Wg. prognoz na boxoffice.com które zazwyczaj są trafne film podczas pierwszego weekendu zarobi 155 mln$ a w całości 370 mln$
Jeśli te prognozy się potwierdzą myślę że to będzie pierwszy miliarder w roku 2012 bo wydaje mi się że film nie będzie miał żadnych problemów by zarobić poza USA 600 MLN$
Kolejnym miliarderem będzie wiadomo The dark knight rises no i Hobbit :)
Ja sam wybiorę się może ze trzy razy na niego, więc nie pozostaje nic innego, jak życzyć filmowi powodzenia w podbijaniu rankingów finansowych. :D
HA HA HA HA HA HA HA HA HA! Ale śmieszna wypowiedź! :D
boxoffice.com nie uchodzi za żaden autorytet jeśli chodzi o prognozowanie wyników filmów, a największy fachman w obstawianiu, czyli "The Weekend Warrior" póki co sądzi, że otwarcie będzie w granicach $130M i ponad $300M ogółem w USA.
Jak będzie naprawdę? Może być różnie, siedzę w temacie BO od 2007 roku i póki co obstawiam otwarcie 141-151 milionów $, a ogółem w USA film na pewno przekroczy $300M, pytanie brzmi o ile? Póki co sądzę, że przebicie 340 milionów jest bardzo mało prawdopodobne, a wymienione przez ciebie $370M na dziś dzień wydaje się wynikiem wręcz nierealnym.
To było odnośnie tej prognozy z boxoffice.com, teraz muszę wyśmiać twoją prognozę. "Te Avegners" NIE MA ŻADNYCH SZANS NA MILIARD! Popatrz sobie na wyniki poprzednich pięciu filmów Marvel Studios. Nawet 3D i prężnie rozwijające się rynki w Chinach i Rosji nie pomogą temu filmowi i ogromnym sukcesem będzie przebicie poza USA granicy $400M. Twoje $600M delikatnie mówiąc można śmiało włożyć między bajki.
Ogólnie film raczej ma małe szanse na zarobek powyżej $800M (jak dla mnie wręcz zerowe), ale $700M jest jak najbardziej prawdopodobne.
A ja sądze, że ma naprawdę spore szanse na zarobienie kupy kasy, bo bardzo dużo ludzi sie na niego nakręciło i chce iść do kina. Przynajmniej w środowisku, w którym ja się obracam ten film jest niesamowicie oczekiwany. Mam nadzieję, że tego nie zepsują i film będzie na wysokim poziomie.
HA HA HA HA HA HA ! :D
""Te Avegners" NIE MA ŻADNYCH SZANS NA MILIARD! ", naprawdę żadnych? Jesteś pewien, tak?
Nostradamus to Ty nie jestes.pytanie brzmi o ile przekroczy ten miliard i czy cokolwiek sie do Avengers zblizy.
W zeszłym roku niemal nikt nie zakładał, że "Transformers 3" przekroczy poza USA 500 milionów dolarów. Film jednak stał się gigantyczną niespodzianką zarabiając 771 mln dolarów, dzięki czemu uzyskał 4 rezultat w historii (wzrost w porównaniu do poprzedniej części wyniósł aż 78%).
Z "The Avengers" jest tak samo. Nawet na boxofficemojo, które podało swoje coroczne prognozy na wakacje obstawiało, ze film zarobi poza USA 580 mln (co byłoby i tak dużym skokiem w porównaniu do „Iron Mana 2” – najbardziej dochodowego filmu z dotychczasowych "mścicieli”). Jak się jednak okazuje film poza Stanami radzi sobie rewelacyjnie i już ma zapewnione zyski powyżej 600 mln. Poza USA nie wątpiłem w sukces filmu, aczkolwiek i ten może być wyższy niż zakładałem (bo przy takich ocenach i recenzjach – czego nie mogłem przewidzieć – film idzie na przekroczenie granicy 400 mln w USA).
Umiem się przyznać do błędu. 800 mln wydawało mi się niemal nieosiągalnym wynikiem dla "The Avengers”, ale jakość filmu a także niesamowicie prężnie rozwijający się rynek poza Stanami (szczególnie kraje azjatyckie) plus 3D dadzą mu gigantyczny wynik i zrobią z niego czarnego konia w tym roku.
