Avengers

The Avengers
2012
7,5 348 tys. ocen
7,5 10 1 347859
6,8 61 krytyków
Avengers
powrót do forum filmu Avengers

dzieci :)

ocenił(a) film na 7

Myślicie, że 11latkowi się spodoba, czy to "za dorosły" film dla takiego dziecka ?

sasti

Spodoba. Jak miałem 11 lat to bez problemu chodziłem na stare Gwiezdne Wojny i nie mogłem się doczekać VHS.
Oglądałem też w tym wieku 2 części Obcego (w tym wypadku dla niektórych dzieci to już kwestia indywidualna jednak filmy Marvela są jak Star Wars).

ocenił(a) film na 5
sasti

Zależy jaki jedenastolatek. Ja osobiście bym z dzieckiem na taki film nie szła, gdyż dziecko będzie miało po prostu problem z nadążeniem za akcją, i zrozumieniem wątków. Krwawych scen, ani erotycznych żartów nie ma, więc można się zastanowić.

doris1997

No nie załamuj mnie. Chyba nie doceniasz jedenastolatków i mylisz ich z siedmiolatkami.

ocenił(a) film na 5
Peeves

Może i faktycznie. Pokolenie wychowane na grach komputerowych...

doris1997

Ja jako jedenastolatek nie miałem do czynienia z grami, bo ich praktycznie nie było a filmy fantasy i sci-fi rozumiałem w całości bez tłumaczenia i zastanawiania się. Teraz dzieci w tym wieku mają większy dostęp do Marvela i tego typu filmów.

ocenił(a) film na 5
KLAssurbanipal

Wiesz, ja też pamiętam że jako dziecko mama zabrała mnie na Obcego i nie miałam problemów z interpretacją...

doris1997

Avengers jest znacznie prostszy od Obcego w ''nadążaniu'' i mniej brutalny. Do tego dużo krótkich scen komicznych lub śmiesznych powiedzeń. Brak seksu, a krew ograniczona do minimum.

ocenił(a) film na 8
sasti

Myślę, że spokojnie możesz go zabrać. Pytanie tylko, czy szybko czyta, bo jeśli wolno to skazani jesteście na dubbing ;)

ocenił(a) film na 9
sasti

Na filmie był mój 12 letni brat i ocenia go bardzo pozytywnie. Musisz tylko iść na wersję z dubbingiem - dorośli widzowie traktują napisy tylko jako pomoc i zwracają uwagę na "oryginalne" brzmienie aktorów, ale dla młodego dubbing jest o wiele wygodniejszy w odbiorze.

ocenił(a) film na 5
sasti

Spokojnie może iść. Zdecydowanie będzie się dobrze bawił.

ocenił(a) film na 7
sasti

No dobra zaryzykuję. Miał być koncert, ale niech będzie kino .... :)
Dzięki za pomoc

ocenił(a) film na 8
sasti

To się jeszcze post factum odmelduj - ciekawa jestem reakcji dzieciaka ;)