...zabrakło mi Spider-Mana. Do spółki z Iron-Manem wniósłby pewną lekkość i elegancję do grona pomnikowych herosów. Wielka szkoda, że Tobey Maquire nie chciał (?) zagrać w Avengers. A może go nie zaprosili?
Nie. Są dwa bardziej prozaiczne powody. Po pierwsze, studio Sony ma prawa do ekranizacji Marvela, więc Marvel nie mógł go tu wsadzić. Po drugie, już mniej istotne, Spider-Man nie należał do oryginalnego składu, lecz do New Avengers.
Kurde, widze ze dobrze sie znasz na komiksach, w sumei tez w tym siedzę. Moglibysmy kiedys podyskutowac na jakis temat z tym związany ;) Peace
Nie zamierzam uchodzić za eksperta, po prostu lubię pomóc ludziom rozwiać ich wątpliwości lub wyprowadzić z błędu, jeżeli znam prawdę. ;) Marvel to moje hobby, przyjemność, równie wielka jak czytanie książek, co zresztą często dziwi różne osoby. Wydaje im się, że jak ktoś lubi literaturę, to nie może "zniżyć się" do tak niszowej i prostej rozrywki jak komiksy, podczas gdy są to chore stereotypy. Wiele jest w końcu ambitnych historii, niosących ze sobą głębię. Jestem za propagowaniem stwierdzenia, że komiksy nie są tylko infantylne i dla dzieci.
No cóż, taki jest ogólny stereotyp iż komiksy, sci fi, fantasy, anime, mangi czy kreskówki jak spider-man tas, to tylko "takie coś" dla dzieci :/
Wśród kobiet chyba, karków, dresów czy głupich fanów techno, no to trochę tych ludzi się zbierze w sumie ;)
Hej ja chodze w dresach i gole sie na lyso. Lecz nie uwazam, by czytanie komiksow bylo "dla dzieci". Tak samo sie dziwia ludzie czemu ktos kto nosi sie w dresach lubi posluchac muzyki klasycznej? Teraz akurat slucham utworow od Two steps from hell muzyki od trailerow, z gier itp.
Ja najbardziej zawsze lubiłem Batmana i Spawna za klimat. A z Marvela to chyba postac Cyklopa, wiem wszyscy wolą Wolverina z X-menów :P
Ale wiesz hawkeye też nie był w oryginalnym składzie;) Tak samo jak czarna wdowa.Według mnie gdy nie prawa które posiada sony to powinni umieścić spider-mana do Avengersów: )
Wiem o tym. Kolega wyżej mnie ubiegł, otóż chciałem napisać właśnie, że pojawili się znacznie prędzej w Avengers niż Pająk. Captain America też zresztą nie pojawił się od razu.
Jest też opcja że spider by nie był oficjalnie członkiem Avengersów tylko powiedzmy po ich stronie.Tak jak to miało miejsce w komiksie "The amazing Spider-man -sabotaż" 4/95.W tym komiksie Spider współpracował z ekipą X-force. Tak samo mogłoby być w przypadku z Avengersami;)
Ja wiem, że po pierwszej "zbiórce" avengersów od ekipy odszedł Hulk i późńiej chyba Balck Widow też odeszła. Osobiście widzę Wolverine'a w tym składzie, nadaje się nawet do walki z Thanosem i jego siłami, jest prawktycznie niezniszczalny i bardzo silny jak Thor czy Captain America. Zamiast Hulk mogliby wprowadzić She-Hulk, praktycznie ta sama siła itd plus fajnie gdyby bylo więcej kobiecych bohaterek ;) tylko musieliby pomiędzy zrobic film wprowadzający. Hank Pym albo Ant-man jako członkowie Mścicieli tez byliby mile widziani
To ja już wolałbym Black Panther albo cyborga Vision. Co do Spideya to wiadomo, że Tobey już nim nie jest i pomijając zawirowania z prawami do filmów, to i tak go już nie zobaczymy w stroju pajączka.
wsrod swoich tez sie wyroznia. i jest bogiem, nie kosmita. magia, boskie moce i te sprawy. Logan to inna kategoria