mam takie pytanie, bo już nie ogarniam. premiera byla 7.09, okey. ale znow czytam na necie, ze ma byc premiera Avengers na dvd/bluray 25.09 i ma byc podwojna plyta dvd, bluray. no i czy faktycznie bedzie to wydanie 25.09? podaje link do tej info: http://www.film.gildia.pl/news/2012/05/marvel-os-czasu-avengers-dvd-blu-ray
pozdrawiam!
Wydaje mi się, że te wydania nie dotyczą naszego rynku. U nas premiera na DVD/Blu-ray już była - a np. w USA będzie 25.09, a w WB 17.09. Na amazonie w sumie nie widziałam wydania 2xDVD. No, i jeszcze jest sprawa, że europejskie wydania mają nie mieć/nie mają komentarza reżysera ani second screen.
dla mnie to jest wgle śmieszne. chce zobaczyc dodatki specjalne powiedzmy to specjalnie bym musiala kupowac odtwarzacz blu-ray i plyte za 100zl. jakby nie mogli wszystkich plyt, nie zaleznie od formatu uzbroic w to samo. taka mega radosc mi sprawili ta ksiazeczka, ze pożal się Boże. nie podoba mi się to. dali by najwyzej dwie plyty dvd, jedna z filmem, druga z dodatkami i okej. dalabym wiecej, ale niemusialabym sie szczypac, ze "ojej nie mam na czym blu-raya odtworzyc". bezsens wg mnie. albo wszystko albo nic.
Ja pisałem do cd projekt(zajmuję się dystrybucją disneya w Polsce) i pytałem o wydania boxów avengers.Czyli wszytkie filmy(iron man,avengers itd) w jednym paku i na dvd i na blu ray.Parę razy wysyłałem swego emila ani razu nie dostałem odpowiedzi..Także cd projekt ma nas i nasze pytanie w głębokim poważaniu...
Recenzja wydania Blu-Ray 3D:
http://www.marvelcomics.pl/publicism/index/id/967/Recenzja-Blu-Ray-3D---%22Aveng ers%22---Hotaru
Nie no, fantastycznie. Nie dość, że nie ma komentarza reżysera to jeszcze "poprawili" tą masakrycznie-i-niesamowicie-krwawą scenę z Lokim i Coulsonem. Bo przecież jak się przebija człowieka włócznią na wylot to z drugiej strony nic nie wychodzi. Heh...
co prawda to prawda. krew bryzgała, az musialam ekran przecierac i podoge myc, a w nocy mialam koszmary. jestem zawiedziona wydaniem cd projekt, myslalam ze bedzie cos z kopem, a tu...no coz. za taka kase, ktora chca, daja nic. kupie avengersow, ale narazie na sile nie.
"krew bryzgała, az musialam ekran przecierac i podłoge myc" no i to się nazywa 3D a nie ta pseudo ~~głębia~~ w kinie ;) a co do kupna tego DVD... nie. mogą sobie to sprzedawać i po 10 zł, ale i tak nie kupię. nie lubię DVD-książeczek, zwłaszcza, że po pierwsze poprzednie filmy mam w normalnych opakowaniach, a po drugie idę o zakład, że nie ma w niej nic czego już nie wiem/nie widziałam. szkoda, bo chciałabym mieć Avengersów w kolekcji... a kupowanie Blu-raya, kiedy nie będę go miała na czym odtworzyć raczej mija się z celem :)
te książeczki są tak słitaśne, że jak nie ma co robić w kiblu to mozna poczytać :P aczkolwiek, co do blu ray to pewnie, kupie, odtworzyc bedzie na czym. ;p a po 10zl to bedzie spokojnie mozna kupic u dziada na bazarze, takze chetni sie pewnie znajda :P
Nie powinno nikogo dziwić, że nasi dystrybutorzy są łasi na kasę kosztem jakości. Cena praktycznie bez zmian, ale zamiast plastikowego pudełka dostajemy książeczkę z płytą DVD, bo podatek za nią jest dużo mniejszy niż w tradycyjnym wydaniu. Pewnie niedługo filmy będą sprzedawać w papierowych kopertach na płyty, bo jeszcze więcej zaoszczędzą. Nie znoszę tych książkowych wydań, i na razie wstrzymam się z zakupem.