ale glownie dla fanow Marvela, bo w filmie jest naprawde wiele odniesien do pozostalych "czesci", na duzy plus jest fakt ze swietnie udalo im sie zespolic fabule i bohaterow nie bylo zadnych z dupy wzietych ;p jak czesto bywa, na minus kilka momentow strasznie przewidywalnych i typowo amerykanskich, jesli wiecie co mam na mysli ;p
ogolnie film bardzo przyjemny choc mysle ze gdyby nie Iron Man, dalbym mu co najwyzej 7 :DD
co jeszcze musze dodac, to swietny motyw ze Stanem Lee oraz zapowiedzia 2 czesci :)
PS.
czy ten koles w masce to byl Doctor Doom ? dobrze kojarze :) ??
"PS.
czy ten koles w masce to byl Doctor Doom ? dobrze kojarze :) ??"
Nie? Jakie niby podobieństwo? Pomijając fakt, że Dr Doom nie jest żadnym kosmitą i nie mógłby się w tym filmie pojawić, bo prawa do ekranizacji Fantastic Four ma studio Fox aktualnie.
a no takie ze to jest to samo uniwersum i koles z wygladu nawet podobny, ale skoro to inne studio ma prawa to raczej odpada
nom, wiesz moze kim jest, mi na poczatku Dooma przypominal, ale pan Peeves mnie skrytykowal ;p wiec juz sam nie wiem
Jedyne co wiem, to że to na pewno Chituari - pewnie jakiś dość podstarzały przywódca, może król, który jak widać służy Thanosowi.
Peeves ma racje co do Dooma. To nie może być Doom, bo nie jest żadnym kosmitą i raczej nie znajdował się na innej planecie. No i niestety choć ta postać to też Marvel, to niestety kilkanaście lat temu prawa do Fantastycznej Czwórki ( i reszty jej bohaterów) zostały wykupione przez Fox i Marvel/Disney nie może jej używać w filmach kinowych, chyba że się dogada z Foxem (czyt. sypnie kasą). I z tego co wiem potrwa to jeszcze kilka lat zanim umowa się zakończy.
właściwie nie wykupione na wydzierżawione na wyłacznosć. Gdy umowa się skończy prawa wrócą do Marvela.
Prawa do Fantastic Four powinny wrócić w ciągu następnych dwóch lat, chyba że Fox zacznie produkcję nowego filmu z tej serii.