy nie bolały a dubbing zamiast napisów pozwolił skupić się nad obrazem. Poprzednie Ironmany były jak dla mnie efektywnie wykonane, ciekawe, lecz sam Ironman jako główna postać zadufany w sobie miliarder nie godny naśladowania. W chwili gdy w Avengers 3D akcja skupia się wokół różnych superbohaterów film zyskuje tylko na jakości. W mojej mierze zasługuje na ocenę 9, niemal doskonały, gdyż jest w nim zwarta, sensowna fabuła walki dobra ze złem i pod żadnym względem nie zawodzi oczekiwań widza. Efekty specjalne wielokrotnie zapierają dech w piersiach. Sam Ironman zasługuje wreszcie na uznanie swego prawdziwego bohaterstwa, godnego pochwały i naśladowania. Inni bohaterowie i ich charaktery są doskonale przedstawione, że nawet nie trzeba znać ich z podobnych filmów, czy komiksów, od początku do końca wiadomo kto jest kim i dlaczego. Nie brakuje też w filmie śmiesznych wątków, rozluźniających trzymającą w napięciu atmosferę, moja narzeczona również doskonale się przy tym filmie bawiła, co tylko utwierdza mnie w mojej ocenie. Film pełen akcji, jednym słowem cudowny, zwłaszcza dla osób lubiących choć w minimalnym stopniu ten gatunek. Polecam i z przyjemnością obejrzę go jeszcze raz.