Avengers

The Avengers
2012
7,5 348 tys. ocen
7,5 10 1 347956
6,8 61 krytyków
Avengers
powrót do forum filmu Avengers

za efekty specjalne? konkurencja niezwykle wyrównana w stawce

ocenił(a) film na 9
everyman84

Wydaje mi się że nie. Efekty są oczywiście bardzo dobre, ale nie ma tu nic czego byśmy nie widzieli wcześniej w podobnym stylu (Transformers Iron Man) Stawiał bym na Życie Pi albo Hobbita.

johnyss

w sumie masz rację, aczkolwiek podobnie już było też w przypadku Hobbita ( władca pierścieni)- to co zostaje życie pi? nie widziałem a słyszałem że film ma masakrycznie dobre efekty co podniosi jego ocenę. bo pozostałe raczej nie..Prometeusza widziałem i jakoś efektami specjalnie nie zaskoczył, zwyczajność ot co.

użytkownik usunięty
everyman84

Prometeusz świetnie wykorzystuje efekty specjalne do tworzenia niesamowitych scen, np. ta nad wodospadem czy uruchomiony hologram z Gigantem robią kolosalne wrażenie i budują klimat. Chociaż nie wiem jak się sprawa ma z efektami oscarowych konkurentów. Cieszę się za to, że TDKR nie dostał nominacji, bo tam w sumie nic ciekawego nie ma pod względem efektów, prędzej znajdzie się kilka niedoróbek. Spider-man miał przyjemne CGI.

ocenił(a) film na 10

Prometeusz to najgoorszy film jaki w życiu widziałam. Ewidentnie podróba obcego.

użytkownik usunięty
Spectra17Super

To jest film związany z uniwersum Obcego, więc nie - nie jest podróbą.

ocenił(a) film na 10
johnyss

w Hobicie sa te same efekty co w LOTR, nieznacznie tylko poprawione. az dziwne, ze Hobbit dostal a nie Carter...

użytkownik usunięty
hetzer

Wśród twórców Hobbita jest zdecydowanie więcej pupilków akademii niż w przypadku Cartera ;)

ocenił(a) film na 10

co jest bolesne i tylko potwierdza teorie spiskowe

prawda prawda! pa.zycia Pi nie widzialem wiec nie wypowiem sie ale widzialem kilka razy avengers i prometeusz chociaz prometeusz ma perfekt efety to jednak ich skala oraz skala trudnosci byla mniejsza niz w avengers ktore w ponad 90% scen tez mialy perfect jakosc a to byl najtrudniejszy i najbardziej ambitny film jesli chodzi o efekty sepcjalne poprzedniego roku!

Syrinx

ps ale znajac zycie i wygrane oskary od ok 1999r to sie nie zdziwie jak ILM nie dostanie...polityka i uklady juz gdzies dokladnie na filmwebie to opisalem:/

hetzer

zastanawiam sie tez ze wsród tzw nominowanych do nominowanych nie bylo battleshipa ;/

ocenił(a) film na 10
Syrinx

tez byl lepszy, to fakt.

ocenił(a) film na 10
everyman84

Oczywiście - Hobbit to amatorszczyzna w porównaniu do Avengers.

ocenił(a) film na 8
everyman84

Hobbit, Batman, Avengers - trudno jest mi powiedzieć gdzie były efekty Oscarowe.
Na szczęście w tej kategorii wszystkich pokonał Prometeusz, więc nie ma problemu z porównywaniem innych filmów.