Avengers

The Avengers
2012
7,5 348 tys. ocen
7,5 10 1 347918
6,8 61 krytyków
Avengers
powrót do forum filmu Avengers

że film poza akcją i efektami totalnie nie ma nic więcej co wiązało by bohaterów w ciekawszy sposób ukazując ich większe spektrum wad i zalet? chodzi mi o to że film jest tylko i wyłącznie zlepkiem nawsadzanych postaci z komiksów i poza tym faktem nie przedstawia nic głębszego mroczniejszego czy ciekawszego, duża przewidywalność i wyśrubowany heroizm osiągnął wysoki pułap co tylko spłaszcza ogólny odbiór filmu jako samego obrazu pozbawiając go takiego dreszczyku emocjonalnego,, ogólnie rozczarowanie i to mimo iż czekałem na ten film to jestem zawiedziony.

ocenił(a) film na 8
mikson75

Nie. Moim zdaniem film świetnie pokazuje bohaterów. Ale dobrze jest też obejrzeć poprzednie filmy, żeby wiedzieć, o co chodzi i kto się skąd wziął. Ale różnice między członkami grupy, dyskusje, konflikty, różne osobowości- to jest ukazane bardzo dobrze, jak dla mnie.

ocenił(a) film na 5
mikson75

W pełni się z Tobą zgadzam. Jak na tak długi film, tak długie wprowadzenie do właściwej akcji i tak wiele dialogów, to scenarzyście kompletnie zawalili warstwę dialogową filmu.

ocenił(a) film na 10
mikson75

Masz rację, tylko ze to jest film AKCJI , nie "mroczne SF" , bardziej nastawiony na młodsza widownie, a nie starych wyjadaczy kina...