Avengers

The Avengers
2012
7,5 348 tys. ocen
7,5 10 1 347889
6,8 61 krytyków
Avengers
powrót do forum filmu Avengers

Moje dotychczasowe przygody z kinem 3D nie należały do udanych: filmy przerabiane naprędce były rozmazane a efekty nierównomierne. Miałam wrażenie, że poza rozmiarem ekranu nic nie odróżnia seansu kinowego od filmu oglądanego w domu.

I jakiś miesiąc temu zrobił się szum wokół The Avengers. Będąc jedną z nielicznych osób, które filmu nie oglądały, byłam skazana na słuchanie i oglądanie rzeczy, których nie rozumiem, ba, nie staram się rozumieć. Po jakimś czasie zaczęło mnie to jednak męczyć. Wybrałam się na seans do kina IMAX w nadziei na coś co ponownie obudzi we mnie miłość do wielkiego ekranu. To było to. Doświadczenie na jakie od dawna czekałam: czysty i żywy obraz 3D wgniótł mnie we fotel, a rewelacyjne ujęcia kamery dodatkowo wyeksponowały zalety rozdzielczości IMAX. Bawiłam się wyśmienicie, nieważne, że scenariusz był prosty i przewidywalny. Ważne były wrażenia - 3/4 widowni zostało w sali do końca napisów, a to mówi samo za siebie. Małżeństwo Mścicieli z IMAXem okazało się strzałem w 10.

PS.: Niedługo wybieram się na ten film już po raz trzeci.

colorblind789

Już to któryś podobny wątek i nie wiem gdzie Wy ludzie oglądaliście "znakomite", "perfekcyjne" 3-D, ale ja w ogóle nie odczułem tego. 3-D było najgorszym elementem tego filmu. Nie liczyłem, żeby mi przez ekran co chwila jakieś szczątki "wylatywały" albo żebym był w środku wybuchu, ale tu nawet efektu głębi nie było. Wrażenia jakby 3-D dodane z pośpiechu, na odwal się, żeby tylko ściągnąć więcej kasy. Transformers 3D miał poprawne 3-D, Avatar miał najlepsze jak dotąd, Avengers zaskoczył mnie czymś innym, na pewno nie miałkim 3-D.

ocenił(a) film na 4
colorblind789

Byłeś w IMAXie, tam chyba mają jakieś specjalne ekrany? Tak słyszałem... Ja byłem w Mulitkinie, efekt poprawny, ale nie podjarałem się