avengers najaka cholere te 3d w tytule 0/0
Blagam jesli ktos istnieje inteligenty z kim moge po filozofowac i gestykulowac dlaczego powstaja takie plakaty czy jakie kolwiek reklamowki z tytulem cos 3d czy to nikogo nie swedzi.
Prziecierz film nie ma nic wspolnego z tym jak bedzie odtwarzany tylko jak bedzie odebrany tymczasem dodaja do tytulu jak np. Pila 3D cos tam 3d czy to normalne otoz nie gdyz to zmienia wszystko i razi nowoczesnoscia ktora chca nam wpoic wedlug wyzszych celow.
tak cie boli ze pisze prawde i nic ci innego nie pozostaje jak prostacki i buracki atak zwyklym belkotem wiec pytanie kto tu jest tepy odpowiedz jest prosta macie wyprane mozgi przez media i juz niema rozsadnego myslenia oto chodzi,o nic innego
na Boga ta nota to nie za film ale za idee i durny pomysl dodawania do tytuly tego 3d czy to naprawde tak ciezko zrozumiec?
widac wyraznie ze czlowiek ktory mysli inaczej jest zdeptany jak owad bo wszyscy musza myslec tak jak mowi masoneria inne zdanie sie nie liczy albo tak jak tutaj jest nazywany tepakiem,to niezwykle irytujace az wreszcie sie staje zabawne
po pierwsze film nazywa sie The Avengers, bez 3D. pretensjie powinienes skierowac do dystrybutora, a skierowales do tworcow (co wiecej ukarales ich! za co?). swoja droga mnie tez to 3D wciskane wszedzie drazni i tez uwazam, ze jest to niefortunny pomysl- to tak, jakby sie chwalic wada, sama idea jest ok.
natomiast w drugim zdaniu zawarles tyle roznorodnych obserwacji: spolecznych, kulturowych, filmwebowych, ba, jest i teoria spiskowa! dodatkowo udalo Ci sie podkreslic swoj indywidualizm, wrazliwa nature i poczucie humoru- duzo, musisz przyznac. mniej-wiecej wiem o co Ci chodzi, ale gdybys to przekazal w 3-4 zdaniach byloby mniej chaosu, a i mysl bardziej czytelna ;) w kazdym badz razie: moja nagrode ze post roku w kategorii "koncentrat idei" juz masz :)
ale co Ci pszeszkadza 3D w tytule? idziesz oglądać film czy tytuł? Wersja bez 3D też jest...
Czy o czymś nie wiemy? wersję 2D chyba najwcześniej uświadczymy na krążku z tego co się orientuję.
Poza tym jemu nie przeszkadza przecież 3D w tytule tylko ogólnie wciskanie ludziom na siłę 3D, brak możliwości wyboru - co nota bene jest po prostu ograniczeniem wolności w jakiś sposób..
proste jak budowa cepa :)
Do końca nie jestem przekonany do 2D czy jest. Zawsze były dwie wersje :) i fakt kolega ma pretensje o coś innego:) wybaczcie :)
No raczej nie planują wydać 2D na "duży ekran" - co dla mnie jest brakiem szacunku dla widza i ograniczeniem wolności wyboru, oraz na siłę wciskania gniotu. I o to w sumie rozbija się cały temat :)
Pozdrawiam
jeszcze powinieneś napisać co nieco o poprawności politycznej i dyskryminacji mniejszości, jak już o wolności wyboru raczysz wspominać. Żałosne jest takie biadolenie, bo nikt nie zmusza cie byś oglądał ten film, a za to producent ma pełne prawo zastrzec by w kinach jego dzieło było grane jedynie w trójwymiarze. Jeśli będzie miał takie widzimisie to nawet może żądać by grali go do góry nogami. Widz weryfikuje czy to było dobre posunięcie, a słupki i kolejne rekordy mówią same za siebie. Malkontenctwo wrodzone!
"panem et circenses...."
życzę dużo radości i spełnienia przy bezkrytycznym tudzież bezmyślnym "nabijaniu słupków" :)
Widze ze ciezko do kogokolwiek dotrzec jezeli chodzi o ten dziwny temat,a mi chodzi tylko o zwykla normalnosc w sprawach samopogladowych by "tytul byl tytulem"jak pisalem wczesniej czyli wystarczy przeczytac i zrozumiec te zdanie w cudzyslowiu.Jezeli chodzi o biadolenie o poprawności politycznej i dyskryminacji mniejszości to po pierwsze nie miejsce na takie tematy,a po drugie nawet jesli "to co ma piernik do wiatraka" ,a to co mnie boli niema nic wspolnego z wolnoscia wyboru.
Mianowicie ja sam rozumiem twoje zdanie jako mozliwej wiekszosci spoleczenstwa,iz nie przeskadza ba!! nawet ci pasuje ta wzmianka 3d,zas roznica polega na tym ze ty nie tyle co nie rozumiesz,co raczej niechcesz zrozumiec z nieznanych powodow.