Jednak po nim premierę mają TDKR i "Hobbit", a z takimi gigantami żaden film w tym roku nie ma szans.
a Ty dalej swoje. gigant jest juz w kinach. reszta jest tlem- bylem, widzialem. nie przez przypadek byl to najbardziej oczekiwany film roku. przeciez Avengers nie maja precedensu, to 5 filmow-reklamowek i 4 lata kampani reklamowej, scenarzysta i rezyser bedacy fanem. a do tego jakosc filmu jest niesamowicie wysoka. oki, LOTR to byl kasowy moloch, ale na Hobbita bym nie liczyl- nie dosc, ze 2 filmy zamiast 1, to i hype jakis niewielki. pewnie skonczy niezle, ale jest to konkurencja dla Prometeusza, a nie Avengers. TDKR? a kto sie tym razem ma zamiar zabic, zeby zrobic reklame? a moze jest tam jakas wybitna rola, o ktorej sie slyszy od dawna? okolice wyniku Incepcji (twrdoglowi milosnicy Nolana+co tam sie uzbiera) beda sukcesem. no, chyba ze jest tam jakas perelka, czego i sobie i Tobie zycze, swietnych filmow nigdy za wiele.
Prometeusz jest bardzo niepewny, a jego wynik nie da mu nawet miejsca w TOP10 tego roku.
"Hobbit" ma bardzo duży hype, ale ja jestem jak najbardziej za tym, aby odniósł porażkę.
"TDKR? a kto sie tym razem ma zamiar zabic, zeby zrobic reklame? a moze jest tam jakas wybitna rola, o ktorej sie slyszy od dawna? okolice wyniku Incepcji (twrdoglowi milosnicy Nolana+co tam sie uzbiera) beda sukcesem."
Ale wiesz, że to jest największa bzdura, bo najniższe prognozy dla TDK to przynajmniej 440 mln w USA i 600 mln na świecie. Jeśli chodzi o "wyczekiwaność" filmów, to "Avengers" nie ma szans z Batmanem. Największy i najstarszy portal o box office obstawia dla TDKR wynik 1,350 miliarda dolarów i kompletną dominację w te wakacje.
no zobaczymy. ja mysle, ze Avengers to bedzie 3 film w historii, a TDKR zarobi mniej od TDK, w koncu wiekszosc ludzi nie szla zobaczyc Mrocznego Rycerza a Sztywnego Jockera. w kwestii bzdur bym uwazal, to juz drugi raz wysmiewasz czyjas opinie w tym watku. za pierwszym razem pisales o niespodziance, a wiekszosc ludzi tutaj sie tej "niespodzianki" spodziewala :)
Nikt nie szedł zobaczyć sztywnego Ledgera, tylko jego genialną rolę. A jeśli śmierć aktora wyreklamowała ten film, to wyreklamowała też następny. W USA masz racje pobić TDK będzie osiągnięciem graniczącym z cudem, ale poza USA rynek rozwinął się nadzwyczajnie, w dodatku TDK nie miał premiery w Chinach (gdzie filmy mogą zarabiać ponad 100 mln $), a TDKR będzie ją mieć. No i wyjdzie w rekordowej liczbie kina IMAX, a z forum boxoffice.com wiem, że bilety we Francji i Niemczech na pierwszy weekend już zostały wyprzedane i ich wartość wynosi 9 mln $ (a do primery 3 miesiące).
Wniosek, nawet jeśli TDKR zarobi w USA minimum tego co może (a wydaje się, że w przypadku tego filmu minimum to $430M) to poza USA ma szanse zarobić nawet 200-250 mln$ więcej niż TDK, a to da mu fenomenalny wynik końcowy.
"The Avengers" nie będzie trzecim filmem w historii. Wierzę w USA pobije ostatniego Pottera, ale poza USA Harry zrobił sobie kosmiczną przewagę. Nawet walka o pobicie wyniku Tf3 i RotK będzie baaardzo ciężka. Ale to się okaże dopiero za dwa tygodnie (kiedy film będzie miał premierę już wszędzie poza Japonią).
tylko Ledgera juz z nami niestety nie ma :( wiec i roli nie. tak czy siek, musimy czekac na pierwsze recki.
powinienes tez zobaczyc Avengers, bo na razie to tylko ja widzialem i jestem przekonany, ze bedzie bardzo dobrze. no, w kazdym badz razie w sobote idziemy z kumplami do kina, 8 osob, wiekszosc z nas 2 raz, i z biletami dla takiej grupy zaczyna byc problem. a to 2 weekend. zobaczymy w poniedzialek
cala reszta, ta z cyframi nie bedzie miec zadnego znaczenia, jesli film bedzie slaby.
i co do Twoich koncowych uwag: zobacz ten film, a potem mow o TF3, prosze...
To czy film zobaczę (a zobaczę 16 maja o 17:45, bo wtedy wyświetlą u mnie film z napisami) i czy mi się spodoba (a mam ogromną nadzieję, że tak) nie ma wpływu na jego wynik box office'owy. Tf3 miało słabe oceny, słabe recenzje , a ja osobiście zmieszałem ten film z gównem prosto po seansie, a zajmuje 4 miejsce w historii BO. Wniosek: Jakość nie idzie w parze z zarobkami.
