Avengers

The Avengers
2012
7,5 348 tys. ocen
7,5 10 1 347918
6,8 61 krytyków
Avengers
powrót do forum filmu Avengers

Jak oni mogli na wydaniu BD oraz DVD dac dubbing? przeciez to nie jest film familijny dla najmlodszych, polacy to jednak potrafia wszystko spieprzyc!
Dobrze ze ogladalem z napisami bo na dubbing nie mialbym odwagi:P

ocenił(a) film na 8
reese24

Masz opcję z napisami tak? Więc po co te całe narzekanie,ludzie macie wybór to wybierajcie sobie jak chcecie,osobiście jestem za napisami ale to,że stworzyli (marny dosyć) dubbing pl mi nie przeszkadza bo mam wybór ;)

tynarus120

Zwykle był lektor do wyboru jeszcze. Przy takim natężeniu dialogów można dużo stracić a że od dubbingu uszy bolą to niestety brak lektora się odczuwa.

ocenił(a) film na 8
tynarus120

Film ma 143 minuty. To dość sporo, nawet jak na tak pojemny nośnik jak BR.

Nasi dystrybutorzy mają niestety wstrętną tendencję (a już Imperial wiedzie w tym absolutny prym)
do kaleczenia oryginalnych ścieżek dźwiękowych po to, aby upchnąć dubbing dla dzieci.

Dlatego np. na płytach BR z "Gwiezdnymi Wojnami" wszędzie na świecie mają ścieżkę DTS-HD MA 6.1, a my mamy DTS HD MA 5.1.
Do D. z takim wyborem.

ocenił(a) film na 8
garrettt

Pretensja do Dystrybutora ;)

ocenił(a) film na 8
tynarus120

Owszem, ale jeśli ktoś decyduje zamiast Ciebie/nas wszystkich i wciska nam coś gorszego niż mają wszyscy inni za te same pieniądze, to raczej nie ma co mówić o lepszym "wyborze", bo w tym wypadku wyboru się nas pozbawia, a nie go daje.