I wlasnie dokladnie tak samo jest z ludzmi ktorzy wprowadzaja takie rzeczy i nazywaja to codziennoscia,a nawet mowia ze tak jest lepiej i ladniej,kiedy tak naprawde jest na odwrot.
Po pierwsze przeczytaj jeszcze raz to co napisalem.
Po drugie nie chodzi o tytul tylko sens nazywania pomidora ,doniczki,zeszytu czyli czego kolwiek 3d sama nazwa przecierz wystarczy.
Po trzecie tytul to nazwa filmu a 3d to rodzaj przestrzeni euklidesowej czyli jak rozumiesz niemaja one kompletnie nic wspolnego ze soba
Po czwarte mozna dziwnie stwierdzic ze ten dodatek 3d wyglada w tytule jak by sie zwyykle zgubil lub zostal wpisany przez pomylke.
Po piate dodawania takiego dodatku tworzy sfere nowoczesnosci by niedlugo nazywac wszystkie filmy 3d wedlug potrzeb
by na koncu obalic idee normalnosci.
Po szoste i najwazniejsze jest fakt ze i tak wiekszosc tego nierozumie bo zyjemy w takiej jazni ze juz coraz ciezej dotrzec do rozsadku,na szczescie mi sie udalo w pore to zrozumiec.
bez obrazy ale zaslanianie sie bledami to logiczny powod by zrozumiec ze nie chcesz niczego zrozumiec tylko na sile szukasz zmiany tematu w takim razie po co to piszesz skoro i tak to nic nieda pozatym nawet jesli ktos pisze z bledami to kazdy Polak po Polsku przeczyta i zrozumie chyba ze nie jest Polakiem lub poprostu nie chce zrozumiec,oczywiscie szanuje znajomosc pisowni itd. ale to chyba nie miejsce na takie sprawy
a może ja jestem małym biednym murzynkiem i w tej chwili mnie uraziłeś? no proszę cię "po filozofować"?
Dlaczego powstają? bo wytwórnie filmowe zapewne włożyły miliony "kapusty" w wykupienie licencji i wdrożenie technologi w filmy...teraz muszą to sobie jakoś odbić. Co z tego że ludziom się to nie podoba ? :) wciśniemy na siłę.
Wszechobecne 3D daje już niezłą rotację, a brak wybory przy seansie zakrawa po prostu o szczyt chamstwa i pokazuje prawdziwe podejście do widza.
Pozdrawiam
Ponadto takie dodatki mozna i powinno sie pisac gdizes poza tytulem np. w rogu okladki lub w innych oddalonych miejscach
Nazywanie takich spraw jak ta jest pozornie mylaco nieistotna poniewaz wprowadzanie takich zmian i wreszcie wpajanie ja ludziom wprowadza spustoszenie to umyslu czlowieka i innych ograniczen moralnych,gdyz jezeli tak sie stanie to kazdy kolejny ruch w ta strone doprowadzi do calkowitego obalenia istoty poczytalnosci tego co widzimy,slyszymy,piszemy itd.
Zgadzam się z Tobą. Te wszechobecne "parcie" na 3D przypomina mi trochę sytuację gdy kupowałem jeszcze kasety magnetofonowe a już powoli wchodziły kompakty do obiegu. Na wersji z płytą wielką czcionką nadrukowane "UWAGA BONUS: dodatkowo videoklip do kawałka: xxx". Chwytam za kasetę i co widzę na okładce? Ten sam krzykliwy dodatek..hahaha. Ponadto jeżeli dobrze pamiętam, film nie był kręcony w konwencji 3D a jedynie przekonwertowany. Oczywiście marketingowo było by to nie na miejscu. Więc wciskają nam takie drobne kłamstewka a ludzie to łykają bez chwili zastanowienia..
Pozdrawiam
Mam pytanie do tych co oglądali.
Czy ten film wart jest 3D? Tzn czy wg was trójwymiar tu zasługuje na szczególną uwagę.
Wg mojej prywatnej opinii jest bez rewelacji. Na 2 godziny filmu może 2 krótkie sceny w których naprawdę było "coś" widać..reszta bez rewelacji równie dobrze mogło by nie być tego 3D...tyle że tu rodzi się problem bo nie przewidziano innej opcji niż 3D :/ (chyba że o czymś nie wiem) jak pisałem wiele razy wyżej i w innych tematach.....kpina z konsumenta,zdzieranie dodatkowej kasy i ograniczanie wolności.
Pozdrawiam
To proste, chodzi o to żeby zebrać do kina jak najwięcej szkolenje młodzieży, bo to dla nich wskaźnikiem tego czy film jest dobry czy nie jest ów "3d". Też już to gdzieś poruszyłem. 3d jest modne, robi wrażenie na młodszych kinomanach, co to wolą obejrzeć banał 3d niż np. Scareface'a z Alem Pacino na starszej tasmie w 2d. Minie jakieś 5-10 lat i ta nowomoda z 3d spowszednieje, nikt wtedy samym dopiskiem obok filmu do kina ludzi nie zaciągnie.