Moje typy na dziś dzień:
TA >>> 390M + 680M = 1070M
TDKR >>> 470M + 630M = 1100M
to Ci powiem, ze to na " z takimi gigantami żaden film w tym roku nie ma szans" nie wyglada. bardziej na wyrownana walke ;)
TDKR nie bedzie tak widowiskowy jak Avengers czy TF, wiec musi, po prostu musi miec cos swietnego, rewelacyjnego w sobie, zeby nie zaliczyc wpadki. zobaczymy. w poniedzialek zobczymy, co z Avengers
Skąd wiesz, że film, w którym mają się walić mosty, mają się dziać niesamowite pościgi Batpodami i z kilkoma Thumblerami, w którym rakiety mają latać za Batmanem w jego latającym pojeździe nad cąłym Gotham, a na ulicach miasta będzie trwać regularna wojna będzie mniej widowiskowy? Widziałeś poprzednie części, albo najnowszy trailer?
jest w Awengers jedno ujecie bardziej widowiskowe od calego TDK. jest w TF3 jedna scena bedziej widowiskowa od wszystkiego w TDK, tak miedzy bogiem a prawda. widzialem trailery i widzialem BB i TDK, oba lubie. ale widze tez wady.
"Poza USA nie wątpiłem w sukces filmu, aczkolwiek i ten może być wyższy niż zakładałem (bo przy takich ocenach i recenzjach – czego nie mogłem przewidzieć – film idzie na przekroczenie granicy 400 mln w USA)."
Czemu nie mogłeś tego przewidzieć? Joss Whedon od początku wydał mi się idealnym człowiekiem do stworzenia tego filmu. Jest świetnym scenarzystą, a w Serenity udowodnił że umie poradzić sobie z reżyserowaniem widowiskowych, rozrywkowych filmów. Poza tym 'Avengers' to nie to samo co poprzednie filmy z marvel studios, tutaj stężenie zajebistości wzrasta kilkukrotnie :D
policzmy ile razy:
Iron Man+Hulk+Thor+Cap+Widow+Hawkeye+Fury= 7 razy wiecej zajebistosci :)
Thora mozna policzyc x2 on jest zajebiscie zajebisty=8xwiecej zajebistosci
A tak ogolnie to mam gdzies czt zarobi 30mln wiecej czy mniej ot batmana, film jest genialny i czekam na czesc 2 oraz Thora2.
to jak Thora x2 to Hulka x3, bo on "the najzajebistszy is here!!!"
co do reszty to mi tez lata, wazne, ze film swietny. i ze bedzie Hulk 2 ;)
mozemy ich wszystkich pomnozyc przez 10, naprawde nie mam nic przeciwko!! tak tylko zaznaczylam Thora bo skurczybyk ladniutki jest hulk niestety wypada troche gorzej w tym temacie:):)
moze jak zrobimy jakis ranking czarnych charakterow to wtedy wystawimy Lokiego;)
widze ze zmieniasz co chwile gdzie indziej pisales ze 1070mln ahhaha spoko niebawem sie dolacze i dam konkretne wyniki na rozne etapy zarabiania!
dobra dobra misiu! to dawac swoje typy w tym temacie czy bedziesz zakladal odzielny o boxoffice? dzis w nocy postarams ie dac typy !
Po co oddzielny? Dawaj tutaj. Ogólnie wszystkich zainteresowanych BO zapraszam tutaj:
http://www.filmweb.pl/user/Mr_MarQx/blog/467896?commentsPage=110#komentarze
Fajnie się teraz czyta tego posta, widząc
Domestic: $200,300,000 31.2%
+ Foreign: $441,500,000 68.8%
= Worldwide: $641,800,000
Zarobione w 3 dni xD
Jakby kto pytał, oto nowe informacje na temat BO dla 'The Avengers".
Pokazy o północy dla "The Avengers" wyniosły 18,7 mln $. Jest to 8 wynik w historii, o 200 tyś. lepszy niż wynik "Mrocznego Rycerza" (nie warto w tym zestawieniu uwzględniać tego, że TDK był w 2D, a TA jest w 3D, ponieważ nowy film Marvela pokazywany był na mniejszej ilości ekranów). Jest to najlepszy rezultat uzyskany przez film w maju.
