Avengers

The Avengers
2012
7,5 348 tys. ocen
7,5 10 1 347918
6,8 61 krytyków
Avengers
powrót do forum filmu Avengers

Nie fascynowałem się do tej pory Iron Manami itp. filmami ostatnich lat o superbohaterach - lubię tylko starego dobrego Batmana (oraz te Nolanowskie) i Spider-Mana :) - dlatego też mam zaległości jeśli o tę część kinematografii chodzi. ;)

Jest sens bawić się w oglądanie tych filmów z postaciami z Avengersów najpierw, czy mogę sobie to opuścić i zobaczyć od razu the Avengers z podobnym efektem? :) A jeśli lepiej zacząć od podstaw i zapoznania się z konkretnymi bohaterami, to moglibyście zdradzić ile mam tych filmów do nadrobienia i jakie to tytuły? :)

pawelmx

Iron Man (2008)
Iron Man 2 (2010)
The Incredible Hulk (2008)
Thor (2011)
Captain America: The First Avenger (2011)
The Avengers (2012)
W takiej kolejności ja oglądałem i załapałem wszystko co było w Avengersach. Chociaż, nie oszukujmy się, te filmy nie wymagają zbytniej koncentracji na każdej scenie, lecz jeśli się je obejrzy w wyżej wymienionej kolejności, wtedy zobaczy się, że wszystkie wątki i smaczki, idealnie się ze sobą łączą. I to jest w tych filmach najfajniejsze :) Pozdrawiam i szczerze polecam.

ocenił(a) film na 6
John_Shepard

Nie zapytałem z myślą, że będę tutaj musiał się doszukiwać nie wiadomo czego w nich, tylko po prostu jak oglądam jakieś serie, to lubię to robić w odpowiedniej kolejności. ;) I tak będę to traktował głównie jako "filmy odmóżdżające" bądź zgrabniejsze sformułowanie: "rozrywkę bez wielkiego wysiłku umysłowego" ;)

Dzięki za odpowiedź :)

ocenił(a) film na 10
pawelmx

kolega wyżej bardzo ładnie podał kolejność w której należy obejrzeć wszystkie filmy by idealnie wszystko do siebie pasowało :P może hulka bym przed 2 iron mana wstawiła,bo z tego co pamiętam to było jakieś nawiązanie do pierwszej części człowieka-żelazka (nie pamiętam dokładnie,jakąś broń od niego brali żeby go złapać?).aaa i oczywiście czekaj na sceny po napisach :>
a tak wgl to akcja iron mana,hulka,iron mana 2 i thora dzieje się w przeciągu tygodnia lub miesiąca z tego co wiem ^^

ocenił(a) film na 8
Dochuu

akcja Iron mana i Iron mana 2 dzieje się po pół roku
reszta się zgodzę w dodatku akcja wyciągnięcia Kapitana Ameryki dzieje się w tym samy czasie

ocenił(a) film na 8
John_Shepard

Ja bym zamienił The Incredible Hulk z Thorem - na końcu Iron Mana 2 pojawia się scena z Thora, kiedy znaleźli jego młot na Ziemi, tak więc jest to całkiem przyjemne wprowadzenie do filmu. Polecam Capitana Americę bezpośrednio przed Avengersami, bo jest to bezpośrednia kontynuacja fabuły i najważniejszy wątek właśnie z tego filmu pochodzi.

pawelmx

Właściwie to byś musiał obejrzeć tylko "The first avenger", lub jego pierwszą minutę, i scenę po napisach końcowych, reszta filmów w dowolnej kolejności, jeśli nie jesteś fanem komiksów i nie doszukujesz się nie waidomo czego;p