Avengers

The Avengers
2012
7,5 348 tys. ocen
7,5 10 1 347835
6,8 61 krytyków
Avengers
powrót do forum filmu Avengers

Ide na Avengers do kina i chciałam sie zapytac czy lepiej iść na wersje z dubbingiem czy napisami?

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
JackRobertkokos

Jak w wielu filmach z dubbingiem;/ np Harry Potter wkurzające. Dzięki:) tak zrobie

ocenił(a) film na 10
fioleczek3

Mysle, ze lepiej z dubbingiem. Wtedy mozna sie skupic na obrazie, a nie napisach.

Merkura

jest to jakiś argument za ale nie wiem czy się na tym filmie skupie jeżeli dubbing będzie do kitu i jeszcze bardzie będzie mnie rozpraszał

ocenił(a) film na 10
fioleczek3

Bylam na wersji z dubbingiem i on wcale nie jest zly. Glosy pasuja do postaci i jest tez dobre tlumaczenie.

ocenił(a) film na 10
JackRobertkokos

zgadzam się z JackRobertkokos. Zobacz sobie zwiastun z dubbingiem i z napisami i sama oceń która wersja Ci bardziej odpowiada.

ocenił(a) film na 10
werus69

Chce zaznaczyc, ze na zwiastunie jest to zrobione na odwal sie. W ogole nie przypomina tego z filmu.

fioleczek3

Dzięki, sprawdze

fioleczek3

Fury i Strak są koszmarni może jakoś przeżyje

ocenił(a) film na 10
fioleczek3

Ja byłam z napisami i nie żałuje, słychać prawdziwe emocje i głosy aktorów. Wolałam nie ryzykować, polski dubbing to chyba najgorsze co można zrobić dla filmu - według mnie.

panika1

teraz mam dylemat:|

ocenił(a) film na 9
fioleczek3

Tłumaczenie dubbingu jest dosyć zgrabne, a sam dubbing w mojej opinii stoi na wysokim poziomie. Nie ma nawet co porównywać, do tych zajawek co były zdubbingowane osobno kilka miesięcy temu (w tym zwiastuna) bo się od siebie bardzo różnią. Zresztą w samym dubbingu są zupełnie inne dialogi (zgrabniejsze) niż były w zwiastunie, czy zdubbingowanych spotach.

Jesli ktoś liczy na dobre efekty 3D, to ostrzegam, że nie ma ich aż tak wiele, ale są widoczne.

ocenił(a) film na 10
Replo

zobaczę co z tym dubbingiem jak film wyjdzie na dvd, chociaż łudzę się że będzie i wybór lektora. Co do efektów 3D to ja uważam że jest ich sporo. Wydaje mi się że to wynika z ,,przyzwyczajenia się do 3D'', później po prostu już nie zwraca się na te efekty uwagi, a są prawie podczas całego filmu. A i niektórzy się martwią, że jak będą napisy to nie będą mogli oglądać akcji - podczas walk itp. aż tak dużo napisów wtedy nie ma, można ,,spokojnie'' skoncentrować się na efektach.