Wyniki z piątku otwarcia wczoraj szacowało się na 65-67 mln$ (czyli podobny wynik do TDK). Jednak pokazy nocne były na tyle owocne, że studio spodziewa się piątkowych zysków na poziomie 70-74 mln$. Tak więc "The Avengers" ma szanse na drugi wynik otwarcia, ale tak jak obstawiałem (jako jeden z nielicznych) film nie pobije rekordu pierwszego weekendu. W środę obstawiałem w grze box office'woej, w której typuje się wyniki z weekendu, że produkcja Disney-Marvel zarobi 162,6 mln$. Póki9 co wygląda na to, że dużo się nie pomylę, bo film walczy o wynik w przedziale 160-165 mln$.
Wynik z piątku okazał się jeszcze wyższy. Studio szacuje go obecnie na 80,5 mln$ co jest drugim najwyższym wynikiem w historii!!!
Bez pokazów północnych Piątek wynosi prawie 62 miliony. Jeśli film nie traciłby dużo w sobotę i niedzielę to bohaterowie Marvela mogą nie tylko pobić Pottera, ale i zarobić ponad 190 mln!!!
ja bym bardzo chcial. duzo bardziej pasuje mi historia np. naukowca ktory zmienia sie w zielonego, niepokonanegi i glupawego olbrzyma czy superzolnierza ubranego w US flage od historii nastolatka z rozdzka latajacego na miotle. jakkolwiek glupio to wszystko brzmi ;)
wyniki zaiste imponujace! teraz duzo zalezy od tego "co ludzie powiedza". trzymam kciuki!
ja mam nadzieje, ze to jeden z miliarderow. po prostu sie boje o TDKR plus denerwuje mnie robienie bog wie czego z TDK (a jako film byl "tylko" swietny) ale chcialbym, zeby walka byla jak najbardziej zacieta. "with great film comes great boxoffice", ze tak sobie sparafrazuje ;) a swietnych filmow nigy za wiele!
Na pewno ucieszy cię wieść, że film w sobotę nie zanotował spadku (jak to zazwyczaj robią filmy, przy gigantycznym dniu otwarcia) tylko wzrost wpływów i zarobił ponad 68 MILIONÓW!!!!
Po dwóch dniach na jego koncie znajduje się już 149 MLN i film idzie na rekord najszybszego przekroczenia granicy 150 mln, 200 mln (może to zrobić w nawet 4 dni) no i oczywiście będzie nowym rekordzistą weekendowego otwarcia z wynikiem przynajmniej 185 MLN!!!
Oj zacząłem się bać o Batmana (któremu kibicuje bardziej niż jakiemu innemu filmowi w tym roku). :P
jupi! ;)
oczywiscie ze cieszy, bo wart jest tego ten film. ale to nie tak, ze jest to dla mnie najwazniejsze. najwazniejsza jest klasa filmu i zeby NIE PRZEPADL w kinach i te dwa warunki wygladaja na spelnione. bedzie wiec kontynuacja, pewnie z Whedonem u steru :) a to chyba jedyna mozliwa odpowiedz Marvela na DC Nolana i jego wyznawcow. w sensie Whedon jako "glowny konstruktor Universum Marvela" vs. Nolan jako "glowny konstruktor Universum DC". wyszlo by to nam, widzom na dobre.
ja tez sie boje o TDKR, ale z innych powodow. o BoxO. jestem spokojny- "Powszechny Kosciol Nolanowski" daje taka gwarancje. tzn. ja wciaz mysle ze na koniec roku Avengers bedzie tuz za Titanikiem, czy jak ta lajba sie nazywala, i ze miedzy Titanica a Avatara nic sie nie jest w stanie wcisnac, ale to nie jest takie istotne. koniec koncow 100.000.000 mniej czy wiecej nic nie zmieni. ja sie boje o efekt, ekhm... "artystyczny". zakladam ze bedzie dobrze, ale tez sie boje, ze bedzie za "realistyczno-artstycznie" ze zmutowanym Bane.
no, a teraz sniadanko i trza sie zaczac przygotowywac do "iscia do kosciola" na "msze Whedonowska" ;)
ps. masz moze wyniki pierwszej 10?
Ale pierwszej dziesiątki tego weekendu, czy jakiegoś innego zestawienia?
A co Bane'a, to przecież u Nolana nie będzie on "zmutowany". :P
ten weekend, tylko dla US jesli mozna prosic. ciekawi mnie jak reszta konkurencji wytrzymala to starcie
z Bane mnie nie zalamuj. to co, to bedzie koles z silki w maseczce? tak czy siak zobaczymy wkrotce
Nie wiadomo skąd Bane się weźmie, na pewno nie z siłki. :P A maseczkę ma nosić z tego samego powodu co Vader. Tutaj masz szacowane wyniki:
http://www.deadline.com/2012/05/avengers-now-260-5m-overseas-could-reach-585m-wo rldwide-through-sunday-with-u-s-canada-russia-china-openings/