Avengers

The Avengers
2012
7,5 348 tys. ocen
7,5 10 1 347918
6,8 61 krytyków
Avengers
powrót do forum filmu Avengers

mam takie pytanie, bo już nie ogarniam. premiera byla 7.09, okey. ale znow czytam na necie, ze ma byc premiera Avengers na dvd/bluray 25.09 i ma byc podwojna plyta dvd, bluray. no i czy faktycznie bedzie to wydanie 25.09? podaje link do tej info: http://www.film.gildia.pl/news/2012/05/marvel-os-czasu-avengers-dvd-blu-ray
pozdrawiam!

linalu

Wydaje mi się, że te wydania nie dotyczą naszego rynku. U nas premiera na DVD/Blu-ray już była - a np. w USA będzie 25.09, a w WB 17.09. Na amazonie w sumie nie widziałam wydania 2xDVD. No, i jeszcze jest sprawa, że europejskie wydania mają nie mieć/nie mają komentarza reżysera ani second screen.

gakari

dla mnie to jest wgle śmieszne. chce zobaczyc dodatki specjalne powiedzmy to specjalnie bym musiala kupowac odtwarzacz blu-ray i plyte za 100zl. jakby nie mogli wszystkich plyt, nie zaleznie od formatu uzbroic w to samo. taka mega radosc mi sprawili ta ksiazeczka, ze pożal się Boże. nie podoba mi się to. dali by najwyzej dwie plyty dvd, jedna z filmem, druga z dodatkami i okej. dalabym wiecej, ale niemusialabym sie szczypac, ze "ojej nie mam na czym blu-raya odtworzyc". bezsens wg mnie. albo wszystko albo nic.

ocenił(a) film na 9
linalu

Wydaję mi się że żadnego dodatkowego wydania nie będzie.

ocenił(a) film na 9
tomciooo10

Ja pisałem do cd projekt(zajmuję się dystrybucją disneya w Polsce) i pytałem o wydania boxów avengers.Czyli wszytkie filmy(iron man,avengers itd) w jednym paku i na dvd i na blu ray.Parę razy wysyłałem swego emila ani razu nie dostałem odpowiedzi..Także cd projekt ma nas i nasze pytanie w głębokim poważaniu...

ocenił(a) film na 10
linalu

Recenzja wydania Blu-Ray 3D:
http://www.marvelcomics.pl/publicism/index/id/967/Recenzja-Blu-Ray-3D---%22Aveng ers%22---Hotaru

Hotaru

Nie no, fantastycznie. Nie dość, że nie ma komentarza reżysera to jeszcze "poprawili" tą masakrycznie-i-niesamowicie-krwawą scenę z Lokim i Coulsonem. Bo przecież jak się przebija człowieka włócznią na wylot to z drugiej strony nic nie wychodzi. Heh...

gakari

co prawda to prawda. krew bryzgała, az musialam ekran przecierac i podoge myc, a w nocy mialam koszmary. jestem zawiedziona wydaniem cd projekt, myslalam ze bedzie cos z kopem, a tu...no coz. za taka kase, ktora chca, daja nic. kupie avengersow, ale narazie na sile nie.

linalu

"krew bryzgała, az musialam ekran przecierac i podłoge myc" no i to się nazywa 3D a nie ta pseudo ~~głębia~~ w kinie ;) a co do kupna tego DVD... nie. mogą sobie to sprzedawać i po 10 zł, ale i tak nie kupię. nie lubię DVD-książeczek, zwłaszcza, że po pierwsze poprzednie filmy mam w normalnych opakowaniach, a po drugie idę o zakład, że nie ma w niej nic czego już nie wiem/nie widziałam. szkoda, bo chciałabym mieć Avengersów w kolekcji... a kupowanie Blu-raya, kiedy nie będę go miała na czym odtworzyć raczej mija się z celem :)

gakari

te książeczki są tak słitaśne, że jak nie ma co robić w kiblu to mozna poczytać :P aczkolwiek, co do blu ray to pewnie, kupie, odtworzyc bedzie na czym. ;p a po 10zl to bedzie spokojnie mozna kupic u dziada na bazarze, takze chetni sie pewnie znajda :P

ocenił(a) film na 9
linalu

Nie powinno nikogo dziwić, że nasi dystrybutorzy są łasi na kasę kosztem jakości. Cena praktycznie bez zmian, ale zamiast plastikowego pudełka dostajemy książeczkę z płytą DVD, bo podatek za nią jest dużo mniejszy niż w tradycyjnym wydaniu. Pewnie niedługo filmy będą sprzedawać w papierowych kopertach na płyty, bo jeszcze więcej zaoszczędzą. Nie znoszę tych książkowych wydań, i na razie wstrzymam się z zakupem.