Avengers

The Avengers
2012
7,5 348 tys. ocen
7,5 10 1 347859
6,8 61 krytyków
Avengers
powrót do forum filmu Avengers

ale glownie dla fanow Marvela, bo w filmie jest naprawde wiele odniesien do pozostalych "czesci", na duzy plus jest fakt ze swietnie udalo im sie zespolic fabule i bohaterow nie bylo zadnych z dupy wzietych ;p jak czesto bywa, na minus kilka momentow strasznie przewidywalnych i typowo amerykanskich, jesli wiecie co mam na mysli ;p
ogolnie film bardzo przyjemny choc mysle ze gdyby nie Iron Man, dalbym mu co najwyzej 7 :DD
co jeszcze musze dodac, to swietny motyw ze Stanem Lee oraz zapowiedzia 2 czesci :)
PS.
czy ten koles w masce to byl Doctor Doom ? dobrze kojarze :) ??

Shanks1337

"PS.
czy ten koles w masce to byl Doctor Doom ? dobrze kojarze :) ??"

Nie? Jakie niby podobieństwo? Pomijając fakt, że Dr Doom nie jest żadnym kosmitą i nie mógłby się w tym filmie pojawić, bo prawa do ekranizacji Fantastic Four ma studio Fox aktualnie.

ocenił(a) film na 7
Peeves

a no takie ze to jest to samo uniwersum i koles z wygladu nawet podobny, ale skoro to inne studio ma prawa to raczej odpada

Shanks1337

FAcet w masce? Który? Ten co gadał z Thanosem w ponapisowej scenie?

ocenił(a) film na 7
howlet

nom, wiesz moze kim jest, mi na poczatku Dooma przypominal, ale pan Peeves mnie skrytykowal ;p wiec juz sam nie wiem

Shanks1337

Jedyne co wiem, to że to na pewno Chituari - pewnie jakiś dość podstarzały przywódca, może król, który jak widać służy Thanosowi.
Peeves ma racje co do Dooma. To nie może być Doom, bo nie jest żadnym kosmitą i raczej nie znajdował się na innej planecie. No i niestety choć ta postać to też Marvel, to niestety kilkanaście lat temu prawa do Fantastycznej Czwórki ( i reszty jej bohaterów) zostały wykupione przez Fox i Marvel/Disney nie może jej używać w filmach kinowych, chyba że się dogada z Foxem (czyt. sypnie kasą). I z tego co wiem potrwa to jeszcze kilka lat zanim umowa się zakończy.

ocenił(a) film na 1
howlet

właściwie nie wykupione na wydzierżawione na wyłacznosć. Gdy umowa się skończy prawa wrócą do Marvela.

howlet

Prawa do Fantastic Four powinny wrócić w ciągu następnych dwóch lat, chyba że Fox zacznie produkcję nowego filmu z tej serii.

Peeves

reboot ma być - ciekawe co z tego wyniknie

howlet

Wiem, ale planują go od tylu lat, że nie spodziewam się rezultatów.